Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaaa

Jaki zawód mi radzicie? Co zrobić?

Polecane posty

Gość takajednaaaa

Sama już nie wiem...kocham biologie. Wszyscy radza isc mi do technikum.Tyle ze tam nie ma nic związanego z biologia.zainteresowałam się technikiem farmacji...tyle ze tam jest duzo chemii zarabia sie 2000 i stoi na kasie...mgr farmacji(tam sie nie dostane bo chemia) zarabia 2,3 razy tyle. Więc jeśli technikum to tylko farmacji. Jeśli poszłabym do liceum to mogłabym iść do szkoły policealnej 2 letniej i spróbować z farmaceutyczną(jeśli poszłabym od razu do technikum to nie ma szans na studia biologiczne). ale boje sie ze nie dam rady z liceum. mam sr 4,2. jesli dałabym rade to poszłabym do szkoły i zrobiła technika.potem zaocznie studiowałabym coś związanego z biologią. jednak jeśli to nie wypali to tylko zmarnuje lata pracy ale za to bede technikiem. wiem ze jak pojde do technikum to 0 szans na studiach.wszyscy mi mowia zeby isc do technikum bo po studiach nic sie nie ma. ..jak myslicie co robić? i technika i studia czy tylko technika/zaryzykowac i tylko studia? przyznam,jestem zdolna ale ejstem leniem. wiem ze dałabym rade ale mi sie nie chce(tylko z maty i fizyki mam 3) reszta to 4,5.

Gość 4335655555
mają racje technikum rzadzi

Gość piersi rosną po terminie
a dalczego niby nie masz sznas po techinikum iść na biologię? :O

Gość takajednaaa
no niby jak po technikum na studia isc?

Gość hohffgh
ja jakos poszłam i skonczylam

Gość takajednaaa
czyli moge isc do technikum farmaceutycznego a potem na studia biologiczne? znajomi mowia ze tak sie nie da.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
Lepiej robić technikum mówi to ktoś kto zmarnował się w LO.

no niby jak po technikum na studia isc? Prowokacja? :P Jak to jak? Normalnie:) Jeśli dodatkowo zafundujesz sobie technikum, które będzie powiązane z przyszłym kierunkiem to przygarną Ciebie z otwartymi łapskami na studiach:)

Gość kto ci takie glupoty
naopowiadal ? Teraz patrzac na moje kumpele na studiach, zaluje ze stracilam swoje lata w DURNYM LICEUM , ktore oprocz matury nic mi nie dalo. Gdybym mogla cofnac czas poszlabym do TECHNIKUM i KAZDEMU BEDE TAK DORADZAC !!! Kolezanki na studiach radza sobie niejednokrotnie lepiej niz my po liceum. Studiuje rachunkowosc, one sa technikami rachunkowosci. Na studiach, przynajmniej na 1 roku powielaja to co mialy w technikum. I nie wiem skad sie wzielo przeswiadczenie, ze w technikach jest niski poziom ? Tak samo jest w liceach. Trzeba wybrac najlepsze!

haha a dlaczego niby się nie da ?? masz mature możesz iść na studia. a przypominam że nauka w technikum kończy się przystąpieniem do matury ;p osobiście uważam że technikum to lepszy wybór, będziesz miała dwa zawody technik farmaceuta i np. mgr biologii

Gość hohffgh
dokładnie. słuchaj znajomych to będziesz rowy kopać. ja skonczylam tech.ekonomiczne potem studia-zarządzanie. wystarczy chciec. jak ci nie wyjdzie na studiach-zawsze masz techinika

Mnie też przy wyborze szkoły średniej mówiono, że jeśli wybiorę technikum to potem muszę iść do pracy od razu,a to gówno prawda. Ale człowiek uczy się na błędach lub jak kto woli Polak mądry po szkodzie :)

Gość TakaPrawda
Lepiej zrezygnuj z wszystkiego. Jeśli nie wiesz tak podstawowej rzeczy jak : czy można po technikum isc na studia... Kobito ogarnij się:)

Gość takajednaaa
Dziewczyny to żądna prowokacja. w ogóle sie na tym nie znam bo mam 15 lat...myślałam ze po technikum jest koniec i zeby isc na studia to trzeba skonczyc liceum.bardzo mi pomogłyście.dziękuje Wam. ale skoro pojde na technika farmaceute to potem moge isc na studia z innej beczki?

Możesz iść na inne studia. Na zaoczne to w ogóle dowolne, a dzienne to maturę zdajesz z czegoś dodatkwego pod kierunek studiów :)

Gość takajednaaa
Widzę ze jestem kompletnie zielona. miałam isc do liceum a potem do policealnej na farmaceutę i na studia związane z biologią.ale jesli mozna i z technikum to nie bede marnowała jednego roku.

Idź do normalnego 4letniego technikum, zdaj na maturze biologię, skoro Ci potrzebna na studia i wio studiować! :D

Gość takajednaaa
i w razie gdyby mi sie nie udalo to bede miala jakis zawod z czego z biologia by nie bylo.

Tak :) Będziesz miała tytuł technika + maturę :)

Gość TakaPrawda
Jeśli oczywiście zdasz technika. Za samo chodzenie technika np. farmacji nie dostaniesz:> Czeka Ciebie i maturka i egzamin zawodowy.

Gość takajednaaa
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak dzięki :) jednak dalej się zastanawiam.może lepiej byłoby iść na technika weterynarii bo lepiej by się to pokrywało z moimi studiami,ale sekcje zwłok mnie przerażają.

Gość takajednaaa
luska "asysta przy sekcji zwłok" to i tak duże wrażenia wzrokowe.

Gość millllla
idz na prostytutke polecam dobrze sie na tym wychodzi pozdrawiam

Gość takajednaaa
nie w szkole tylko w pracy....asystowanie przy zabiegach chirurgicznych i sekcji zwłok

Gość takajednaaa
bo przecież zamierzam troche popracować w zawodzie technika....