Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astka

Ciąża ? proszę o pomoc

Polecane posty

Gość astka

Witam. w pazdzierniku kochalam sie pare razy ze swoim chlopakiem. za kazdym razem to byl stosunek przerywany w prezerwatywie, nigdy nie robilismy tego bez prezerwatywy. Niby wszystko było ok, nic nie pękło, ani nie było dziurawe. Jednak.. Mój cykl miesiaczkowy trwaa przewaznie od 30-35 dni. Dzisiaj mam dzień 39, a miesiąćzki ani sladu. Stresuje sie tym , poniewaz jestem w klasie maturalnej. Uwielbiam dzieic i moglabym je miec, tymbardziej ze z chlopakiem planujemy juz byc ze soba na stałe. Ale póki co to chcialabym zdac mature i egzamin zawodowy. Nie wydaje mi sie by ciaza byla mozliwa, ale juz sama nie wiem co myslec. Od jakeigos tygodnia bola mnie piersi - tak jak na okres zawsze, brzuch etz czasami tak jak na okres. ale okresu nie ma. mysle o tym caly czas i sie stresuje, moze to opoznienie jest spowodowane tym stresem, sama nie wiem. nie zauwazylam zadnych zmian w sobie, jedynie te piersi i brzuch jak na okres, ale jesli mialyby to byc objawy ciazy to pojawilyby sie miesiac po stosunku, a ja mam je juz od jakeigos tygodnia, czyli wczesniej niz miesiac.. dodam ze zero sluzu - tak jak zawsze przed okresem. suchutko. co o tym myslicie? wiem ze najlepiej zrobic test, ale sie troche boje.. PS. zobaczylam na moj kalendarzyk w ktorym zaznaczam sobie miesiaczke, zdazylo mi sie raz w tym roku ze okres przyszedlw 42 dniu. prosze kogos kto moglby mnie jakos uswiadomic co dalej z tym robic. pozdrawiam

Gość ////////////=
spadaj

Gość Ona ;)
Wszystko przez stres. Nie panikuj. Masz prawie 20 lat, powinnaś wiedzieć skąd się biorą dzieci, gumka+stosunek przerywany, nic nie pękło. Więc jest ok.

dziewczyno skoro nie znasz swojego ciała i boisz się ciąży to widać nie jesteś gotowa na seks... aby w ogóle doszło do jakiś odczuwalnych zmian w organizmie kobiety muszą minąć około 10-14 dni od zapłodnienia. tak samo test nie wykryje bardzo wczesnej ciąży. Seks to nie zabawa w kotka i myszkę.