Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzek w dole pachowym

guzek w dole pachowym - doradzcie !!

Polecane posty

jakis miesiac temu pojawil mi sie guzek w dole pachowym przez pierwszy tydzien myslalam, ze to zwykle podraznienie, ze sie moze zacielam gdzies, tym bardziej, ze guzek byl (i jest) bolesny poszlam do lekarza , dostalam antybiotyk. nie zszedl poszlam na usg, lekarka najpierw powiedziala, ze wyczuwa guzek cos, ze moze to przyczep miesnia ( dodam ze guzek jest wyraznie widoczny pod skora, tworzy gule)... ale po badaniu usg stwierdzila, ze po drugiej stronie mam to samo, i malo tego przestala nawet nagle palpacyjnie guzek wyczuwac wynik usg jest taki, ze wezly chlonne w normie, nie ma tez jakichs zapalnych zmian, dala mi jakies leki na chlonke, ale przeciez skupisko chlonki wyszloby na obrazie usg ? czy sie myle ?? pacha mnie rwie, ciagnie, guzek wydaje mi sie nawet wiekszy... myslicie, ze gdzie sie teraz udac ?? bo wyczerpalam pomysly, ktos cos gada i odsyla mnie dalej a moze mial ktos z Was cos podobnego ?? co moze byc przyczyna ?? dodam, ze zapalnienie mieszka wlosowego to to nie jest...

Gość hmmmm a nic cie nie ugryzlo

Gość niezielona
Może to kaszak? Ech, nie zostawiaj tego na pewno samego sobie, bo z takimi rzeczami to nigdy nie wiadomo. Lepiej byc czujnym.

Gość fbfgbng
ja miałam kaszaka ale wyszło to na usg i mi wycieli, natomiast kumpela tez miała kaszaka, 2 lata jak ja, tyle że jej sie tam wdało jakies zakazenie i tez ja zaczeło bolec, nawet reki nie potrafiła podniesc i wiesz co jej lekarz powiedział? ze jeszcze pare dni by go przetrzymała (wycieli jej i dali antybioty) to by umarła... wiec nie wiem co za durne babsko ci robilo usg, ale powinna ci dac skierowanie i to jak najszybciej do chirurga, i pozatym dlaczego ta idiotka przepisala ci leki wiedzac ze z chłonnymi wszystko ok?!! ja mysle ze powinnas zmienic przychodnie albo isc do innej osoby wykonujacej usg... bo mi facet robil usg i sam sie przyznal ze nie wie co to jest ale wiedział ze to nie wezeł, podejrzewał kaszaka a i tak wysłał mnie do chirurga ktory potwierdził podejrzenie tego faceta

Gość kaszaki sa bolesne
???????

no wlasnie tez mi sie kobieta wydala niekompetentna, poniewaz najpierw wyczula guzek, z reszta nie trzeba byc lekarzem, zeby go zobaczyc, a co dopiero wyczuc, a pozniej gdy na usg nie wyszlo wycofala sie reka mnie cala rwie... sa dni ze tez jak nia ruszam to boli ale kaszak az taki niebezpieczny ??? wystraszylam sie, pojde chyba gdzies prywtanie, zeby bylo szybciej

Tłuszczak? Ja miałam małego guzka bezbolesnego, 2 albo 3 mm - od antyperspirantu :o Blokuje gruczoły potowe i się zatykają i puchną... Mocno się pocisz? Używasz antyperspirantów?

Gość fbfgbng
kaszak jesli nie jest czyms zarazony to nie boli i nie jest niebezpieczny, istnieje ryzyko zakazenia podczas golenia

Gość fbfgbng
tłuszzcak nie tłuszczak... ona musi to wyciac i to szybko

Przede wszystkim to musi do innego lekarza iść, najlepiej zrób sobie pełną morfologię + OB i do chirurga idź.

hmmm guzek jest bolesny, powiedzialabym szczypiacy taki no dosc sie poce, tzn jak uzywam antyperspirantu, to nie ale bardziej poce sie pod pacha, ktora jest zdrowa pod ta pacha nie uzywam teraz antyperspirantu gole sie rzadko, ale nie wiem

Gość boli kaszak
moze bolec

Gość marzenna od gruczołu
kochana - czy używasz antyperspirantów? Jeśli tak, to może być to zatkany gruczoł potowy. Przechodziłam przez to, miałam guzką pod pachą, powiększał się, trafiłam do chirurga, naciął mi go, włożył dren. Ból cholerny. A najśmieszniejsze jest to, że po miesiącu od uporania się z tym guzkiem, pojawił mi się drugi - pod drugą pachą. hahaha

uzywam

Gość czy isc od razu do lekarza pie
rwszego kontaktu ?? tez z takim guzkiem ?? czy taki zabieg wykonywany jest w prywatnych gabinetach chirurgicznych ??