Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddailym

lily Allen poronila

Polecane posty

Gość ddddddailym

Ehh w 6 miesiacu, strasznie mi jej zal , tojuz 2 jej poronienie. Ja poronilam w 10 tygodniu, a co dopiero poronic w 6 miesiacu jak sie zna juz plec dziecka, czuła jego ruchy... masakrad

a kto to? :) moja kolezanka tez niedawno poronila.... siedzi i ryczy non stop bo juz bylo wszyzstko kupione, wozeczki, ciuszki itp... "nie mow hop (...)"

Gość a skad wiesz ze nie
ubolewa?

Gość ddddddailym
taka tam brytyjska piosenkarka, no ja wiem ze masa kobiet roni i to zadna nowosc, ale to nie zmienia faktu ze sie mamy do tego przyzwyczaic i nie przejmowac. Człowiek t o czlowiek i nie wazne czy sie urodził, umiera i tyle. Ja wiem jak swoje poronienie przezylam, wiec nie wyobrazam sobie co by bylo gdybym poronila w 6 miesiacu. Gdzie mimo wszystko pierwszych ruchow dziecka nie poczulam, ani plci nie poznalam, nawet nie zdazylam uslyszec bicia jego serca

Gość thaisse80
jest mi strasznie przykro. ja na szczescie nie poronilam nigdy. mam coreczke o ktora bardzo dlugo sie staralam i pamietam ze ciagle balam sie ze cos mi sie moze przydarzyc, na szczescie urodzilam zdrowa corcie. zastanawiam sie nad drugim dzieckiem ale jak czytam te wszystkie posty o poronieniach to sie boje:((

Gość WDR - Wujek Dobra Rada :)
No i co z tego że poroniła, ma kasy w pip to se poradzi, zapisze się na jakieś zajęcia do terapeuty. Jest wiele kobiet które poroniły i jakoś się o nich nie pisze.

No dobra ale co do tego mają pieniądze ? Popatrz jakoś ma pieniądze , a dziecka nie .. To jest bezcenne :(

zastanawia mnie jak mogła poronić w 6 miesiącu? to się często nie zdarza.. płód musiał być martwy, musieli jej go usunąć chirurgicznie, bo przecież od tak go nie wydaliła.. biedna

Gość WDR - Wujek Dobra Rada!
Jak się ćpa to się ma!

Gość ddddddailym
wlasnie duzo sie o tym pisze, i dobrze bo to dotyka bardzo wiele kobiet, niestety nie wszyscy faceci potrafia zrozumiec co sie wtedy czuje, nie tylko psychicznie bo i nawet fizycznie. Pomijajac moj bol psychiczny to nigdy przenigdy w zyciu takiego bolu nie czulam, lekarze byli nie zdecydowani czy zabieg dzis czy jutro i cierpialam ponad 12h w takim bolu ze ja nie wiedzialm czy chce lezec, siedziec czy stac.

Gość ddddddailym
no pewnie wywolywali porod i urodzila po prostu martwy plod. to taki sam porod jak ten w 40 tygodniu ciazy tylko ze bez happy endu. Tyle samo bolu a moze i nawet wiecej. A poronic mozna w kazdym tygodniu ciazy i wcale nie musiala ćpać. W co szczerze watpie, ona o ile wiem starala sie o to dziecko bardzo i tez raz juz poronila .

Gość thaisse80
Moja dalsza kuzynka dwa razy poronila w 5 miesiacu. a dziewczyna kuzyna mego meza urodzila dziecko w 6 miesiacu i niestety on potem umarl. to takie smutne jak slyszy sie takie tragedie:((