Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czego się spodziewać pomóżcie

KOBIETKI!! Dzisiaj mam wizytę u GINEKOLOGA! Jestem w ciąży

Polecane posty

Gość mama czerwcowej juleczki
Do: "a dlaczego tak?" Ty wogóle wiesz po co się robi KTG?? Bo zakładanie wenflonu i badanie KTG nie ma niczego ze sobą wspólnego :/ Miałaś założony wenflon i nie wiedziałaś po co? Ja wenflon miałam założony dopiero na sali przedporodowej ale to dlatego że podawali mi oksydocyne (na skurcze) :) Ale zakładanie wenflona nie boli :) chyba robił ci to jakiś rzeźnik :/ skoro miałaś poranione i posiniaczone ręce :/

Okres miałam jakoś w połowie września, nie pażdziernika;) Wizyte mam na 11.00!

No to tak powiesz :) Pochwal się po wizycie co i jak :D

Gość a dlaczego tak?
ej kobito czy ty wogole wiesz co co test oksytocynowy po terminie porodu? robia ci skarbie KTG pod kroplowka i zapisuja KTG czy sa skurcze czy nie, mialam to 3 razy wiec wiem ;/ nie zycze nikomu.

O własnie, przy ktg na brzuch zakłada sie na takim pasku specjalny przyrzad do sprawdzenia tętna dziecka więc po co nakłowac?? Tak rodzily w terminie, wiec nie strasz dziewczyny takimi rzeczami bo moze jej tez sie tak uda urodzic. Pochwal sie jak malenstwo po wizycie

Gość a dlaczego tak?
musilaam lezec po 8 godzin, bez moliwosci przekrecenia sie na drugi bok.

Odrazu napiszę do Was po wizycie. Wyprasowałam sobie tunikę na wizytę, mogłaby być do kolan, a jest do połowy ud;) Stresuje się już głupotami.

Ja jeszcze w jednej kwestii napisze :) dziewczyna jest na początku ciąży, na poród i przyszykowanie się do niego (fizycznie i psychicznie) ma jeszcze dobre 7-8 miesięcy więc może wyluzujemy z opisem porodów itp. Nie straszmy dziewczyny bo zaraz wtrącą się tu osoby które poroniły lub straciły dziecko po urodzeniu itp... A moim zdaniem to nie potrzebny stres szczególnie teraz na początku :)

Gość a dlaczego tak?
zaczelyscie temat kłucia wiec napisalam wlasne doswiadczenia i moich kolezanek ktore tez tam rodzily. Ale ok moze akurat inne nie beda tego mialy.

Ja urodziłam 9 dni przed terminem, nie wiem co to są te testy wiec może i ta wiedza nie przyda się koleżance która założyła wątek :) Nastawmy się pozytywnie i nie straszmy! :)

Każda kobieta inaczej przechodzi ciąże i poród, to normalne.

Gość a dlaczego tak?
no w sumie nawet jak to wczesna ciaza to moze sie okazac ze nawet lekarz jej nie zobaczy. I kaze przyjsc za 2 tygodnie z wynikami badan krwi wiec klucie nie ominie ;) ja np mialam tak.

Na pewno mnie nie ominie. Boje się igieł, ale wystarczy że odwrócę głowe i jest ok. Wytrzymam wytrzymam.

Dasz radę :)!! Czekam na relacje z wizyty, tymczasem uciekam do mojego urwisa.

Gość belzebub77777
autorko byłąs kiedykolwiek u ginkologa??? :D jak to w co się ubrać? I czego się spodziewać??? Ubierz się w wieczorową kreację i spodziewaj się, że będziesz tańczyć. Sorry ile masz lat?

Hehe ja wiem jak się ubrać, tak jakoś mi się napisało z rozpędu:) Przepraszam!

Gość Belzebubb77777
nie ma za co :)

Gość bvdtv
pewnie juz poszła badać pipkę :)

Wróciłam! Po naszych obliczeniach wyszło, że moje dzieciątko może mieć 4,5 bądź 5 tygodni, od 7 tygodni odjął 2. Na ekranie monitora nie mogłam prawie nic zobaczyć, jednak lekarz widział. Powiedział, że jest to bardzo wczesna ciąża, nie pamiętam jak powiedział... że co widzi, coś z zółtkiem chyba.... jezuniu. Wyliczył mi poród na 24 czerwca, bądź początek lipca. Kurcze jeszcze jakaś mała infekcja mi się wdała, martwię się, choć mnie uspokajał:( Następną wizytę mam za dwa tygodnie.

No ja tez miałam ten pecherzyk żólciowy :))) To super, ze wszystko jest wporządku no poza tą infekcją, ale ja od początku mam infekcje dróg rodnych a mimo to dziecko sie rozwija prawidłowo.

"No ja tez miałam ten pecherzyk żólciowy" RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRROTFL!! !! !! !! !! :D :D :D

Gość bvdvcrxwdzatv
hehe moze chodziło mu o woreczek żółciowy.....

kafeterianko kochana a Ty też jesteś w ciąży? Aj ta infekcja mnie dobiła. Powiedział mi, że mam lekko rdzawą wydzielinę, ale to dobrze, że nic mnie nie swędzi, ani nie piecze. I jeśli będzie tej wydzieliny więcej, albo będzie się utrzymywała przez jakiś czas to mam brac Luteinę. Boje sie:( Jeszcze zaraz lecę do dentysty na 14;00 mam....

Gość ale siaraaa... ;)
..pecherzyki zolciowe maja... i to maja byc matki ;/

Pewnie chodzi o woreczek ciążowy z pęcherzykiem żółciowym ;)

Gość brak mi slow...
nie, jej chodzi o WORECZEK zolciowy ;) powtorzyla to na innym topicu, zgadnij jakim ;)

spoko, po prostu ubawiło mnie z lekka takie zapewnianie na wyścigi ze "ja tez mam pecherzyk/woreczek żółciowy". w sumie - każdy z nas ma, nawet nieciężarne. ba, nawet faceci :D

Gość gość andzelika
Witam mam na imię Andżelika i mam takie pytanie jestem w ciąży19 tygodni i byłam w szpitalu od 16 do 30 października bo miałam zabarenie pęcherza moczowego i badania wchodzilo bardzo dobre i dostałam wypis z szpitala do domu 30 mnie wypuścili do domu i na następny dzień 31 października był wypis i tam napisanie rozpoznawanie ostatnie krwawienie we wczesnym okresie ciąży- poronienie zagrażające ale krwawienie nie miałam tylko było krew pokazana na papierze taretowych dwa dni 20 i 21 października tylko miałam dwa dni i nic nie boli mnie i badanie usg 16 października wyszło ciąża pojedyncza płód w położeniu dowolnym.łożysko na ścianie przedniej prawidłowa ilość wód płodowych FHR(+) plus i nie chcę stracić dziecko. Poproszę odpowiedź o szybką o to mi chodzi poproszę o odpowiedź o szybką