Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnybrzuch

wielki balon bez powodu? proszę pomóżcie!

Polecane posty

Gość dziwnybrzuch

Witam, Otóż od mniej więcej 2 miesięcy mam problemy z brzuchem. Bardzo długo zwalałam winę na jelita, gdyż u mnie w rodzinie jest to popularne (częste wzdęcia, problemy z niestrawnością). Jednak ostatnio zaczęłam się niepokoić. Mój brzuch wygląda jak w ciąży, jest "wzdęty" albo może, opuchnięty ale bardzo nisko, zaczyna wystawać tuż nad spojeniem łonowym. Często odczuwam w tamtej okolicy lekkie bóle (jak miesiączkowe, tylko lżejsze), brzuch jest dosyć twardy, nawet bo przebudzeniu nie jest płaski. Wypróżniam się codziennie, zdrowo się odżywiam, mam kłopoty z jelitami, ale wydaje mi się że to nie jest z nimi związane, gdyż nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam. Ciążę wykluczam, robiłam kilkakrotnie testy, miesiączki miałam normalnie (z tym że cykl z 26 dni wydłużył się do 33-36). Naczytałam się dużo o torbielach jajników, jedna z sióstr mojego ojca takowe miała, dlatego jeśli ktoś z Was wie, jakie są tego objawy, prosiłabym bardzo o napisanie. Do lekarza pójdę, ale mam wizytę dopiero za 2,5 tygodnia. wiecie może, czego objawami mogą być te moje?

Gość dziwnybrzuch
naprawdę nie potraficie mi pomóc?

Gość musisz sie zbadac.....
ale jezeli masz problemy z jelitami, to byc moze masz zatwardzenie. Jelito moze byc zaczopowane przez kal i to uniemozliwia regularne i pelne wyproznienie, dlatego brzuch rosnie. Mozesz sprobowac kupic w aptece lek na przeczyszczenie bez recepty, ale popros o jakis mocny na zaparcia. A jesli to nie pomoze to idz do lekarza.

Gość jjdjsjjdshjdshhshh
to moze byc i miesniak macicy i torbiel jajnika i najgorsze rak więc gnaj do lekarza