Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaślicznej dziewczynki

czy ktod mogl rzucic jakiś urok na moja córke?

Polecane posty

jesli chodzi o uroki to nie wiem, moze cos jej sie sni ze tak sie budzi. ale jesli chodzi o duchy to wierze bo mialam przynajmniej 2 razy stycznosc z czyms czego nie potrafie wytlumaczyc i wierze. a teraz mozecie sie smiac do woli, kto nie przezyl nie musi wierzyc

Gość jest takie ziele
nazywa się czarcie żebro, możesz kupić w zielarskim; wykąp małą, może pomoże sama nie wierzę, że to piszę :D

Gość dzisiaj w pracy
rozmawiałyśmy o urokach na dzieci.Często słyszałam,że bierze się zasikaną pieluchę i trzy razy przetrzeć po czole,właśnie splunąć trzy razy i pieluchę do kosza! podobno pomaga.

Gość a ja tam wierze, ze
mogl to byc urok. Podobno na mnie kiedys jak bylam mala jakas baba rzucila urok. Mama mi opowiadala - mialam cos kolo roku i gdzies ze mna poszli chyba do kosciola i pod tym kosciolem mama zauwazyla, jak jakas kobieta dziwnie sie we mnie wpatruje - takim zlym wzrokiem - owszem brzmi jak banal i totalna bzdura. Ale potem w domu ni z tego ni z owego zaczelam ponoc strasznie wymiotowac, goraczka, jakies dreszcze i straszny placz - niby nic takiego , bo z dziecmi wiadomo roznie bywa, tylko, ze wlasnie to bylo jakies dziwne i inne - bardzo nagle i intensywne. Rodzice zabrali mnie na pogotowie - lekarze niczego nie mogli sie doszukac i jakos mi przeszlo , wiec do domu. A tam znowu - placz, torsje, zero kontaktu , moja mama juz w calkowitej panice, poszli do sasiadki , poprosic by nas samochodem podwiezli do szpiatala , akurat byla tam babcia i ona, ze chcialaby dziecko zobaczyc. Moja mam byla juz tak chora z nerwowo, ze na wszystko by sie zgodzila. I babcia jej mowi, ze jej to wyglada na urok i ze ona go odczyni , cos tam zrobila, pomamrotala nade mna i tak nagle jak sie zaczelo tak mi przeszlo. Mogl to byc zbieg okolicznosci, ale jak znam moja mame to np. na pewno nie bylo zatrucie pokarmowe, mama byla i jest nadal tak ostrozna w kwestich zywieniowych, ze u nas nikt nigdy na brzuch nie choruje. Wirus tez nie , bo za krotko. Autorko jesli dziecko nadal bedzie tak plakac to zobacz, czy nie znajdziesz kogos kto odczyni uro k - zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoze. No i jeszcze w tym wieku dzieci w nocy odregowuja histerycznym placzem porod - to juz diagnoza lekarza na nocne placze synka mojej siostry. Podobny schemat - szedl spac zadowolony, zadnych szczegolnych wydarzen w ciagu dnia, spal spokojnie przez pare godzin a potem okropny placz, potrafil plakac przez 2 godziny i w zaden sposob nie dawalo sie go uspokoic, wygladal jak opetany - otwarte niewidzace oczy, panika na twarzy i ten przenikliwy, zawodzacy placz - trwalo to ze 4 tygodnie z przerwami. Z tym porodem o tyle sie zgadzalo, ze byl rzeczywiscie, dlugi , ciezki, zakonczony kleszczami - maly urodzil sie siny.