Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZuziMałej

Kiedy mogę przekłuć uszy córce???

Polecane posty

Gość MamaZuziMałej

Witam chcialabym przekłuć córeczce uszy czy w Drugim miesiącu życiu już można?

Gość MamaZuziMałej
Podnosze

Mojej corci przekulam uszka w tamtym tygodniu ma 10 miesiecy . Wczesniej nie chciala pani kosmetyczka tlumaczas sie tym ze mala jest za mala i ze jeszcze nie czas.. bo moze sobie krzywde zrobic

nie komentuje bo brak mi slow...idz do neonatologa i zapytaj ile waznych osrodkow miesci sie na powierzchni ucha i przeanalizuj to po tym co Ci powie.

Gość MamaZuziMałej
Eterno ,,,,to Ja nie komentuje twojej żałosnej wypowiedzi

Sama jestes zalosna idz zapytaj a uslyszysz moze prawde i jak chcesz to zrobic u kosmetyczki tak zeby tkanke w uchu rozwalic na sile bo kolczyk jest naciety zeby mozna go bylo zapiac z tylu.Najlepiej zrobic to igla z wenflonem ale watpie zebys tak to zrobila przekluwam i wiem jak potrafia sie paskudzic przeklucia pistoletem wiec nie badz taka madra.

Gość lalalannanana
Kzy robi jak uwaza tylko trzeba sie zastanowic by dziecko przez nasza nieuwage sobie krzywdy nie zrobilo:) Najlepiej idz do swojej kosmetyczk i zapytaj one beda wiedziec z doswiadczenia:D Pozdrawiam

Gość mieszkalam w czechach
moglam jej przebic jak byla mniejsza, teraz musze czekac, w czechach dziewczybki w wozkach juz maja uszy przebite, po tym widac ze to dziewczynka.,

Gość MamaZuziMałej
Nie rozumiem niektórych kobiet które siedzą na forum i zamiast pomóc piszą bzdury...często któs pisze z ważnym problemem i nikt nie odpisuje tej osobie a jak jakaś dziewczyna wrzuci beznadziejny temat to wszyscy odpisują....

% lat a dwa miesiace to chyba roznica twoje dziecko nie spedza juz kilkunastu godzin lezac prawda?Zajmuje sie piercingiem nie mam urazow sama sie przekluwalam juz jako nastolatka.

Gość a ja napisze tak...
dupa jas! ja mialam igla przebite teraz robi sie to PISTOLETEM i nic nie czuc! czasy sie zmienily.Ale was to i tak nie interesuje.

Gość MamaZuziMałej
DZIEWCZYNY!!!!CZY JA PISZE ZE CHCE TO ZROBIĆ PYTAM CZY MOZNA BO NIE WIEM!!!! JEŻELI TO ZA WCZESNIE TO PRZEKUJE JAK BĘDZIE DUŻO STARSZA.....O MATKO;)

Gość a ja napisze tak...
i oto wyzej mamy opinie na poziomie kafaterii ;) brawo chamko!

Gość MamaZuziMałej
WOW co człowiek musi mieć w głowie i na jakim musi być poziomie by pisać takie straszne rzeczy....

Gość a ja napisze tak...
jak ja kiedys napisalam ze przebije jak bedzie miec 4-5 lat to usyszlam ze NIGDY nie powino sie przebijac, ze dziecko ma samo zadecydpwaxc.. tylko skad sie biora te prezenty w postaci kolczykow na chrzciny czy komunie? w jakim sa celu?zeby schowac do szuflady?

naprawde poczekaj rozmawialam o tym ze znajoma neonatologiem wlasnie o tym warto poczekac Twoja coreczka duzo czasu spedza lezac nie jest to wygodne dzieci potrafia sie drapac za uszkami do krwi i co jesli przerwie platek ucha poczekaj kilkulatka juz jest lepszym materialem do przeklucia.Co do pistoletu moze nie boli ale sie paprze oczywiscie nie kazdemu idz do studia piercingu i zapytaj jak sie przekluwa cialo i uszy wszyscy to robia igla z wenflonem bo przeklucie jest proste nie boli i dobrze sie goi.

Gość a ja napisze tak...
zglaszam te szmaciare do usuniecia ;)

ja nie wiem po co ktos wogole wchodzi na forum jak nie ma nic do powiedzenia ... co to musza byc za ludzie chyba bez pomyslu na zycie .. szkoda gadac a autorko tematu nie przejmuj sie :) ja przebilam zza 10 misiecy jak pisalam i jest ok tylko wybierz dobry zaklad kosmetycznu

Gość buuuhahahahahaaaaaaaaa
I nie przebija się pistoletem, tępe babska! :O

Gość MI_zielone
pamietam jak bylam w szpitalu po tygodniu od urodzenia ojej corki i karmilam ja tam razem z dziewczyna, ktora tez miala tygodniowe dziecko z wielkimi kolczyrami. Troche mnie to odrzucilo, bo tydzien to chyba za wczesnie. tez chce przekluc swojej corce uszy ( ma 8 miesiecy ) i kolezanka ktoraprzeklula swojej ( miala 7 miesiecy ) mi mowila, ze lepiej teraz niz pozniej, zeby dziecko jeszcze nie wiedzialo o co chodzi. jednak sie waham. jesli chodzi o punkty na uszach, zakonczenia nerwowe itp to to chyba sie nie zmienia z wiekiem, czy sie myle ???? tak samo bedzie bolalo w wieku 15 lat, 5 czy 5 miesiecy.

Ty szalonaduszyczko z twoim poziomem inteligencji i znajomoscia zasad ortografii powinnsas przejsc na system obrazkowy:O

Gość MamaZuziMałej
Eterno może faktycznie poczekać ...chciałam znać opinie mam które przekuły uszy w tak wczesnym wieku,ciekawiło mnie to czy można czy jak już dziecko jest duże..... Apropo kolczyków....no właśnie mała dostała dwie pary na chrzcinach i dlatego zastanawiałam sie czy już się przekłuwa czy nie.

I tak nie zaloza dziecku na poczatku takich jak hcesz tylko wkretki :) moja takie ma jak narazie a potem jak sie wygoi zmienie jej na zlote koleczka

Gość a ja napisze tak...
moja dostala 3 pary, i jak naarazie ja je nosze

Powiedz sama czy to nie jest zasciankowe na chrzciny kolczyki a chlopcu co zlota kete na szyje:Opoczekaj naprawde zapytaj moze pediatre niech Ci doradzi i pamietaj ze nie zawsze dobrze gojace sie uszki u dziecka kolezanki znacza ze u Twojej tez tak bedzie.Pozdrawiam

A co tepa strzalo nie rozumiesz po angielsku wlacz sobie tlumacz google moze Ci tez poda pisownie z polskiego na polski:O