Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NOWa narzeczona

Przeczytajcie, przemyślcie, skomentujcie...

Polecane posty

To ja się podzielę swoimi przemyśleniami. Tak bardzo cieszyłam się jak znalazłam to forum, ale im dłużej i częściej tu zaglądam coraz bardziej zaczynam nienawidzić tej polskiej mentalności wiecznego malkontenta, tej polskiej żółci, zawiści i złośliwości na każdym kroku. A bo to ktoś jest grubszy, chudszy, bogatszy, szczęśliwszy, bardziej dojrzały, rozgarnięty, ma samochód, ma mieszkanie, cokolwiek. Ludzie, tylko dlatego, że to internet - jesteście tacy przemądrzali, a pewnie wasz realny wizerunek znacznie się różni od tego prezentowanego tutaj... Trochę serdeczności; wystarczy jedna miła rzecz, która każdego dnia zrobimy dla kogoś innego i już świat staje się lepszy! :)) Nie zabijajcie tego forum takimi pierdołami skąd ktoś ma kasę na wesele, gnojeniem na każdym kroku, obrażaniem, wyśmiewaniem, krytykowaniem absolutnie każdego!

Troche presadzasz ;-) jesli ktos zaklada watek typu "co sadzicie o braniu kredytu an wesele" albo "co zrobic gdy jestes w ciazy a ksiadz nie chce dac rozgrzeszenia" i ktos napisze co sadzi - to wtedy zaczyna sie "jazda" ludzie sa rozni i ktos napisze "nie martw sie" a ktos inny " rozwiazanie kt proponujesz jest wedlug mnie bez sensu - ludzie pytaja tu o opinie i je najczesciej dostaja. ja juz wielokrotnie bylam krytykowana za .....moje wlasne opiniie!!! to jest straszne - brak tolerancji dla odmiennosci! ja np. ani razu nie obrazilam nikogo - a sama zostalam wielokrotnie obrazona

Gość hahaha jeszcze nie
widzialam, żeby ktoś tutaj tak KULTURALNIE jak ROR pisze wyraził opinię "wybacz, ale to rozwiązanie nie jest dobre", "niestety, ale poszukaj czegoś innego bo w tym nie jest Ci dobrze" :D Może na innym forum tak, ale nie tutaj...

Gość ROR ale z Ciebie menda
zatruwasz forum swoim jadem a tutaj zgrywasz aniołka. tymczasem koment Nowej był o takich jak ty :P

Ja nie mam nic przeciwko wolności słowa, chodzi raczej o formę. Konstruktywna krytyka jest nawet nie miejscu, też nie należę do osób, które wszystkim przytakują; jednak w internecie większość osób zapomina o kulturze i dobrym wychowaniu, bo są anonimowi.

"ROR ale z Ciebie menda zatruwasz forum swoim jadem a tutaj zgrywasz aniołka. tymczasem koment Nowej był o takich jak ty " no wlasnie to mialam na mysli;( bywam nader czesto odmiennego zdania ale nie obrazam swoich rozmowcow bo zwykle dyskutujac uzywam argumentow i krytyki a nie obelzywych slow. to jest roznica miedzy mna a np. autorem tego postu - ale kazdy sobie wystawia swiadectwo - a twoje komentarze mile mnie tylko lehcza ;-))) bawi mnie niemoc takich jak ty;-) "Ja nie mam nic przeciwko wolności słowa, chodzi raczej o formę. Konstruktywna krytyka jest nawet nie miejscu, też nie należę do osób, które wszystkim przytakują; jednak w internecie większość osób zapomina o kulturze i dobrym wychowaniu, bo są anonimowi' zgadzam sie w 100% - ktos pyta o opinie moja z reguly dostaje i tyle w temacie

Gość ROR ty taka święta nie jestes
nieraz jestes chamska i zlosliwa, a że to ładnie ujmiesz w słowa to co z tego ?

Gość Ror ty i konstryktywna krytyka
Krytyka tak, często chamska w zawoalowany sposób - tak, konstruktywna - nie. Nawet jeśli masz odmienne zdanie, możesz wyrazić je z szacunkiem do interlokutora. Tymczasem czytając Twoje psoty widzę raczej paternalistyczny ton i wyśmiewanie osób o innych poglądach, polegające na przedstawianiu ich opinii jako dziecinnych, nieprzemyślanych, lub będących efektem zabobonów (bo wierzących ludzi szanujesz chyba najmniej). Jeśli sama tego nie zauważasz, to poproś osobę trzecią o analizę; najlepiej kogoś kto Cię nie zna (obiektywizm). NOWA narzeczona, polecam wizaz.pl - tam dyskusje są na dużo wyższym poziomie. Wiadomo, że różne osoby się zdarzają, ale globalnie jest dużo przyjemniej. Na tym forum tylko nie-stylistka i watek dla 30latek trzymają poziom.

"ROR ty taka święta nie jestes nieraz jestes chamska i zlosliwa, a że to ładnie ujmiesz w słowa to co z tego ? nie jestem niegrzeczna w stosunku do ludzi - ale tez nie zamierzam przyklaskiwac kazdej bzdurze z reguly jestem.....szczera;-) a zlosliwosc to cecha ludzi inteligentnych;-)))))

"Nawet jeśli masz odmienne zdanie, możesz wyrazić je z szacunkiem do interlokutora. Tymczasem czytając Twoje psoty widzę raczej paternalistyczny ton i wyśmiewanie osób o innych poglądach, polegające na przedstawianiu ich opinii jako dziecinnych, nieprzemyślanych, lub będących efektem zabobonów (bo wierzących ludzi szanujesz chyba najmniej)." po pierwsze to trzeba by tu zdefiniowac czym jest a czym nie naduzywane slowo szacunek;-) ja nie wymiewam ludzi - jedynie niektore procesy myslowe co jest bardzo owocne i potrzebne, aha - i nazywam rzeczy po imieniu osoby wierzace ani mnie grzeja ani ziebia - ale laski kt pytaja jak bedac w ciazy wziac slub koscielny itp. - to tak nie jestem w stanie zrozumiec tak dziecinnego toku myslenia i z reguly przykuwa to moja uwage;-))))) nie wiara - tyylko takie tanie cwaniakowanie;-) "Jeśli sama tego nie zauważasz, to poproś osobę trzecią o analizę; najlepiej kogoś kto Cię nie zna (obiektywizm) alez ja b. dobrze to zuawazm i ciesze sie ze Ty tez;-)

Gość zgadzam sie z przedmowcami
no to musi niesamowicie przykuwać Twoją uwagę, bo z reguły to jestes pierwsza na takim topiku i piszesz jedno i to samo :D I zgodzę się z przedmówcami, nie jesteś chamska w sposób bezpośredni, ale mimo to jesteś... nieprzyjemna, niemiła. a zlosliwosc to cecha ludzi inteligentnych-> Twój problem polega jedynie na tym, że uważasz się za jedyną inteligentną na tym forum.

Gość złośliwość to cecha ludzi
inteligentnych? czy ktoś oprócz ciebie to potwierdza? bo jednak wydaje mi się, że chcesz sobie podnieść tym samoocenę. jak chcesz chwalić się swoją inteligencją, to wybierz jakiś przyjemny, nieagresywny przejaw, bo od Twoich komentarzy na forum robi się zwyczajnie niemiło. i jak widzę nie jestem odosobniona w tym odczuciu.

Gość zakichana
ależ tutaj mało kto w ogóle czyta ze zrozumieniem, i to nie dlatego, że nie potrafią czytać ze zrozumieniem (w co naiwnie chcę wierzyć) ale nie chcą czytać ze zrozumieniem, większość woli zwyczajnie uczepić się wyrwanego z kontekstu zdania i dać upust swojej frustracji, przykła: dziś jakaś laska napisała, że cięzko jej jest uwierzyć w słowa przyjaciółki, ktora twierdzi, że za 1200 zł z MINIMALNYM wkładem swojej rodziny może utrzymać siebie, rodzinę i jeszcze do tego odłożyć kasę, korzystać z kosmetyczki i kupować sobie nowe ciuszki jak ma ochotę. Mało kto zrozumiał cały post, większość po prostu chciała odreagować swoje smutne życie i zaczęłą jechać po autorce, że jest zazdrosną, nie potrafiącą oszczędzać wywłoką, która niezasługuje na żadnych przyjaciół :O

"zgadzam sie z przedmowcami no to musi niesamowicie przykuwać Twoją uwagę, bo z reguły to jestes pierwsza na takim topiku i piszesz jedno i to samo" to swiadczy o spojnosci moich wypowiedzi;-) nie zabieram glosu w sprawach o kt nic nie wiem - ale opinia sluze chetnie;-) "I zgodzę się z przedmówcami, nie jesteś chamska w sposób bezpośredni, ale mimo to jesteś... nieprzyjemna, niemiła" e,tam ;-) ludzie sa pelnie kompleksow i nabuzowania wiec jak nie spojrzysz tam zawsze kogos urazisz ;-) ""a zlosliwosc to cecha ludzi inteligentnych-> Twój problem polega jedynie na tym, że uważasz się za jedyną inteligentną na tym forum" to nie problem to zaleta;-))) a tak powaznie to przesadzasz - jest sporo madrych i trafnych wypowiedzi ale jeszcze wiecej koltunstwa i glupoty - i uwazam ze to drugie nalezy pietnowac bo to ma wartosc niemalze edukacyjna;-))) poza tym nieodgadnione pozosteje dla mnie dlaczego wiekszosc ludzi nie potrafi nic przyjac z przymruzeniem oka - to jest prawdziwie smutne;(

"[zgłoś do usunięcia] złośliwość to cecha ludzi inteligentnych? czy ktoś oprócz ciebie to potwierdza? bo jednak wydaje mi się, że chcesz sobie podnieść tym samoocenę" ja ni nie podnosze sobie samooceny ani jej ni zanizam bo ona nie zalezy od tego forum to po pierwsze;-))) po drugie to nigdzie nawet nie napisalam ze jestem inteligentna - bo nawet nie uzurpuje sobie takiego prawa - to inni mnie o to "oskarzaja" co jednoczesnie odpowieda na Twoje pytanie, z reguly staram sie dostosowac ton wypowiedzi do rozmnowcow - na innych topikach bywam nawet wulgarnie prookowana itd. wiec zwykle odpowiedama w podobny sposob "jak chcesz chwalić się swoją inteligencją, to wybierz jakiś przyjemny, nieagresywny przejaw, bo od Twoich komentarzy na forum robi się zwyczajnie niemiło. i jak widzę nie jestem odosobniona w tym odczuciu." nie, nie chce - bo.....uwazam ze nie mozna sie chwalic "inteligencja" ;-) ;-) z reszta nie bede sie powtarzac - prawdziwie inteligentnych ludzi jest garstka zaledwie - ja sie do niej nie aspiruje a ze nie ejstes odosobniona w tym uczucie ....- wcale mnie nie dziwie - polakom najtrudniej jest zniesc pozytywne nastawienie i samozadowolenie u innych;-)

Zakichana - problem, wedlug mnie, polega na tym ze ludzie utyskuja na tym forum na rozne rzeczy. ja nie nazywam nikogo idiotka bo zarabia np. x sume miesiecznie - natomiast ludzie nie maja tu widze tendencji do analizowania wlasnych przedsiewziec - jedynie utyskuja na skutki - przerzucajac odpowiedzialnosc na osoby trzecie... stad to ich posty podswiadomie sa prowokacja - kobieta pisze np. ze ma 4 dzieci i 700 zl dochodu - nie napisze jej "trzeba bylo ie rodziec az tylu" bo to musztarda po obiedzie - ale pytanie brzmi nparawde nie pomyslala o tym wczesniej - jesli tak to skad u ludzi taka nieodpowiedzialnosc, pol biedy jak taka kobieta probuje cos z tym fantem zrobic i i pyta o rade - ale najgorsze jest ze wieksosc ma pretensje do sasiadki, tesciowej, meza kolezanki, ksiedza i nauczyciela - a wtedy to juz sie nadaje jedynie na duzy usmech;-)

Gość zgodzę się z przedmówcami
Nie, to dla mnie znaczy tylko, że się powtarzasz :D No ale nieważne.... Nie znam Cię, ale dla mnie nie ma w Tobie prawdziwości, kreujesz się na siłę. Do tego Twoje wypowiedzi są nieprzyjemne. Osoba inteligentna nie musi wcale ziać ironią na każdym kroku, być złośliwą i niemiłą. A poza tym czytaj ze zrozumieniem, nie napisałam, że inteligencja jest problemem, tylko Twoja postawa "najinteligentniejszej na tym forum". :]

Gość Prawda!
Niektórzy właśnie kpiną i ironia maskują brak wiedzy i to, że są mniej inteligentni.

"Nie znam Cię, ale dla mnie nie ma w Tobie prawdziwości, kreujesz się na siłę. Do tego Twoje wypowiedzi są nieprzyjemne" co wy z ta kreacja???;-)))) jaki mozna miec cel zeby kreowac sie anonimowo w oczacha anonimowych odbiorcow??;-) przeciez to istna strata czasu i nawet na kompleksy nie dziala jak widze po waszych odpowiedziach - sprawdza sie zasada ze nic tak nie denerwuje jak dobre samopoczucie bliznich;-)) ""Osoba inteligentna nie musi wcale ziać ironią na każdym kroku, być złośliwą i niemiłą" co wy macie z ta inteligencja - i w sumie to miel ze laczycie moja osobe z tym - nawet jesli na wyrost;-) no dobrze to juz ustalilas - nie jestem inteligentna , tylko zlosliwa i niemila. whatever you wish - jesli tylko poprawi ci to humor;-)) ""A poza tym czytaj ze zrozumieniem, nie napisałam, że inteligencja jest problemem, tylko Twoja postawa "najinteligentniejszej na tym forum". :]" aja napisalam ze nie uzurpuje sobie takiego prawa - to Ty wkladasz mi te slowa w usta i jeszcze masz pterensje;-)))))) "Niektórzy właśnie kpiną i ironia maskują brak wiedzy i to, że są mniej inteligentni" wiedza z inteligencja czesto sie nie laczy - a brak wiedzy nie jest powodem do wstydu - bo to mozna zawsze nadrobic - w przeciwienstwie do tego pierwszego;-)))) no i zgadza sie nie mam wiedzy w roznych obszarach i wcale tego nie maskuje np. nie mam wiedzy w zakresie technik takich jak poprawiny czy inne rytualy - dlatego wchodze m.in. na to forum zeby sie doksztalcic;-))

Gość zgodzę się z przedmówcami
A co Ty masz z tym zajebistym samopoczuciem ? No masz rację, niesamowicie mnie interesuje to, że masz znakomity humor, po prostu zaraz mi żyłka w tyłku pęknie :D Który raz juz to piszesz? Powtarzasz się. A jaki jest cel w kreowaniu własnej osoby np. na forum internetowym ?? Nie wiem, ale fakt jest taki, że jest się, powiedzmy anonimowym i można się kreować jak się tylko chce. Ja w to nie wnikam, dla mnie po prostu nie jesteś prawdziwa i tyle. Poza tym, powtórzę, czytaj ze zrozumieniem. """Osoba inteligentna nie musi wcale ziać ironią na każdym kroku, być złośliwą i niemiłą" co wy macie z ta inteligencja - i w sumie to miel ze laczycie moja osobe z tym - nawet jesli na wyrost no dobrze to juz ustalilas - nie jestem inteligentna , tylko zlosliwa i niemila. whatever you wish - jesli tylko poprawi ci to humor" Sama o swojej własnej inteligencji pisałaś. Kilka razy zaznaczałaś, że złośliwość to domena osob inteligentnych. Jak zapominasz co piszesz, to polecam najpierw poczytać wlasne wypowiedzi, zanim odpowiesz. A tego, że nie jestes inteligentna nie napisałam NIGDZIE. Napisałam tylko, że to, że się jest inteligentnym, nie znaczy, że trzeba wszedzie wtykać się ze swoją ironią i zawoalowanym chamstwem. Tyle. A że jestes niemiła, to jak widac nie tylko ja tak sądzę. A od poprawiania humoru to mam przyjemniejsze zajęcia, ale miło, że o mój humor się troszczysz.

Gość ROR - odpuść
Połowa wpisów tutaj należy do Ciebie, nie za bardzo się przejęłaś ?

"A co Ty masz z tym zaj**istym samopoczuciem ? No masz rację, niesamowicie mnie interesuje to, że masz znakomity humor, po prostu zaraz mi żyłka w tyłku pęknie" no walsnie takie tez sprawiasz wrazenie;-))) "Który raz juz to piszesz? Powtarzasz się. A jaki jest cel w kreowaniu własnej osoby np. na forum internetowym ?? Nie wiem, ale fakt jest taki, że jest się, powiedzmy anonimowym i można się kreować jak się tylko chce. Ja w to nie wnikam, dla mnie po prostu nie jesteś prawdziwa i tyle" w porzadku - nie mozesz tego ogarnac to przyjmijmy ze jestem nieprawdziwa i "szpanuje" ;-)))))))))))))))))))))) "Sama o swojej własnej inteligencji pisałaś. Kilka razy zaznaczałaś, że złośliwość to domena osob inteligentnych" bo to prawda ;-) ale ja to pisalam z przymruzeniem oka a nie z nadeta "zylka w tylku" jak to okreslilas;-))) "Napisałam tylko, że to, że się jest inteligentnym, nie znaczy, że trzeba wszedzie wtykać się ze swoją ironią i zawoalowanym chamstwem. Tyle. " nie ma zawaolowanego chamstwa, nie zgoidze sie - chmastwo to cos co jest proste i niewyrafinowane - i tylko jako takie wystepuje w przyrodzie, wiem powtarzam sie. tyle;-)))) "A że jestes niemiła, to jak widac nie tylko ja tak sądzę" wiesz ja staram sie byc uprzejma i mila - dlatego nie obrazam rozmowcow- ale ludzie bardziej cenia i lubia tych kt przyklasuja im wiec nie jestem zaskoczona - pietnujac glupote ze taki los mnie spotyka;-) " A od poprawiania humoru to mam przyjemniejsze zajęcia, ale miło, że o mój humor się troszczysz' jasne;-)) ale jesli moje wypowiedzi tez Ci go poprawiaja to milo mi;-) generalnie na sercu mi lezy dobry humor wszystkich - nie lubie maruderow, to fakt;-) " 19:15 [zgłoś do usunięcia] ROR - odpuść Połowa wpisów tutaj należy do Ciebie, nie za bardzo się przejęłaś ? " masz racje bywam ortodoksyjna;-))) rzeczywiscie temat sie zrobil o mnie - a mial byc o kulturalnym poziomie forum - a moze te dwa tematy sie po prostu lacza??;-))))

Gość o boshe
ROR jesteś ortodoksyjna jak Żyd jedzący wieprzowinę. dziewczyno skończ już, bo nic nowego do dyskusji nie wnosisz, zwyczajnie ośmieszasz się produkując wszędzie te swoje wywody i apologie.

"[zgłoś do usunięcia] o boshe ROR jesteś ortodoksyjna jak Żyd jedzący wieprzowinę" o widze ze obudzialam tez narodowa ksenofobie;-) ;-))))) "skończ już, bo nic nowego do dyskusji nie wnosisz, zwyczajnie ośmieszasz się produkując wszędzie te swoje wywody i apologie" tiaaaa - za to twoj wpis jest niezbedny;-))) nie ma obowiazku czytania moich wpisow - a taka krytyka bez argumentow to kiepsciuchna jest raczej;-) a skoncze kiedy sama uznam za stosowne wiec proponuje swoje rady zachowac dla siebie samego/samej

Gość o boshe
mój wpis był niezbędny, ponieważ to była prowokacja - chciałam sprawdzić czy w ogóle umiesz czytać ze zrozumieniem. niestety, nie potrafisz :) i pudło z narodową ksenofobią ponieważ jestem Żydówką :) oj, dziecinko, naprawdę, kompromitujesz się z każdym swoim postem. :) :) nie przyszło do maleńkiej główki sprawdzić znaczenie słowa "ortodoksyjna", co? i wyszło szydło z worka - braki w wykształceniu rekompensujesz sobie udzielaniem się na forum wśród panien młodych. a propos, kiedy Twój ślub, słoneczko? i w czym idziesz do ślubu? w długiej białej sukni? czy tylko cywilny, czy może jakiś obrzęd religijny przewidujesz? :D :D

"o boshe mój wpis był niezbędny, ponieważ to była prowokacja - chciałam sprawdzić czy w ogóle umiesz czytać ze zrozumieniem. niestety, nie potrafisz" jasne - tak najlatwiej powiedziec "nie bo nie" ale fajnie ze chociaz moja nieudolnosc przyniosla usmiech na twojej twarzyczce - bo to najwazniejsze;-)))) "i pudło z narodową ksenofobią ponieważ jestem Żydówką" co nie zmienia faktu ze skojarzenie zawialo ksenofobia;-)) btw - ortodoksyjnosc kojarzona z zydami - hahahahahahah ;-))) coz za tendencyjnosc;-) no sprawdzcmy co znaczy ortodoksyjnosc a zobaczymy kto z nas bedzie nardziej zskoczony;-)) " oj, dziecinko, naprawdę, kompromitujesz się z każdym swoim postem" no jasne powuzywaj sobie - napisz jak to sie kompromituje itd. whatever makes you feel any better;-)))) ""nie przyszło do maleńkiej główki sprawdzić znaczenie słowa "ortodoksyjna", co?" nie musialam spr, znam znaczenie;-)) " i wyszło szydło z worka - braki w wykształceniu rekompensujesz sobie udzielaniem się na forum wśród panien młodych" niesamowite braki;-)) slonce ty moje;-))))) a to nie jest forum o pannach mlodych tylko o slubach i weselach - znowu ta tendencyjnosc;-)) "a propos, kiedy Twój ślub, słoneczko? i w czym idziesz do ślubu? w długiej białej sukni? " a czemu tak dopytujesz o date mojego slubu - liczysz na zaproszenie a moze ze sie spale ze wstydu bo nia mam narzyczonego jeszcze - nic z tych rzeczy kochanenka;-))))) co do koloru i scenerii skoro dpopytujesz - to powiem ze lubie biel i na plazy;-))) "czy tylko cywilny, czy może jakiś obrzęd religijny przewidujesz? sprecyzuj co masz na mysli mowiac cywilny - nie wykluczam obrzedow religijnych, wszak raczej puste to jednak zabawne sa a ja jestem hedonistka ;-)))

Gość KwikRozpaczy
I ja wtrące swoje Trzy Grosze :) Również zauważyłam, że sporo jest jadu na tym forum. Wszystko można powiedzieć, ale nie trzeba od razu nikogo obrażać.

Gość anetahanert
Witam, odstąpię salę weselną w Restauracji Riding Club w Radzionkowie, nie daleko Piekar Śląskich Termin: 30.07.2011 Cena: 1000zł (tyle wpłaciliśmy zaliczki za salę). Sala jest nowa, oddana do użytku około 2 lata temu -bardzo elegancka, przestronna sala do tańca -gustowna, elegancka dekoracja, którą sami możecie wybrać -Sympatyczni właściciele oraz obsługa Cena za osobę to 200 zł. W cenie: -obiad -trzy ciepłe kolacje -deser, kawa, herbata, -owoce i cukierki czekoladowe -soki owocowe, woda mineralna niegazowana z cytryna (bez ograniczeń) -toast na poczatku (szampan) -zimna płyta (sałatki, wędlinki, ryby itp) Dodatkowo gratis jest apartament dla nowożeńców oraz bezpłatny wynajem hotelu na czas przyjęcia weselnego (1 doba), gdy miniamalna liczba gości weselnych będzie wynosić 90 osób. Dodatkowo, jeżeli ktoś będzie zainteresowany do odstąpienia na ten dzień mam zespół "New mix" z Nakła Śląskiego. Jeśli ktoś zna, to wie, że jest to jeden z najlepszych zespołów. Cena 3 400 plus zaliczka 500 zł którą daliśmy. Zespół składa się z 4 osób (wokalistka, wokalista + gitara, klawiszowiec i saksofonista). Skład można zmienić, aż do 9 osób, wtedy także zmieni się cena. Proszę o kontakt pod numerem telefonu 793-196-595 Bądź e-mail aneta_ hanert@vp.pl

Gość taktak..fff
Szczerze mówiąc, nigdzie się nie spotkałam z taką ilością agresji i złośliwości jak na tym forum. Zastanawiam się, czy to tylko dlatego, że nie trzeba się rejestrować, nie tworzy się własnych avatarków, za kazdym razem można bardzo łatwo napisać pod innym nickiem, czy po prostu akurat to forum przyciąga niedowartościowane laski?