Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeeestem w krooopce

Pomóżcie proszę was... bo ja nic na ten temat nie wiem...

Polecane posty

Gość jeeestem w krooopce

Pisałam wcześniej tutaj ale nikt mi nie odpisał mam nadzieję że teraz ktoś mi pomoże. " Witajcie jestem w 7 tyg ciąży chcemy wziąć z chłopakiem ślub. Myśleliśmy o tym by wziąć ślub cywilny a za rok kościelny ale wtedy będziemy mieli już dziecko. I już sama nie wiem co z tym ślubem... czy brac kościelny teraz ? czy za rok ? albo 2 np " Chcemy wziąć ślub kościelny. I chyba go weźmiemy od razu... w ciąży nie będziemy czekać bo podejrzewam że sie na to nie zgodzą. oni jeszcze nic o tym nie wiedzą. Chcemy pierwsze wszystko po załatwiać i dopiero wtedy powiedzieć moim i jego rodzicom. A więc mam kilka pytań. Gdzie pierwsze powinniśmy się udać ? do księdza ? czy restauracji ? Chcieli byśmy jak najszybciej... ile będą trwały nauki przed małżeńskie ? można to jakoś ominąć ? dodam że chłopak ma wujka księdza więc mógł by on nam jakoś pomóc

Gość AndresuSkerlus
boshe co za glupi e pytanie:/:/;/;/;/

Gość AndresuSkerlus
sama powinnas wiedzec co bedzie najlepsze a nie na forum pytac nikt za ciebie decyzji nie podejmnie co za roznica czy terz slub czy za rok terz mozecie wziśc slub cywilny a potem koscielny zadnej filozofi w tym niema

Gość jeeestem w krooopce
Jak takie głupie pytania to zabłyśnij swoją mądrością i mi pomóż bo właśnie tego potrzebuje ;]

Gość jest przecież na kafe
dział odnośnie ślubów!

Gość AndresuSkerlus
nauk przedmalzenskich niestety nie ominiesz aby wziasc slub koscielny musicie chodzic na nauki niema tak

Gość jeeestem w krooopce
"Chcemy wziąć ślub kościelny. " wyrznie napisałam że chcemy wziąć ślub kościelny.

Gość mikrakre
no glupie pytania dziewczyno glupie

Gość jeeestem w krooopce
Faktycznie... zapomniałam że jest taki dział. Pisałam tutaj ponieważ wiem znaczy mam nadzieje ze mi ktoś pomoże bo tu raczej siedzą mądre kobiety nie jakieś nastolatki

Gość mikrakre
ale dziewczyno nie uwazasz ze to glupie pytanie gdzie najpierw sie udac do kosciloa czy restauracji????????????ligiczne ze najpierw musicie zaklepac księdza itd a potem szukac sali na wesele albo ito i to bo moze np byc wolny termin w kosciele a w restauracji nie

Gość jeeestem w krooopce
dobrze że ty dałas taką mądrą odpowiedz ;]

Gość jeeestem w krooopce
akurat nie raz słyszałam że pierwsze załatwia się restauracje potem księdza bo ksiądz ślub da w każdym terminie

Gość mikrakre
k ja np najpiew szlismy z mezme do kosciiola a potem 2 miesace przed slubem na nauki sale mielismy juz odrazu rezerwowana zaraz po tym jak podjelismy decyzjie i ustalilismy date slubu nauki trwaly przez 2 weekendy

Gość o właśnie tak autorko
pierwsze do restauracji.... a potem do księdza. Skoro twój chłopak ma wujka to może akurat by coś pomógł ? nie zaszkodzi zapytać może akurat nosa gdzieś wsadzi i pomoże :)

Gość jeeestem w krooopce
A jak wyglądały te nauki ?? Czyli na naukach byliście 2 razy ?

Gość mikrakre
tak przez 2 weekedy pierwszy i drugi weeked przez sobote i niedziele od 9 do 17 bo tak musielibysmy chodzic co tydzien przez ile tam czasu a tak milismy nauki przedśubne weekndowe do tego mielismy obiady

Gość mikrakre
a co do nauk to jak bedzie chodzic to zobaczysz jak jest......

Gość jeeestem w krooopce
kurcze pamiętam jak moja siostra cioteczna chodziła na taki kurs... Kombinowali tylko żeby aby nie chodzić. sami sobie jakoś podpisywali... A co jeśli pójdę np raz ? Przecież jestem w ciąży nie wysiedzę tyle godzin w jednym miejscu i pewnie będę się zle czuła

ale dlaczego masz nie wysiedziec? jeszcze nie wiesz co bedzie a juz sie nastawiasz negatywnie. nauki to nie tylko omawianie NPR, ale tez inne zagadnienia - wszystko zależy od prowadzącego, ale moze byc bardzo fajnie.

Gość creeeeativvve
A możesz mi powiedzieć jeszcze na ten temat coś więcej ? Strasznie się martwię.

Gość jeeestem w krooopce
no własnie ja zawsze musze robic duży problem z niczego ;/ juz troche po czytałam w sieci i się dowiedziałam :) ale nadal nie wiem gdzie pierwsze mamy się udać ? ja myślę że do restauracji i dopiero potem do księdza ?