Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lampa na biurku

Jaki jest sens życia? Mam wrażenie że nie istnieje takowy.

Polecane posty

Gość lampa na biurku

Zastanawiam się, czy kiedykolwiek odmieni się moje życie? Czy stanie się coś, co sprawi, że zacznę życ w zupełnie inny niż do tej pory sposób? Czy moje życie już zawsze będzie wyglądac, tak jak obecnie? Czy tylko ja mam na nie wpływ? Czy coś mnie jeszcze czeka? Czy los przygotuje coś jeszcze dla mnie? Po co właściwie tu jestem? Do czego zostałam stworzona? Jaki jest sens mego istnienia? Czy kiedy będe umierac będe czuc się spełniona? Czy może pomyśle sobie, że zmarnowałam to życie... Ogarnia mnie bezsens.

Gość HelpYourSelf
ma sens

Życie każdego człowieka ma sens. No chyba jakieś małe cele do zdobycia masz? O czymś marzysz. Nie jest tak że żyjesz z dnia na dzień i ci jest wszystko obojętne, czekasz tylko co będzie. Każdy ma swoje plany , które stara się zrealizować.

Gość lampa na biurku
Moje cele są krótkoterminowe, typu w tym miesiącu musze posprzątac, w tamtym powinnam zapisac się na kurs, itp. Nie mam długoterminowych planów. Nie wiem, co będe robic za 10 lat. Nie wiem, co chce robic tak naprawde w życiu, a czas w którym powinnam podjąc taką decyzję, już dawno minął. Owszem, mam jakieś tam marzenia, ale są one mało realne i zamglone, żadnych konkretów.

Gość Zimny jak głaz
Każdy ma swoje 5 minut w życiu, a nadchodzi to czasem w najmniej oczekiwanym momencie, przyłączam się do przedmówców.

Gość tez tak czasem mam
bierze mnie od czasu do czasu na takie filozofowane ale przechodzi mi. tez chcialabym poznac ten sens

Gość eeee yyyyyy
u kobiet różnie, u facetów jedynym i podstawowym sensem życia jest seks

Gość adasfasgsdfgsd
lampa moze popiszemy?

Gość lampa na biurku
a z kim mam przyjemnośc?

Gość adasfasgsdfgsd
ania :)

Gość trzpil
Życie, z biologicznego punktu widzenia, sensu nie ma, ale może być znośne, a nawet przyjemne, czlowiek może mu nadać pozory sensowności. Dobre relacje z innymi ludźmi, praca, religia, medytacja, hobby, takie właśnie rzeczy wplywają na zadowolenie z życia i nadają mu sens. Życiowe spełnienie jest czymś całkowicie subiektywnym. Dla jednego będzie to kariera zawodowa, bogactwo, sława, dla drugiego rodzina albo niesienie pomocy innym ludziom. To od Ciebie zależy, jakiego wyboru dokonasz, czego chcesz i z jaką konsekwencją będziesz do tego dążyła. W życiu ludzkim przypadek ma ogromne znaczenie, ale każdy indywidualnie na ten przypadek reaguje. Nie powinno być tak, że człowiek jest biernym obserwatorem przypadkowych zdarzeń w swoim życiu i z nieszczęściem w głosie mówić, że taki już jego los albo przeznaczenie. Trzeba wykorzystywać dobre przypadki i starać się minimalizować skutki tych złych.