Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania222000

Skóra i włosy

Polecane posty

Gość Ania222000

Od urodzenia zmagam się z problemem dotyczącym mojej skóry a co za tym idzie też włosów. Głównie o nie mi chodzi. Mam bardzo rzadkie i BARDZO cienkie włosy (piórka). Moja skóra na twarzy bez posmarowania kremem nivea lub bambino po prostu się łuszczy. Na głowie jest to samo, strasznie mnie to męczy. Jeżeli stosuje szampon przeciwłupieżowy to przez chwile skóra jest ładna po czym znowu dzieje się to samo. Wiadomo że cienkie włosy mam na pewno też przez moją skórę, a nie wiem czego (może jakiś witamin) mi brakuje czy czegoś innego ... Przez jakieś pół roku stosowałam belisse jednak nie zauważyłam żadnej różnicy (efektów) . Odżywiam się tez dobrze. Muszę jeszcze dodać że suchą skórę mam na całym ciele, kiedyś nie mogłam się obyć bez codziennego, porannego balsamowania się, ponieważ pojawiały się pęknięcia skóry np. na nogach. Pomóżcie lub poradźcie mi coś, ponieważ chciałabym już rozwiązać jakoś ten koszmar ( może wy też mieliście taki problem, albo ktoś z waszych znajomych) .

Gość kilcia
Radzę udać się do dermatologa. Może to atopowe zapalenie skóry lub łuszczyca?

Gość Ania222000
Jestem całkiem zdrowa ;) Po prostu męczę się z sucha skórą, która muszę balsamować i tyle ...

wiem że piszesz że jesteś całkiem zdrowa ale może to niedoczynnoś tarczycy sprawdzałaś tsh?