Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghjkhbm,mnbnm

Czy jest na sali ktoś, komu udało się zapuścić włosy?

Polecane posty

Gość ghjkhbm,mnbnm

Takie do pasa powiedzmy, z krótkich? Ja obcięłam jakiś czas temu i nie mogę wrócić za nic do takiej długości :(:(:(

Gość ghjkhbm,mnbnm
No przecież, że nie pod pachami :P Na głowie!

W grudniu 2004 obcięłam na krótko-włosy około 8-10cm. W tej chwili mam do pasa, od kilku lat, nie pamiętam kiedy osiągnęły długość do pasa. Po około pół roku od tamtego obcięcia miałam włosy za ramiona.

Gość ghjkhbm,mnbnm
Co ile chodziłaś do fryzjera? Prostujesz, suszysz, farbujesz włosy? Ja zapuszczam, żal mi obcinać nawet rozdwojone końcówki, ale jakoś nie widzę efektów :(

Z chodzeniem do fryzjera było różnie. Pierwszy raz podcięłam po ok.3-4 miesiącach, żeby nadać im inny kształt. Potem zdarzało się, że ktoś z rodziny mi lekko podcinał. Obecnie chodzę do fryzjera mniej więcej raz na pół roku i ścinam 5-10 cm. w zależności od kondycji włosa.

Nie prostuję, mam proste z natury. Czasami suszę suszarką, czasami nie. W lato to praktycznie w ogóle nie używam suszarki. Farbuję czasami.

Gość ghjkhbm,mnbnm
Ja zapuszczam od mniej czerwca ubiegłego roku, obcinałam po drodze kilka razy, startowałam od takich za ucho, teraz mam prawie do zapięcia stanika. Ale i tak muszę podciąć z 5 cm i mam wrażenie, że stoją w miejscu :O W dodatku niszczą się, bo je prostuję...

Kup sobie jakieś tabletki na wzmocnienie włosów ze skrzypem polnym, pokrzywą itd. Do tego dobra odżywka i staraj się tak często nie prostować ;)

Gość To prostee
Jest taka zasada, że zapuszczać można tylko gęste zdrowe włosy. Jesli ktoś ich nie posiada nie warto bo to tylko bardziej je zniszczy. Krótkie fryzury tez sa piekne i sexy

Gość też zapuszczam
od marca nie ścinałam włosów i przez 8 m-cy urosły mi może z 5 cm :( z natury mam proste, nie prostuję ale za to farbuję i suszę... planuję tak zapuścić do połowy pleców... w tym tempie może za 1,5-2 lata osiągnę taką długość... ps. ogólnie mam bardzo zdrowe i błyszczące włosy bez zniszczonych końcówek.

Gość ja nie moge zapuscic
bo niestety prostuje (mam takie nijakie , i jak nie wyprostuje wygladam jak idiotka) do tego susze i farbuje :O wiec niestety zamiast rosnac tylko sie lamia :O

Gość To prostee
Perswazja masz naturalnie proste włosy, wiec efekt jest szybciej zauważalny niz u kogos z włsoami kreconymi czy falowanymi. Prawidłowy wzrost włosa 1-1,5 ja osiagam gorna granice i zapuszczenie włosów to nie problem, ale podcinam co 1, 5 miesiaca i mysle ze warto regularnie mniej niz raz na poł roku i od razu az 5 czy 10 cm

Problem w tym, że fryzjerka nie rozumie jak się do niej mówi :o Zawsze ścina mi więcej niż chcę :o Dlatego nie chodzę częściej. Poza tym są zdrowe, grube, końcówki się nie rozdwajają, więc jest ok :)

Gość To prostee
Tak, wiem o czym mówisz, ale to nie wina fryzjerki. Włosy mimo, że pozornie zdrowe traca na końcach głębie koloru i czasem lepiej ściąć wiecej bo włosy wygladaja znacznie lepiej a przeciez i tak wciaz sa długie tym bardziej ze szybko Ci rosna wiec nie ma problemu. Od kiedy zaczełam obcinac regularnie wlosy to nic nie musze mowic a fryzjerki scinaja mi bardzo malutka włosów az czasem jestem poirytowana, ze tak szybko im to idzie a ja musze płacic 40 zł.

scielam na jeza 5 lat temu ,zalowalam bo mam grube sztywne malo podatne wlosy bylo ciezko ale zapuscilam do pasa rowne i mam tak juz rok nie zamierzam scinac

Gość ghjkhbm,mnbnm
Mam gęste, grube włosy, zresztą nosiłam już takie do pasa, więc akurat to, że mogę wyglądać z nimi jak strach na wróble, nie jest moim zmartwieniem ;) Brak mi za to cierpliwości i to mnie boli...

Gość ghjkhbm,mnbnm
A na fryzjerów ścinających za dużo znalazłam już sposób - zawsze pytam się, ile najmniej da się obciąć (tak, żeby pozbyć się zniszczonych końcówek) i grożę, że jak będę mieć ścięte więcej, to... nie zapłacę :P Niby w żartach, ale działa :classic_cool:. I podkreślam, że zapuszczam :)

zeby wlosy rosly szybciej polecam tonik seboradin niger,szampon pregaine i plukanki z zielarskiego a odzywke wax

Gość hytrylisek
i tak wszystkie ołysiejecie przed trzydziestka

Gość ghjkhbm,mnbnm
I jakie widzisz efekty, zołzo? :)

Gość słuchaj kobieto!!000
ja mam długie kudły do bioder , w ciągu 19 miesięcy urosło mi chyba 24 cm długości ..

pomyłka urosło mi 25 cm długości w ciągu 19 miesięcy :)_ to chyba geny bo niemal każda kobieta ze strony rodziny mojej mamy ma gęste i grube włosy

strata kasy na ampułki... lepiej kup czarną rzepę, utrzyj na tarce i nałóż na włosy to na prawdę działa i nic nie kosztuje:)