Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama m i b

kiedy zacznie chodzic

Polecane posty

Gość mama m i b

ile miały wasze dzieci kiedy zaczeły chodzić?? moj amała ma 15 i nic..miała leczone bioderka wiec moze dlatego poźniej zacznie....

Gość bezrobotna mama
Moja ma 10 miesiecy i juz staje sie kiwa i probuje robic kroki. Za to znajomej cora miala 16 miesiecy jak zaczela chodzic. Gdzies czytalam, ze do 18 miesiaca jest to normalne ze dzieciaki zaczynaja chodzic. Musisz ja ciwczyc, podnosic, zachecac do czegos nowego... Najlepszy polski chodziaz zaczal chodzic w wieku 16 miesiecy;) To wszystko zalezy od dziecka.. Kazde rozwija sie w swoim tempie.

Gość mama m i b
dziękuję:) może jeszcze ktos sie wypowie może ktos kto tez leczył bioderka??

Gość mama juleczkiiiiiiiiiii
moja miala 12 miesiecy ak robila kilka krokow a jak 14 to juz biegała

Gość mama m i b
raczkuje od 9 miesiaca z ycia jak mały samochodzik:) moze tak jej wygodniej i dlatego nie próbuje

Moja coreczka zaczela chodzic kilka dni po roczku,ale mysle ze nie masz co sie martwic kazde dziecko jest inne 🌼

Gość bezrobotna mama
moze byc:) Moja raczkowala az jeden dzien;)

Gość rowniez mama
Mojemu wybil dzisiaj rok i chodzi wrecz biega, co prawda niedokladnie ;) A zaczal tak leciutko po 11m, malymi kroczkami.. A pewnie u Ciebie opoznily bioderka.

ja też mam dziecko roczne, nie spieszy mi się do chodzenia mojej córki.zresztą jest czas do 18miesiąca, nie zmuszaj jej do chodzenia, a zwłaszcza gdy miała leczone bioderka, dziecko wie że nie jest jeszcze gotowe

Gość rowniez mama
Aa jeszcze jedno, nie dawajcie dzieciom chodzic w chodzikach. Mojemu dawalam i tez cos ma nierowno z bioderkami, jade niedlugo na przeswietlenie, w razie W sprawdzic. Ale mysle tez ze wczesniej by chodzil gdyby nie ten chodzik.

ja dawałam córkę do chodzika, bioderka miała prześwietlone wszystko jest ok, sama jeszcze nie chodzi ale próbuje sama już wstawać bez żadnej podpórki

Gość mama m i b
z tymi chodzikami to tak różnie tez myslałm ze szkodza a tu jak leczyłam małej bioderka to bardzo dobry ortopeda wojewódzki konsultant itd:0 polecał nam chodzik zeby mała miał szeroko nogi sorki za styl i błedy ale marudza mi tu dwa słoneczka

Ja miałam 10 miesięcy, gdy postawiłam pierwsze kroki, ale tak żeby chodzić to chyba jakoś roczek. ;)

Gość moja miala
rowno rok.tez miala leczone bioderko.i za nic nie chciala stanac na nogi nawet.a dzien po swoich urodzinach stanela,pokiwala sie i biegiem przeleciala przez pokoj9oczywisice wywalila sie) od tamtej pory zaczela chodzic.

Gość rowniez mama
No nie wiem odnosnie chodzika, ale rozni lekarze, rozne opinie ;P A zeby byl odstep to sie dziecko pieluchuje. Jednak moim zdaniem chodziki i tak opozniaja chodzenie. Moze tez byc tak ze moj malec za dlugo w nim spedzal czas, badz byl za maly ok6 m, gdy go wkladalam. Niedawno kupilam taki do pchania i sie sprawdza :) Daje checi dziecku;)

moja mala miala leczone bioderka, zaczela majac 18 miessiecy

Gość mama m i b
a.p. mozesz napisac cos wiecej jaką wade miao twoje dziecko?? czy teraz jest juz dobrze ...bo strasznie sie martwie czy leczenie napewno dało efekty,,, tzn wiem ze jest dobrze bo mała miał kontrole regularne ale teraz kazał czekac rok no i nie wiem co ten rok przyniesie..moze masz starsze dziecko....

Gość mama m i b
dzisiaj przemaszerowała przez kuchnie 15,5 miesiąca:):)....

Gość mama m i b
dzisiaj przemaszerowała przez kuchnie 15,5 miesiąca:):)....