Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama poraz2

Odklejanie łozyska...

Polecane posty

Dziewczyny, czy którejs z Was odklejało sie łozysko? Jak to wygldało? W sobote trafilam do szpitala z plamieniem (22 tc.) -diagnoza odklejanie łozyska. No spa i magnezin.... potem jakas tabl dopochwowa 2x. Pózniej rozmowa z położną, jakie mam szanse na dochodzenie do konca ciazy z odkl. łozyskiem.... a ona: gdyby to bylo odklejone lozysko...lałaby się ze mnie krew. To prawdopodobnie w te dni miesiaczka miała wystąpic. I BYC TU MĄDRY!!!

a wcześniej miałaś takie plamienia w terminie @? Wątpię, aby w 5miesiącu się pojawiły. Bzdurą jest też, że odklejające łożysko musi powodować mocne krwawienia. Radziłabym słuchać lekarzy, ewentualnie skonsultować się z innym

oo co za "genialna" położna :/ słuchaj lekarzy... nie zawsze przy odklejaniu towarzyszą krwotoki... chociaz ja plamilam i krwawilam na przemian...

Wczesnij nie miałam żadnego plamienia! Wizyte u mojego lekarza mam za 2 tygodnie i tak tez ordynator powiedział,ze ystarczy za te 2 tygodnie sie zbadac.

odklejające sie łożysko nie musi powodować krwawienia. natomiast praktycznie zawsze powoduje ostry, silny ból, nie do przegapienia. tle ze jest odklejanie i odklejanie, co innego jak sie oderwie cała sciana łożyska albo jego fragment w jakimś waznym da dziecka miejscu, a co innego jak sie gdzies delikatnie na skraju odwarstwia.. jakby Ci sie odklejało zagrażająco to dostałabyś leki dożylne i to duuużo. widac delikatnie Ci sie odwarstwialo w jakims chwała Bogu niezbyt istotnym miejscu. spokojnie, wszystko bedzie dobrze,nie denerwuj sie tylko bo to nie pomaga, nie forsuj się i odpoczywaj jak najwiecej! :)