Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta - M

Tabletki anty! Pomożcie mi, prosze. Novynette.

Polecane posty

Gość Marta - M
mama nie sprawdza mi poczty co do mnie przychodzi (listy, paczki) jak wypadnie przerwa to podczas okresu i tak sie będziemy kochac, nie popsuje sie statystyk :P jemu to nie przeszkadza, a mi tym bardziej

mam nadzieję, że nikt nie będzie na tyle lekkomyslny i nieodpowiedzialny, żeby 16-latce posyłac tabletki antykoncepcyjne

Gość Marta - M
Mam nadzieje ze ty jak będziesz miała córke w moim wieku to chętnie pójdziesz z nią do lekarza po tabletki

JA w tabletkach nie widzę nic złego lepiej, żeby zażywała niż została nastoletnią mamą. Poza tym też używam tabletek od kilku lat i uważam, że to najskuteczniejsza metoda antykoncepcji.

Ja też w tabletkach nic złego nie widzę, ale w sumie w wieku 16 lat, żeby zacząć je brać to trochę wcześnie. Moim zdaniem jest to też za wcześnie na współżycie więc się zastanów jeszcze, żebyś nie żałowała.

W sumie tak lepiej się powstrzymaj od seksu jeszcze bo w wieku 16 lat współżycie to wcale nie jest czas jak wy nastolatki myślicie. Ale jeżeli już się uprzesz to tabletki są dobre.

Gość paulus2303
No w takim wieku to ja nawet nie myślałam o seksie. Tabletki sa ok, ale nie wiem czy dla tak młodego wieku. Chyba jeszcze trwa dojrzewanie co?

Gość rozaliafun
Mam do sprzedania tabletki antykoncepcyjne Microgynon - 3 listki, za 75 zl w tym przesylka. Mozliwe jest stale zaopatrywanie w tabletki:) Tak naprawdę każde tabletki zawierają te same składniki w identycznych proporciach. Producenci wypuszczają "nowe produkty" i puszczają często na forach plotki, że ich tabletki są "bardziej skuteczne", "mniej trujące", a tak naprawdę to zwykły chwyt żeby namówić młode kobiety do kupowania danego produktu. Jeśli nie wierzysz zapytaj swojego ginekologa. Badania cytologiczne przed przepisaniem tabletek są robione tylko po to by wykluczyć jakiekolwiek przeciwwskazania do przyjmowania tabletek ;) Każde tabletki wywołują skutki uboczne tylko nie każde są przez nas widoczne, np. tabletki niszczą wątrobę przez to że są zażywane doustne inaczej działaja krążki dopochwowe, hormony są uwalniane odrazu do krwi przez co co omijają wątrobę. Tak więc wszystko ma skutki uboczne aczkolwiek nie jest to odrazu zauważalne dla nas, czasami wychodzi to przy dłuższym przyjmowaniu danego preparatu.