Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madglanekaaaaaaa

co ile robicie przerwy w antykoncepcji?

Polecane posty

Gość madglanekaaaaaaa

jak w temacie? co ile miesiecy robicie przerwe i jak dluga 1 cykl czy więcej?

Gość robilam cholerne przerwy
co 5 miesiecy miesiac przerwy . z racji ze chce miec w przyszlosci dziecko moj gin powiedzial ze tak jest najbezpieczniej

ja wcale nie robiłam przerw, dopiero jak się zdecydowaliśmy na dziecko :) brałam tabsy 10 lat, zaszłam szybko :) podobno nie ma konieczności robienia tych przerw z medycznego punktu widzenia, ale co gin to inne zdanie. mnie jeden z ginekologów namawiał do odstawienia a jakiś czas, ale ie potrafił podać żadnego argumentu na to, że jak będę robić przerwy, to będzie mi łatwiej zajść w ciążę. wątrobie też nie zaszkodziło tak długie branie :)

skąd wiesz ,że wątrobie nie zaszkodziło ? rozmawiałaś z nią? co ci powiedziała?" Czuje się świetnie :D napierdalaj tabsy dalej bo mi kurwa ich brakuje:P"

Gość do tej wyżej
nieładnie ta się wyrażać. Widać ogólnie ograniczona jesteś sądząc po słownictwie. Od sprawdzenia czy wątroba zdrowa są badania. Tak zwane próby wątrobowe, Alat, Aspat i poziom bilubiryny. Jest jeszcze USG jamy brzusznej. Więc jak widzisz, nie musimy z wątrobą gadać...

miałam co rok robione badania krwi razem z próbą wątrobową oraz badaniami poziomu aspat i alat. starczy ci? trudno uwierzyć, że pigułki komuś mogą jednak nie zaszkodzić wbrew powszechnym opiniom, prawda?

tak pewnie ..wątroba ze stali nic jej nie zaszkodzi ;) dobre sobie ;) po 10 latach brania tabsów jest wszystko ok . nie muszę być lekarzem ,że to podważać.

nie wierzę ci i tyle , bo to jest nie możliwe ...może wątroba nie jest jakoś specjalnie "spustoszona " ale nie wierze ,że tabsy jej nie szkodziły ani trochę. bo nawet jebnięty apap jej zaszkodzić może. a co do słownictwa .wrzuć na luz moherku ;D

cóż, szczęśliwie znaczenie mają wyniki i ich interpretacja przez lekarza, a nie czyjaś w nie wiara. każdy ma swoją opinię i zgodnie z nią postępuje.

ej Ty wiaro ;) i uważasz ,że twa szanowna wątroba posiada stan wątroby niemowlaka ?:P xd

pewnie nie, bo nikt nie ma wątroby niemowlaka poza niemowlakiem :p ale zaczynając brać tabsy brałam pod uwagę (jak zapewne każda biorąca je kobieta) plusy i minusy i dla mnie plusów było więcej. badania są ok, w ciążę zaszłam tak, jak planowałam. dla mnie jest ok. :)

no to fart . ja wolę nie ryzykować ..rożne historie krążą. zresztą za dużo pilnowania sie jak dla mnie.