Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotka ma kotka

atarax w ciązy

Polecane posty

Gość dorotka ma kotka

właśnie wróciłam ze szpitala, byłam tam dwa tygodnie gdyż w 25 tc zaczęły się skurcze. W szpitalu podawano mi między innymi Atarax. Gdy pytałam co to jest to powiedziano mi że to normalna procedura przy skurczach i że po to mi to dają żebym się wyciszyła. Uznałam to za wystarczający argument, bardziej byłam zaprzątnięta tym że mogę za wcześnie urodzić. Teraz sprawdzam co to za lek i mi się włosy na głowie jeżą bo to nic innego jak hydroksyzyna, teraz to dopiero mam stres. Napiszcie czy któraś brała coś takiego w ciąży, czy wszystko było ok? (znalazłam mnóstwo informacji że się tego nie podaje w ciąży). Ja po prostu zwariuję i znowu zaczną się skurcze :(

Gość Ktos ze sluzby zdrowia..
To jak najbardziej bezpieczny lek...Podaje sie go zwierzeta podczas sylwestra zeby sie nie baly,a takze niemowlecia z nadpobudliwoscia.. Kiedys przy skorczach przedwczesnych stosowano realnium,ktore wydaje mi sie o wiele bardziej inwazyjne i jest lekiem starszej generacji.Prosze sie nie martwic.Pozdrawiam!

spokojnie. w szpitalu nie podaliby Ci leku kompletnie niedozowolonego w ciąży po prostu ze względu na własne bezpieczeństwo (w razie pozwu z Twojej strony przegrywają od razu). większosci leków wpisują w ulotkę "niewskazany w ciąży" bo po prostu brakuje odpowiednich badań - żeby lek był wskazany trzeba by go przetestowac na odpowiedniej liczebnie (nie na dwudziestu, a na paru tysiącach!) grupie ciężarnych . a tyle chętnych do testowania leku sie raczej nie znajdzie. z braku badań pisze sie wiec ze "niewskazany". natomiast praktyka lekarska (nie tylko zresztą położnicza) często wskazuje że pewne rzeczy czasem mozna - nie nagminnie, nie codziennie, ale czasem tak. jak sie przyjrzec to bardzo przeciez powszechnie stosowany u kobiet z zagrożoną ciążą Cordafen ma wpisane w ulotce "nie stosowac w ciąży" :) nie denerwuj się, nic wam nie bedzie. Twoje nerwy bardziej zaszkodzą dziecku niz te kilka tabletek Ataraxu.

Gość dorotka ma kotka
dziękuję za uspokajające wpisy. czy to ktoś jeszcze ma w tym temacie doświadczenie?

Gość gość
I jak sie potoczylo? Nie zaszkodziło malenstwu? Mam teraz taki sam problem.