Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izulllla

pytanie o windowsa

Polecane posty

Gość izulllla

Ponad rok temu kupiłam laptopa z Vistą. Z różnych powodów prawie go nie używałam, częściej robił to mój młodszy brat. Teraz okazało się, że po 60 dniach ( o ile dobrze pamiętam) miałam aktywować worda i całą resztę..... niestety czas minął i teraz nie mam już takiej możliwości ponieważ naklejka z kluczem produktu została naklejona od spodu laptoka i tera nie można już z niej kompletnie nic rozszyfrować..... Planuję kupić jeszcze raz windowsa ale może ktoś bardziej doświadczony może mi coś doradzić.. jeśli kupię go jeszcze raz to jestem w stanie sama go zainstalować? W laptopie nic nie instalowałam, vista była już wgrana. Czy po zainstalowaniu stracę dotychczasowe dane?

Od spodu to raczej naklejka z kluczem do Windows Vista była. Pakiet 60 dni trial office często jest zainstalowany na komputerze aby zachęcić do kupna pakietu. Inaczej byłby box z płytką od office :)

Gość no cóż ...
Jak jesteś ciemna w te klocki, to łatwo możesz coś zepsuć... szczególnie, jeśli masz tylko jedną partycję, a dane będzie trzeba gdzieś przerzucić.

Gość izulllla
o kurcze to chyba będę musiała znalexć jakiegoś informatyka

Wystarczy programik product key aby odczytać na zainstalowanym windowsie klucz produktu. Jeśli się boisz sama musisz znaleźć informatyka :).

Gość izulllla
jak uruchamiam np worda to chce 25 literowy jakić klucz ale skąd ja mam go wziąźć? To po jaką cholerę jest potrzebny ten klucz produktu, który jest na naklejce?

Gość gthth
office nie ma nic do windowsa. przez te 60 dni mialas wersje demo- tak dla sprobowania microsoft daje. teraz musisz kupic office'a. oczywiscie, mozesz go zalatwic od jakiegos znajomego, ale wtedy z tego co pamietam to trzeba generowac klucz jakims specjalnym programem-ogolenie jest to skomplikowane ale wykonalne. naklejak pod spodem laptopa ma numer seryjny windowsa.

Gość izulllla
miałam ten program do odczytu klucza ale ten który znalazł to jest blędny.... program go nie rozpoznaje

Gość gthth
moj brat sciagal jeszcze jakis program, ktory 'udawal', ze dysk z oryginalnym officem jest w stacji dyskow z tego co pamietam. ogolenie mowiac dla mnie to czarna magia. gdybym sama miala to robic to pewnie kupilabym oryginalna plytke...

Gość izulllla
i tak własnie zrobię:)