Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głodna....

Jak nakryć złodzieja "lodówkowego" w pracy

Polecane posty

Gość Głodna....

witam mam pewien problem, pracuje w firmie i mamy wspólna lodówke w kuchni i co jakiś czas ginie jedzenie. Tzn nie od razu cały produkt ale ktoś perfidnie wyzera a to serek a to szyneczke. Doszło do absurdu ze musze oklejac jedzenie taśma klejaca. Wiem ze problem brzmi dziwnie, ale czy ktoś ma jakiś sposób na takiego złodzeija - upodobał sobie zwłaszcza serek almette i pleśniowy? Jakieś rady? Oczywiscie mój szef o tym wie, ale póki nei złapaliśmy nikogo za ręke, nie może nic zrobić.

Gość Beatkowiec
Najlepiej unikać tzw. wspólnej lodówki

Gość v dfvfdvdvda
dokładnie naszpikuj jedzenie czymś ochydnym ewentualnie opakowania pomaluj jakimś mazakiem w kolorze czerwieni

Gość o tym samym pomyslałam
srodek na srake w podwójnej albo i potrójnej dawce i bedzie miał nauczkę :D

Gość Głodna....
no wszystko inne trzymam w szafce, co w sumie też nei gwarantuje bezpieczeństwa, ale takie rzeczy jak serki czy wędline ciezko trzymać w biurku. O tym przeczyszczajacym srodku tez myślałam, ale jak zacznie dzialać po pracy albo "lodówkowiec" zapragnie zemsty?

Gość DSBV
cos na sraczke potrojna dawka. ze niby dostanie sraczki po pracy hahaha gwarantóje ze bedzie mial problem z dobiegnieciem do sracza. - chcialbym miec takie problemy.

Gość Głodna....
hehe no to zaopatrze sie w ten almette i jakiś srodek, co polecacie?

Gość jdjsllojnbhhh
jest almette z papryką??????? Jak tak to dosyć do nie chili, dużo chili:P z tym środkiem przeczyszczającym to na bank wyczuje

Gość polecam umieścić kamerkę
internetową przy lodówce kolega mi opowiadał, że też ktos wyżerał żarcie z lodówki w pracy, napisali kartkę złodzieju , nie okradaj nas, kup sobie odpisął ktoś: głodnych nakarmić

Dosyp do jedzenia czegoś ohydnego w smaku, do sera możesz zetrzeć np kredę. Nie zatrujesz złodzieja, ale powinno go zemdlić i bedziesz wiedziec kto to

Gość ewfvdwIEFWOI
Sporządź w domu własnego przepisu breje przypominajaca serek almette, przełóż do opakowania po oryginalnym produkcie i pozostaw w lodowce. Moze to skutecznie zniechęci podjadającego.

Gość Głodna....
głodnych nakarmić - dobre - domyślam sie kto to może byc facet zarabia 3 razy tyle co ja, ale nie chce mu sie ruszyc tyłka do sklepu, a jak za moją ostatnią kase kupiłam ten serek, a on zjadł połowe :( ten pomysł z kamerką fajny, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac

Gość może po prostu nie zostawiaj
nic w lodówce przynoś jedzneie na jeden dzień

lodówkowiec" zapragnie zemsty - :D:D:D:D:D A nie możesz przynosić do pracy gotowych kanapek? Z drugiej strony, to chamstwo. Kurde, nie kupi, zaoszczędzi, a innych obeżre:o

Gość dosyp do jedzenia
srodkow przeczyszczajacych i...... PATRZ!!! ja tak zrobilam. z tym, ze grozilam takimi konsekwencjami duzo wczesniej. zlodziejem okazal sie moj szef! malo powiedziane, ze prawie sie zapadl pod ziemie!!

Gość co do kamerek
to popatrzcie tu http://alfatronik.com.pl/?pages=kambezprzew Wydacie prawie 500 zł aby nakryć złodzieja ? Są też tacy, co kombinują z kamerką wbudowaną w telefonie i podłączeniem do kompa przez Blutooth :P

Ale kamerkę trzeba by było zamontować tak, żeby było dokładnie widać co kto bierze. Bo ktoś może brać z lodówki tylko to, co należy do niego. Albo jakiś środek na wywołanie gazów:D

Gość bardzo prosto
weź kup środek na przeczyszczenie i wymieszaj z serkiem. Jak ktoś do południa wyląduje na stałe w wc :classic_cool: to wiesz kto.

Gość i co mu powiesz wiem że to Ty
mi wyżerasz bo masz sraczkę? weźcie - co za żenada i żaden dowód ale nauczka faktycznie dobra

Gość Lidiaaa
dosyp do serka allmette smakowy jak z szypiorkiem na przeczyszczenie zawsze mozesz sie wytłumaczyc ze serek był przeterminowany nie swiezy albo zamiast srodka przeczyjacego kup serek allmette smietankowy dołóz czosnek to odrazu wyczuje sie od kogo jedzie z ust czosnkiem

Gość gfcjngfjh
tłumaczyć się zlodziejowi, ze serek jest przeterminowany? chyba kpisz

Gość Mściciel1234
U mnie w pracy też kradną jedzenie. Ja zrobiłem ładną kanapkę z dobrą wędlinką i pomidorkiem ale w miąższ bułeczki powciskałem kilka małych nitów stalowych i kilka małych ostrych śrubek, no i troszkę opiłków aluminiowych. Efekt był trochę makabryczny... Ułamana dwójeczka i pokaleczone podniebienie, dziąsła i język. Złodziej wypadł ze stołówki z lamentem, zakrwawioną mordą i powbijanymi opiłkami w podniebieniu. Skończyło się na pogotowiu. Na prawie dwa miesiące nie było kradzieży jedzenia. Aż przyszły nowe złodziejskie k***y. Trzeba powtórzyć. A kolesia w ogóle nie zrobiło mi się żal. Po dwóch tygodniach powiedziałem (oczywiście bez świadków), że to była nauczka. Po tygodniu złodziej zwolnił się z pracy. Kradzież jedzenia jest to najbardziej perfidne i obleśne złodziejstwo.