Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbata z pokrzywy

herbata z pokrzywy - czy dobra na zaparcia?

Polecane posty

Gość herbata z pokrzywy

pytanie jak wyżej, chcę spróbowac dać synkowi, które ma straszne problemy z zaparciami i chwytam się chyba wszystkich możliwych sposobów... czy pokrzywa dobrze działa na jelita?tzn ma lekkie działanie przeczyszczające?

Gość nuk nuk
na zaparcia woda z miodem rano ( jak dziecko ma już 2 lata) poza tym w ogóle dużo wody pić najlepiej kilka łyków co chwilę , ziółka ogólnie nie polecam, dobry jest też sok z białych winogron

Gość herbata z pokrzywy
a czy po tym jego kupa będzie nadal tak samo smaczna, jak przedtem?

Gość herbata z pokrzywy
ma już 3,5 roku jakoś nie mogę Go przekonac, że rano ma dostać wodę zamiast mleka....... stosowałam naprawdę wiele metod....... śliwki activia mielony len siemię lniane kapusta dlatego myślę żeby spróbowac dziś dać Mu troszke tej herbaty, ale czy to w ogóle ma sens?

Gość kaja 45553
sliwki suszone w sloiczku, woda z miodem i cytryna,duzo picia nie dawaj gotowanej marchewki,ryzu,ogranicz kaszki ryzowe, zadnych jagod itp....dobry jest tez sloiczek z owocami egzotycznymi z gerbera ..

Gość herbata z pokrzywy
poza tym nie je słodyczy dostaje lactulose a dziś dostał już 2 czopki, wczoraj wieczorem jeden i nic....to już dzien , potrafi nie robic przez 6.....a teraz musi zrobić, w pt idziemy na usg brzuszka

nie przekonuj dziecka żeby piło wodę zamiast mleka, tylko niech je i pije to co dotychczas i podtykaj mu co kilka minut wodę właśnie jak ktoś wyżej napisał

Gość kaja 45553
a herbata z pokrzywy to głupi pomysl bo ma dzialanie odwadniajace czyli jeszcze bardziej utrudni zrobienie kupy.... czym ty karmisz dziecko,ze sie zalatwic nie moze??:O

Gość herbata z pokrzywy
co z tą pokrzywą??????? z tego co czytam to działanie ma moczopędne i wiele zalet, ale nie wiem czy warto Go przekonywać jesli nie działa zaparcia..... czy ktoś słyszał o działaniu pokrzywy na zaparcia?

tylko chodzi o to z tą wodą żeby po trochu właśnie, bo jak naraz wypije szklankę wody to nic z tego nie będzie bo woda tylko przez niego przeleci i nic nie zdąży nawodnić

Gość kafeterianczkanaka
nie!! tak jak ktos napisał odwadnia a nie dziala na zaparcia !! google masz ciemna maso???

Gość herbata z pokrzywy
kaja - naprawdę nie życzę Ci takiego problemu.....widocznie nie wiesz jak to jest kiedy dziecko płacze, bo nie chce usiąśc na ubikacji, wstrzymuje, bo sie boi, ze będzie bolało, a po 6 dniach ciężko żeby nie nie bolało..............człowiek jest kompletnie bezsilny w takich momentach, wierz mi, ze naprawdę staram się przestrzegac Jego diety....On już ma problem w głowie, prawdopodobnie czeka nas psycholog, ale na razie musze robić wszystko by robienie tej kupy po prostu nie bolało

Gość herbata z pokrzywy
kafeterianczkanaka - można sobie oszczędzić wyzwisk, ja i tak mam dosyć problemów

Gość herbata z pokrzywy
aneeczka - spróbuje Mu podtykac tą wodę z miodem w ciągu dnia, na razie podtykałam samą wodę, On od zawsze w ogóle mało pił, więc ja wlasciwie ciągle za Nim chodze i daję po łyku.......

Gość herbata z pokrzywy
chcesz mieć dzieci garbate? pij z pokrzywy herbatę :classic_cool: