Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eterkaa

jak być dobrą synową???

Polecane posty

Gość eterkaa

właśnie co trzeba zrobić, kim trzeba być żeby zasłużyć na miano dobrej synowej...

Musisz mieć zdjęcie tesciowej zawieszone na ścianie, codziennie rano i wiczorem klękać przed zdjęciem i dziękować z nabożną postawą tesciowej za jej nieograniczoną dobroć. Zapraszać tesciową jak często się da i dziękować jej za wszystko, radzić się jej w każdej sprawie i dawać do zrozumienia, że podziwia się jej mądrość życiową. Na początek tyle wystarczy ;)

nie powiem jak byc dobra synowa ale moge powiedziec za co szanuje mojego ziecia . Jest w naszej rodzinie od 6 lat i nigdy , przenigdy nawet jednego zlego slowa o nim nie powiedzialam , ba nawet nie pomyslalam. Mysle, ze za podobne zachowania cenimy u swoich przypisanych dzieci.

Bezedury - swietna charakterystyka wlasciwej postawy u synowej :-P Mam nadzieje, ze autorka potraktuje to jako swietny zart do posmiania.

Gość przepadniesz z kretesem
skoro zadajesz takie pytanie Ty masz żyć w udanym związku, kochać i być kochaną, budować życie z jej synem, a nie zastanawiać się jak jej się przypodobać możesz trafić na taką rurę, że nigdy, choćbyś była najcudowniejsza - nigdy Cię nie zaakceptuje bądź miła i trzymaj na dystans, bez przymilania!

a! Bezdury- hamujesz silnikiem, gdy hamujesz redukując bieg ;p

o! jęzorek mi nie wyszedł :D

Gość żeby być dobrą synową
musisz mieć dobrą teściową, inaczej chociażbyś jej do dupy wchodziła i tak Cie nie polubi :o żadne obiadki czy ciasteczka dla teściowej nie pomogą :o

Gość eterkaa
jestem już kilka lat po ślubie, teściowie mieszkają daleko od nas, ale dopiero teraz się dowiedziałam "prawdy o mnie", rodzina męża nie chciała tego robić, ale już dłużej nie mogli wytrzymać

Gość eterkaa
czasami myślę już że do d... z takim życiem mam nawet zakaz wstępu do niektórych osób z rodziny męża, nie przejmuję się tym, ale nie bardzo wiem, za co zostałam tak srogo ukarana... :-) za co was nie lubią teściowe?

Pierwsza odpowiedź jak najbardziej trafna. Dodaj jej jeszcze, że zajdziesz w ciążę tylko wtedy, gdy ona na to pozwoli i w nagrodę wręczysz jej 15letni karnet na codzienne odwiedzanie syna i wnuka, z gratisowym i nieograniczonym bonusem w postaci wpieprzania się w życie.

moja mnie od początku nie lubiła bo jej jedyny synuś wyprowadził się do mnie :) Wtedy miała mi za złe że zabrałam jej syna bo ona miała inne plany (chciała żebyśmy zamieszkali z nią, żeby miała mnie ciągle na oku :) )

Gość eterkaa
nie rozumiem tego, że dorosła kobieta nie pozwala wyprowadzić się swojemu synowi

On nie potrzebował pozwolenia :) Tylko ona jak się dowiedziała to nagle ciężko "zachorowała" i teraz tylko wydzwania, że zle sie czuje itd. Kiedyś o 2 w nocy zadzwoniła, że mąż musi zawieźć ją do szpitala bo umiera :o Później okazało się, że nic jej nie jest :o

"a! Bezdury- hamujesz silnikiem, gdy hamujesz redukując bieg ;p" że co ???? :D

Gość nie ma to jak
toksyczna teściowa :/

Gość nie wiem jak być synową dobrą
ale wiem, że dobra teściowa to martwa teściowa ;)

fajnie , fajnie myslisz autorko o tesciowej :-P. Ja uwazam, ze jesli nie odpowiada Ci tesciowa , to mozna swoje spotkania albo ograniczyc do minimum, albo calkowicie wyeliminowac. Jesli ona nie akceptuje Cie -trudno.Ma do tego pelne prawo.Kazdy ma prawo do swej madrosci i glupoty.Ma prawo do wlasnego zdania i kropka. Ty za to nie musisz sie z tego powodu zamartwiac. Masz byc szczesliwa osoba ze swoim mezem . Tu nalezy sie w takim razie skupic , by stworzyc zwiazek, w ktorym dwoje ludzi sa dla siebie najwazniejszymi. Tolerancja , tolerancja dla innych i bedzie ok.

Gość Uliana
Synowe - jak widać doskonale znacie błędy teściowych ,więc zacznijcie pracować nad sobą bo zaraz i wam powiedzą żeś WIEDZMA . Twoja matka jak ci nawsadza -to dobrze ,nie chciej od teściowej aby była święta . Ja swoją teściową traktuje jak swoją mamę - obie chcą nam wciąż matkować . Nie robię z tego problemu ,pewnie i mnie będzie trudno pogodzić się ,że moje dziecko jest jakby juz nie moje .