Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyperson

Seks bez zabezpieczeń

Polecane posty

Gość prettyperson

od 4 lat kocham sie ze swoim partnerem bez zabezpieczen ale jest to stosunek przerywany , i nigdy nie tryska we mnie.i jak do tej pory nie zaszlam w ciaze.myslicie ze cos moze byc nie tak ? czy poprostu to normalne ze bez wytrysku mozna nie zajsc w ciaze...

Gość lustrzane odbicie
Jeśli ma minimalny wyciek przed wytryskiem, to nie zajdziesz. Może miec też słabe plemniki. Przerywany to żadna większa przyjemność. Nie ma to jak full kontakt:) Wiesz...Poza tym ze strażakiem strumieniowo, z policjantem bezpiecznie, z lekarzem zdrowo, z księdzem bez grzechu

Gość shy_kochanki szukam:)
ja kochałam się z moim partnerem 2 lata bez zabezpieczenia.. pewnego razu miałam okres (tak mi się wtedy wydawało) który trwał 2 tygodnie..u ginekologa dowiedziałam się że byłam w ciąży... od tej pory już cały czas biorę tabletki... dodam że mój partner nigdy nie używał zabezpieczenia a jest po 30ce.. jakimś cudem mu się udawało... ale to kwestia czasu..jedni wpadną po kilku latach a jedni na początku..

Gość malcolm x
Klaudia...co ty wiesz? Zbyt mała ilość spermy nie spowoduje zapłodnienia. Poczytaj troche a nie wymądrzaj sie

„W preejakulacie wydzielanym do pochwy przed głównym wytryskiem znajduje się wystarczająca ilość plemników, aby doszło do zapłodnienia. W takiej sytuacji, nawet jeśli mężczyzna zdąży w porę wycofać członek z pochwy, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Ponadto, zawsze warto brać pod uwagę ewentualność, że refleks partnera zawiedzie. Wtedy, szczególnie, jeśli kobieta ma dni płodne, ryzyko zapłodnienia jest ogromne! Wskaźnik Pearla (określający skuteczność danej metody antykoncepcyjnej) dla stosunku przerywanego wynosi 15-28, a przy perfekcyjnym użyciu (kobieta ma dni niepłodne, a mężczyzna wycofał członek przed ejakulacją ) - 4."

jakby stosunek przerywany był metodą antykoncepcji to wielu z nas by nie było:)

to tak dla informacji.. metody naturalne typu kalendarzyk małżeński to też dla chcących bawić:)

Metody naturalne typu kalendarzyk, badanie temp. ciała, badanie śluzu itp. są to metody nie zakazane przez kościół, gdyż mężczyzna może dojść w kobiecie dlatego nie ingerują w życie ludzkie, jednakże te metody są szczególnie polecane przez duchownych, bo dzięki temu zwiększa się liczba narodzin i chrztów a co za tym idzie zwiększa się grubość portfela księży;) ...uśmiech na ustach księdza- bezcenny;)

Stosunek przerywany Metodą zaliczaną do naturalnych jest stosunek przerywany (Coitus interruptus), który polega na wycofaniu prącia z pochwy tuż przed wytryskiem nasienia. W przeciwieństwie do innych metod naturalnych nie jest on związany z okresową wstrzemięźliwością. Metoda ta wymaga opanowania i pewnego doświadczenia u mężczyzny oraz umiejętności warunkowego odruchu przerywania stosunku. Dlatego też nie powinni jej stosować mężczyźni pobudliwi, chwiejni emocjonalnie, ze skłonnością do przedwczesnego wytrysku. Należy także pamiętać o tzw. kropelkowaniu polegającym na wydaleniu niewielkiej ilości plemników tuż przed wytryskiem nasienia na skutek ekscytacji płciowej. Pewna liczba plemników pozostaje również w cewce moczowej, w okolicy napletka oraz żołędzi po stosunku i może być wprowadzona do pochwy podczas kolejnego aktu płciowego. Plemniki te mogą spowodować zapłodnienie, dlatego też skuteczność tej antykoncepcji jest bardzo mała. Poza tym u mężczyzn może ona niekiedy prowadzić do nerwic seksualnych, skłonności do przedwczesnego wytrysku, a z czasem nawet do impotencji. Niekorzystna jest także dla kobiety, bowiem trwale przekrwione narządy miednicy mniejszej i brak orgazmu (który może być wynikiem stosowania tej metody) mogą powodować bóle brzucha, bolesne miesiączki oraz nerwice seksualne. Mimo tych wszystkich wad do tej pory jest to niestety najczęściej stosowany rodzaj antykoncepcji w Polsce.

Gość prettyperson
spoko tylko ze ja nie uwazam przerywanegoi stosunku jako antykoncepcje.narazie nie planujemy jako tako dzieci,tylko jakby sie trafilo to nawet bym sie cieszyla.tylko zaczelo mnie wlasnie to zastanawiac ze wiekszosc osob pisze ze przez takie cos mozna zajsc w ciaze a ze ja to robie juz przez 4 lata to ze moze cos jest nie tak, co mnie to zaczyna martwic