Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za downy:|

co o tym myslicie? oszuści?

Polecane posty

Wysłałam CV do jednej firmy i otrzymałam cos takiego w opdowiedzi w mailu: najpierw że mam uzupełnic cos tam z danymi, uzupełniłam, chociaz juz to było dla mnie dziwne bo przeciez moje dane sa na cv.. a teraz w odpowiedzi cos takiego: Informuję Panią, iż zgodnie z zapowiedzią przygotowaliśmy dla Pani umowę dotyczacą pracy biurowej. Umowa jest wystawiona na czas nieokreślony, a zatem na stałe. Serdecznie gratuluję. Zasada jest taka, że wystawiona umowa musi być przez nas wysłana drogą pocztową i to przesyłką poleconą. Z powodu 2 dni opóźnienia w odpowiedzi otrzyma Pani od nas wraz z umową prezent - perfumy damskie o wartości 72 zł. Za te perfumy nic Pani oczywiście nie zapłaci. Proszę je przyjąć jako prezent. Adres centrali firmy: MCK, Ulica Pocztowa 12, 00-198 Warszawa 80. Konto: 52 1140 2004 0000 3902 4034 0445. Za wystawienie umowy na czas nieokreślony, wydruk, pakowanie i wysyłkę proszę uiścić teraz przelewem kwotę w wysokości 24,40 zł. ( w tej kwocie jest zawarty podatek Vat 22 % ). W tytule przelewu proszę wpisać: imię, nazwisko i pełny adres do wysyłki umowy wraz z perfumami. Proszę uważnie wpisywać dane, aby przesyłka się nie wróciła. Przesyłka zostanie wysłana natychmiast po zaksięgowaniu wpłaty. OSZUŚCI? Bo jak można ciągnać kase i wogóle wysyłac jakies perfumy, i znajdz tu człowieku prace!

Gość Rum-cajs
hahaha, ale jaja , hahaha :)

ladaco, ty i te twoje madrości.... no ale pomyślcie sobie że ludzie sa głupi i ida na cos takiego, czy to mozna wogóle gdzieś zgłosić?

juz wiem, to jest praca chałupnicza:| a ogłoszenie było o pracę biurową, co za bzdury:| wyczytałam w necie....

Gość jkdlhf984yt
mam nadzieje,ze nic im nie bedziesz wysylac???

no co ty nie jestem naiwna, szukam normalnej pracy a nie jakis bzdur, już wyczytałam że firma istnieje, dają rzeczywscie zarobić, ale zeby zarobic trzeba wypełniac jakies druki gdzie na każdy druk trzeba znaleść 22 oboy ktorte podadzą swoje dane osobowe...:| beznadzieja

Gość tgryrgyrt
hhaha ijeszcze masz watpliwosci!!! ja mialam odobna sytuacje dzwpnie do pana a on mowi ze juz mne przyjali mam rzyjsc od urzad mieiscki na szkolenie..na ktore wczesniej mam zaplacic 100zl..na konto.Potem z pod urzedu misickiego moj przyszly szef mnie zabierze na szkolenie bo bedzie akurat zalatwial przetarg..Potem wyczytalam w necie ze pan dziela w calej polsce i umawia sie pod urzedami mieiskimi we wszystkich nmiastach,..piszac ogloszenia do wszystkich gazet regioalnych.Niewiadomo gdzie siedzi.Zglosilam na policjie i go szukaja

co za banda złodzieji ,jeszcze wyczytałam że tym co nie maja konta w ING zakładają konta bo tylko z ing wspołpracuja, co za pajace:| ja nie mam żadnych wątpliwości, wystarczyło klepnać w google co i jak i jasne... boże dzieki ci za internet:)

Gość Rum-cajs
coś ściemniasz , Oni zakładają rachunki w banku ING dla osób fizycznych ?

no poważnie mówie, jedna wielka sciema i tyle... a jak masz załozony rachunek w ing to ci każa założyc w volksvagen direct i zapłacisz za to 60zł. Naciągacze

Gość katita
Też dostałam tego maila z perfumami;) Przestrzegam:)

Czyżby to MCK (Międzynarodowe Centrum Kosmetyczne Salon Fryzjerski Mariusz Łukaszewski) nadal naciągało ludzi? Sposób działania i ten lipny adres na skrytkę pocztową na to wskazuje.

Gość Ja zawsze na takie
teksty odpowiadam " prosze mi odciagnac od pierwszej wyplaty "

Gość ffddf
[zgłoś do usunięcia]Ja zawsze na takie teksty odpowiadam " prosze mi odciagnac od pierwszej wyplaty " dokładnie,napisz tak autorko,sama jestem ciekawa co ci odpiszą cwaniaczki jakiś czas temu pewna firma chciała ode mnie 180 zł za przesłanie podania o pracę w Norwegii, niby na przetłumaczenie :) miałam zapłacić listonoszowi przy odbiorze

Gość fantome
Ta firma to dno. Nie wpłacajcie pieniędzy oszustom którzy zakładają wam konta w ING, a potem kryminaliści korzystają z waszych kont do prania brudnej kasy. Oooo naiwniacy!!!

Gość P.A
:( ja też się na to nacięłam, właśnie przed chwilą mi e-maila zwrotnego przysłali, ale ja im tylko CV wysłałam, żadnych danych na żadnej stronie nie wypełniałam, myślicie, że z tytułu posiadania moich danych będą mi robić jeszcze jakieś psikusy?

Gość marti11
Dzięki że napisaliście o tym z tego powodu nie będę się zastanawiać co to za praca A może jeszcze na pocztę bym poszła wysłać im polecony :) Powodzenia wszystkim w poszukiwaniu pracy i miejcie się na baczności pzdr Marta

Gość gość
tA firma nadal działa ... właśnie jest ogłoszenie w gazecie dla MCK, braca biurowa