Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_jedna_xxxxczy

czy tylko szczuplutkie dziewczyny moga miec male brzuszki? jak to jest?

Polecane posty

Gość taka_jedna_xxxxczy

czy te zaokraglone sa skazane na duze brzuchy i duzo kg :P

Gość DOBRA SPACERÓWKA
RÓŻNIE BYWA czasmi ta szczupła dużo utyje i po całości jej się kg rozłożą, a czasem tylko w brzuch-jak np 10-15 kg czasem jak tęższa kobietka przytyje dużo to jest małym słonikiem, a c zasem też tylko w brzuch jej pójdzie

Gość kguyguyf
ja jestem w 9 miesiącu ciąży. przytyłam do tej pory 6 kg. przed ciążą nie należałam do chuderlaków :) wszystko poszło mi w brzuch, którego nie mam teraz zbyt wielkiego i rozlazłego :) więc chyba wszystko zależy od organizmu :)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
ja przed ciążą (pierwszą i drugą) ważyłam 50kg a przytyłam 30 kg

Gość podpuszczka
Ja gruba nie jestem, ale szczupła tez nie, taka średnia. Mam raczej zwięzłe ciało i w normalnym stanie ważę koło 70 kg na 175 cm wzrostu.Taka nazwijmy to mocna konstrukcja ;) Teraz zaczynam szósty miesiąc i dopiero zaczyna mi być widać brzuch. Jakos sie to tak rozlożyło, że do tej pory wygladałam jakby nic nie było. Myslę, że u barzo szczupłych osób brzuch widać szybciej, bo w takim szczupłym ciele nie bardzo mozna cos ukryć. Ale też, trzeba przyznać, są to ładne, ksztaltne brzuchy

Gość taka_jedna_xxxxczy
ja mam 58 kg na 162 cm , nie jestem gruba , wszyscy mowia ze w sam raz ale boje sie co bedzie w ciazy :P dlatego zaczelam sie odchudzac poki jeszcze nie jestem :D

Ja nie należe do osób chudych, co tu dużo gadać - jestem gruba. Ale w ciąży przytyłam 8 kg i tylko w brzuch poszło. A że ostatnie miesiące to była zima i nosiłam grubą kurtkę, to niektóre sąsiadki nawet nie wiedziały że w ciąży jestem i jak wróciłam z małą, to się kilka zdziwiło :) Mi w ciąży 10cm z bioder uciekło, a w brzuchu przybyło 13 cm, a w piersiach 5cm.

Gość to nie jest reguła
Przykład nr 1: Moja siostra która do najszuplejszych nie należy przytyła 6 kg z czego 4 to dziecko Przykład nr 2: Obok mnie na sali poporodowej leżała dziewczyna która stwierdziła ,że ciąża to najlepsza rzecz jaka mogła jej się przytrafić. Przed miała okropną niedowagę (8 kg! i to miała tak naturalnie) a ciązy przytyła 20 kg i w końcu zaczęła się sobie podobać) Ale mam też przykłady potwierdzające teorię: Przykład nr 1: JA ;P. Przed ciążą 63 kg 176 cm. W ciąży przybyło mi 7 kg wszystko poszło w brzuch Przykład nr 2: Wspomniana wyżej siostra jest opiekunką w internacie. W zeszłym roku na początku stycznia wyprowadziła się z niego jedna uczennica 1 liceum by...urodzić dziecko. Szok niesamowity bo dziewczyna drobna, szczupła (mieszkam naprzeciw internatu siostra więc perfidnie mnie wykorzystuje jako osobistą kawiarnię) a po niej nic nie było widać. Jedynie co to, z tego co słyszałam od siostry i innych opiekunek, to miała lekko powiększony brzuch jakby miała okres ale wszyscy sądzili że to taka uroda. Przykład nr 3: Koleżanka z zakładu pracy ze stwierdzoną medycznie nadwagą po porodzie leczyła się na otyłość bo przytyła...36 kg!.

napisze ci za 7 miesiecy :D albo 6 :D ale nie zawsze jest tak ze kobieta pulchniejsza ma duzyyy brzuch moja cioca zawsze byla tega a jak byla w ciazy wogole po niej nie poznalam :D

znowu moja jedna kolezanka byla bardzo szczupla naprawde taki kosciotrup taka jej uroda a w ciazy miala bardzo duzy brzuch , naprawde wszedzie przystyla na twarzy w udach wiec wszystko jest mozliwe :)

Gość musiak
ja jestem w 20 tygodniu i drobna niestety nie jestem przytyłam narazie 3 kg. moja koleżanka wyjątkowo drobna i niska dziewczyna ( typ który wygląda jak trzynastolatka) podczas całej ciąży przytyła 38 kg!!!! niemal dwa razy zwiększyła swoją objętość. ja byłabym szczęśliwa gdybym przytyła 8-12kg zwłaszcza, że i tak mam zastrzeżenia co do swojego wyglądu i nie chciałabym się zmagać z dodatkowymi kilogramami.

Często, ale nie zawsze jest tak, że szczupła dziewczyna utyje więcej niż taka "lepiej zbudowana". Ja np. nie byłam ani gruba ani chuda, byłam szczupła i przybyło mi 13 kg jak dotąd, a że za 2 tyg rodzę to chyba już więcej nie przybędzie :) Wynika to z tego, że organizm u osoby bardzo szczupłej, albo wręcz lekko niedożywionej (z niedowagą) dobiera sobie te zapasy których nie brakuje u osoby z np. nadwagą.

Hejka, ja przed ciążą ważyłam 60kg przy wzroście 175cm. Teraz jestem w 31 t.c. i jak na razie przytyłam 12kg. Brzuszek był widoczny dopiero tak jakoś koło 27-28 t.c. I w sumie tych kg po mnie nie widać:) Co prawda na twarzy zrobiłam się okrąglutka i ten brzusio już widoczny, ale nadal małych rozmiarów:) Więc chyba nie ma reguły:)

Gość rfgegrggr
nie zawsze...ja jestem szczupla i drobna a przytylam 8 kg w calej ciazy, natomiast znajoma jeszxcze szczuplejsza odemnie przytyla 23kg

moja koleżanka, szczuplak zawsze, w ciąży przybrała 30kg. ja - budowy dość mocnej - póki co w końcówce szóstego miesiaca waże juz mniej niż przed ciążą. brzuszek mi rośnie, a wszystko inne sie zmniejsza... nie ma reguły. wszystko zalezy od sposobu odżywiania i od hormonów. wagą w ciąży sie nie ma co przesadnie przejmowac - są wtedy naprawde powazniejsze zmartwienia niż figura. jak przytyjesz to zrzucisz po urodzeniu. co oczywiscie nie jest równoznaczne z przyzwoleniem na tuczenie sie ;)