Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta - M

Tabletki anty! Pomożcie mi, prosze. Novynette.

Polecane posty

Gość Marta - M

Mam wielki problem, jestem bardzo zdecydowana na tabletki antykoncepcyjne, jednak moja mama nie pozwala mi samej iść do ginekologa, a nie chce żeby widziała, że chce współżyć, oraz że współżyłam. Nie mam pomysłu jak załatwić takie tabletki, a do każdego lekarza mama idzie ze mną. (przechlapane mam :( ) nie wiecie nawet jakie to jest demotywujące. Jestem z moim chłopakiem ponad 2 lata i chciałabym mu dać wszystko co najlepsze. Kochaliśmy się już, ale tylko raz pozwoliłam mu bez gumki, było to cudowne, widziałam jak wielką sprawia mu to przyjemność. Później próbowaliśmy globulek ale nie znoszę ich zbyt dobrze. Piecze, swędzi, pieni się (kto używał wie o czym mówię). A seks z gumką nie sprawia takiej przyjemności (ani jemu, ani mi). Dlatego mam do was ogromną prośbę. Dużo na ten temat czytałam, myślałam o tym, czy warto brać takie tabletki, czy może coś innego, może lepiej poczekać. Ale ogół moich problemów (trądzik, troszkę za duża waga, strach przed dzieckiem - na razie, bo za 2 i pół roku planujemy mieć dziecko) skłonił mnie do podjęcia takiej decyzji. Potrzebuje waszej pomocy, jak już pisałam moja mama nie pozwoli mi iść samej do lekarza, tym bardziej ginekologa, nie mam żadnej koleżanki którą mogłabym o to poprosić, dlatego proszę was. Potrzebowałabym jakieś 2 paczki tabletek antykoncepcyjnych Novynette. Była bym bardzo wdzięczna, gdyby któraś z was Kochanie koleżanki byłaby w stanie załatwić je dla mnie przy okazji, a ja chętnie odkupie je. Szukałam wśród różnych, i te tabletki najbardziej by mi odpowiadały, czytałam wiele opinii o nich i podobno pomagają stracić trochę zbędnej masy (było by super), zwalczają trądzik (jeszcze lepiej), no i ich główny cel są bardzo skuteczne w przeciwdziałaniu dzieciom. Wiem mogłabym sama iść do lekarza, ale jestem dosyć dobrze wychowaną dziewczyną, i liczy się dla mnie opinia mamy. Nie chce żeby wiedziała że nie jestem już dziewicą. Za niecałe półtorej roku będę już pełnoletnia, więc nie uważam, że jest to jakiś bardzo młody wiek, a po 17 urodzinach mam zamiar przyznać się mamie że nie jestem dziewicą. Jeszcze raz drogie koleżanki bardzo was proszę pomóżcie mi. Dla wielu z was to nie jest żaden problem, a dla mnie to bariera nie do przejścia bez waszej pomocy. Jestem w stanie zapłacić więcej niż tabletki będą warte, oraz pokryć koszty wysyłki. (paczka priorytetowa pobraniowa najlepiej, bo wtedy ja mam pewność, że nie wyśle pieniędzy za nic, a osoba która mi wyśle ma pewność że dostanie pieniądze, ale o tym to porozmawiamy dokładnie, jeśli któraś z was drogie Koleżanki zdecyduje się pomóc mi w mojej sytuacji.) Naprawdę was bardzo proszę, bardzo mi zależy. Jestem pewna że kocham mojego chłopaka, a on jest bardzo miły, od początku, wszyscy go chwalą, jest uczynny. Jest wart tego wszystkiego, jakbyście go znały to na pewno chciałyście dla niego też jak najlepiej. Jest opiekuńczy, romantyczny, bardzo o mnie dba, dostaje od niego kwiaty, nigdy mnie jeszcze nie okłamał, bardzo szczery, dużo rozmawiamy, i nigdy na mnie nie naciskał, nie prosił mnie żebym się zdecydowała na seks z nim, to ja się zapytałam czy chciałby zobaczyć jak to jest, bo wiedziałam że był prawiczkiem jak go poznałam, a ja byłam wtedy dziewicą. Ohh :) ten pierwszy niezapomniany raz. :) a pamiętam jak poprosiłam go żeby wszedł bez gumki, jak miałam okres (wiele z was uważa że to ochyda podczas okresu, ale mu to nie przeszkadzało, choć ja bardzo się stresowałam, on powiedział, że nie interesuje go to i że mam się tym nie przejmować. Najlepsze jest dla mnie to że Kocha mnie taką jaką jestem, i uwielbia na mnie patrzeć (choć ja nienawidzę z powodu mojej masy ciała, wstydzę się moich ud i brzucha, ale teraz zaczynam ćwiczyć, choć on ciągle mi mówi że niepotrzebnie bo jestem piękna, i boska, dużo lepsza niż te wszystkie patyczaki). Nie wiem czy kiedyklwiek czułyście coś takiego, to jest piękne, wiem że zależy mu na mnie nie na seksie, dlatego jestem gotowa zrobić dla niego wszystko, żeby było mu przyjemnie, bo wiem że on mnie bardzo Kocha. Jeszcze raz bardzo was proszę o pomoc. W razie pytań napiszcie do mnie (na jego skrzynkę, żeby nikt ze znajomych nie wiedział że to ja) polkrzys@op.pl Z góry dziękuje za wyrozumiałość.

w życiu nie dałabym Ci tabletek bez wizyty u ginekologa!!!

a czy mama musi wiedziec ze ty do gina idziesz? Przeciez chyba nie musi wiedziec.....Nie mów mi, ze kontroluje kazdy twój krok. Mozesz iść do gina na kasę chorych, nie musisz przeciez prywatnie i wyciągać kase od mamy.

Gość Marta - M
taki ze nie mam własnych pieniędzy, zawsze na wszystko co potrzebuje daje mi mama, a nie chce od mojego chłopaka wyciągać ciągle pieniędzy, bo mi głupio. choć on ma i ciągle mi mówi że mi da, i żebym poszła, ale się wstydzę. i jakbyś znała moją mamę :( to byś wiedziała że problemem jest iść pogadać z koleżanką po szkole dłużej niż 15 minut, bo od razu dostaje telefon gdzie jesteś?

a poza tym..zanim jakikolwiek gin wypisze Ci tabletki powinnaś nalegać na zrobienie badan i dopiero wówczasniech lekarz zadecyduje jakie tabletki powinnaś brać.Nie powinno być tak,że masz swoje widzimi się albo koleżanki podpowiedziały i będziesz łykać pierwsze lepsze tabletki

Gość Marta - M
Koleżanka była u ginekologa i nie robił jej żadnych badań, tylko zmieniał tabletki co 2 miesiące sprawdzając które jej pasują. z tego co wiem wielu tak robi..

Marta - M a dlaczego masz nie wziąść od Niego pieniędzy?Przeciez to jets wasza wspólna sprawa.Ty bedziesz się faszerować tabl to niech On daje Ci pieniądze na tabletki.A niby za co jak nie masz kasy chcesz kupować tabletki?za free?

Gość Marta - M
Naprawdę dużo czytałam, i nie wezmę pierwszych lepszych. Novynette mają małą dawkę hormonów, podobną do NuvaRing, a tego może brać prawie każda jedna kobieta

lekarz Jej nie robił badań bo gin robią spychotechnikę.Che Pani tabletki?ma Pani tabletki

Gość Marta - M
Na tabletki juz od niego wezmę, ale na lekarza to za dużo. on mi ciągle coś kupuje tyle na mnie wydaje, poprostu mi głupio.. to nie on mnie namawia na tabletki, to ja chce. jako 'prezent' dla niego, żeby mu sprawić przyjemność

Gość Marta - M
milka34 naprawdę to rozumiem, i chętnie bym takie badania zrobiła, ale nie mam możliwości. moja mama pilnuje mnie na każdym kroku. czyta moją pocztę, wchodzi na moje nk.pl, gadu-gadu..

Gość w temacie
Jeśli mama tak cię kontroluje, to jakim cudem udaje ci się wspólżyć bez jej wiedzy? Odpowiedzialnie podchodzisz do seksu, trzeba ci to przyznać, ale bez wizyty u lekarza się nie obejdzie. Nawet jakby ktoś miał możliwość załatwienia ci tabletek to nie powinien tego robić, bo zamiast pomóc mógłby ci zaszkodzić. Prawda jest taka, że pewnie wstyd ci jest iść po tabletki do ginekologa? ;-) To żaden wstyd, większy będzie jeśli niedługo będziesz z brzuchem latać ;-) Zbierz w sobie odwagę i do lekarza marsz :-) Powodzenia.

Gość Marta - M
współżyliśmy u niego, pod opieką jego mamy, która przychodzi i patrzy co się dzieje co jakieś 2 godziny. u mnie w domu ciągle mama przychodzi ;/ nie chce jeszcze mieć brzucha. i racja trochę się wstydzę.

Gość Marta - M
Naprawdę mi zależy, bo on potrafi zrobić dla mnie wszystko, rozumie mnie. Ma teraz dużo swoich problemów, ciągle po lekarzach chodzi. Chciałabym żeby przez święta jak u niego będę, zapomniał o wszystkim i myślał tylko o mnie. Naprawdę go nie znacie, potrafi zacząć przy mnie płakać, jak się bardzo wzruszy, jest inny niż inni. :) jest cudowny, jestem bardzo szczęśliwa że na niego trafiłam, wiele kobiet by chciało takiego mieć ;) zazdroszczę sobie

Gość natuska85
O nie dziewczyno, wszystko pięknie ładnie, ale pigułki to nie cukierki, podczas ich przyjmowania powinnaś być pod stałą opieką lekarza ginekologa. Koniec kropka.

Gość gówniaro jedna!!!
lekcje odrabiaj a nie za seks się bierzesz! No co za czasy popieprzone!

Gość Marta - M
Odrabiam Lekcje, dobrze się uczę. A od ilu lat można uprawiać seks ? bo ja nie znam granicy. Państwo mówi że osoba od 16 lat może współżyć z każdym. Więc ja już mogę. No i wiek to raczej prywatna sprawa, zależy od kiedy jesteś gotowa, prawda ? A sądząc po twojej wypowiedzi to raczej powinnaś być dziewicą. Bo obrażanie innych nie znając ich, nie wiedząc prawie nic, nie jest dojrzałe, a osoba nie dojrzała nie powinna mieć stosunku, z partnerem.

Gość natuska85
Marta, kogo Ty chcesz oszukać, chowacie sie ze współżyciem przed rodzicami, tabletki też będziesz musiała chować, lekarza się wstydzisz, chcesz brać tabletki bez badań, bo tak robią inne koleżanki, to jest dojrzałość? Potem nie będą problemy z tabletkami narobisz sobie problemów ze zdrowiem. Bo nie wiadomo, czy uda Ci sie zdobyć kolejne opakowania. A tabletki jak już bierzesz to trzeba brać stale. Na prawdę nie warto. Lepiej pozostańce przy gumkach. Starannie i prawidłowo zakładane są dobrą metodą antykoncepcyjną.

kochana to ze poczytałaś opinie i ci sie wydaje ze ci odpowiadaj to możesz byc w wielkim błędzie ( pigułki to nie groszki ) " Wiem mogłabym sama iść do lekarza, ale jestem dosyć dobrze wychowaną dziewczyną, i liczy się dla mnie opinia mamy. " :O naprawdę ?

Gość Marta - M
Koleżanki naprawdę was rozumiem. Nie chce zostać przy gumkach, bo to nie jest przyjemne. A w marcu mam urodziny i obiecuje że do koońca marca powiem mamie że nie jestem dziewicą. Tak naprawdę jestem dobrze wychowana, i liczy się dla mnie opinia mamy. nie chce jej o tym jeszcze mówić, bo jak mama zareaguje, że 16 latka chce uprawiać seks. co innego 17 latka.

Gość natuska85
Marta ja wszystko dobrze rozumiem, ale serio jak coś nie daj Boże pójdzie nie tak podczas przyjmowania pigułek, to nikt nie będzie chciał mieć na sumieniu Ciebie czy Twojego zdrowia i Ty też nie powinnaś zwalać na kogoś takiej odpowiedzialności i prosić o sprzedaż tabletek. Najrozsądniej i najdojrzalej byłoby się wybrać jednak do ginekologa i dostać normalnie legalnie tą receptę.

Gość Marta - M
Wiem. Ale moja mama naprawdę bardzo mnie pilnuje. Nie wiem czy dam rade iść do lekarza. Mieszkam na zadupiu :P i taka wprawa potrwa mi ponad 3 godziny. Na nikogo nie zwale odpowiedzialności. Jak coś to będę miała pretensje do samej siebie. Najgorsze co może być to jak mama sie dowie ;/

Gość natuska85
To powiedz, że idziesz do chłopaka i razem z nim jedź do lekarza. Nie kochana, najgorsze będą ewentualne skutki uboczne tabletek, bo jak mama się dowie to pikuś w porównaniu z tym jak może na tabletki zareagować Twój organizm. Ciekawe jak ukryjesz przed mamą złe samopoczucie? Jak ukryjesz przyjmowanie pigułek o stałej godzinie? Czy będziesz umiała pilnować, żeby je regularnie przyjmować. Co zrobisz jak nie dostaniesz w odpowiednim czasie kolejnego opakowania?

mama tak bardzo Cię pilnuje, że czyta Twoje maile i gg, a do chłopaka Cie puszcza bez protestów? dziwne to jakieś..... a do lekarza możesz iść w tym czasie, gdy jesteś u chłopaka

Gość Marta - M
U chłopaka 'pilnuje' nas mama chłopaka. ;) a on nie mieszka 5 km odemnie ani nawet 100.. tylko ponad 300.. i przyjedzie kilka raz w roku, bo sam też musi sie uczyć. stara sie spędzać ze mną dużo czasu (wakacje, święta, ferie, urodziny, itp. itd)

Czyli Ty chcesz brać codziennie tabletki, a z chłopakiem spotykać się TYLKO kilka razy w roku?? szkoda Twojego zdrowia dziewczyno - wiem, że dużo sobie poczytałaś o pigułkach, ale czy spojrzałaś też na listę skutków ubocznych?? to jest gra nie warta świeczki, żeby rozwalać sobie całą gospodarke hormonalną (jeszcze w wieku 16 lat!!) dla kilku razy do roku

Gość Marta - M
na święta do mnie przyjedzie na 2 tygodnie to ma być dla niego 'prezent' potem ja jade do niego na święta kolejne i potem on do mnie na wakacje i jeszcze w ferie przyjedzie na 2 tygodnie wiec sie opłąca dla jakis łącznie 4 miesięcy seksu.. to jest co 3 dzień średnio.

a jak w te feria czy święta wypadnie Ci akurat przerwa w tabletkach i okres to nici z seksu i już Ci się statystyka psuje... pomijając już ten szczegół - jak ukryjesz przed wścibską mamą fakt regularnego przyjmowania tabletek? i gdzie je kupisz? nie boisz się, że ktoś powie Twojej mamie?