Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aeriluth

problem z zakochaniem

Polecane posty

Gość aeriluth

witam...otóz mam taki problem i chciałem podpytac o jakies rady moze ktos ma/miał podobnie i będzie mógł pomóc...mianowicie jak w temacie nie moge sie zakochac nie potrafię w zadnej dziewczynie chodzi mi wiecie, o motylki w brzuchu problemy, z jedzeniem, snem itp. miałem juz kilka okazji, ale własnie zawsze brakowało tych objawów a nie chciałem robic nic na siłe zeby nie krzywdzic kgos i siebie, nic sie nie działo mimo iz spotykalem sie z tymi dziewczynami kilka dni, co dziwne a moze nie dziwne kiedy spotkam atrakcyjną dziewczynę mam wrazenie ze zauroczyłem sie w niej od razu nie wiem moze po prostu zaczynam od razu ja idealizowac w myslach, ...no to chyba póki co tyle, za normalne i konstruktywne wpisy z góry dziekuje za te mniej madre podszywy takze tylko prosze w miare inteligentne zebym tez mógł sie posmiac, odpisywac będe w miare mozliwosci...pozdrawiam P.S. wiem wiem mam sie nie denerwowac i czekac miłośc sama sie znajdzie czy sama watpie mysle ze trzeba troche jej pomóc no i mam juz 24 lata wiec nie bardzo mam czas dłuzej czekac.

Gość aeriluth
czego nie rozumiesz zaraz wytlumaczę :d no własnie nie zauroczyłem sie spotykałem sie kilka dni z jakimis tam dziewczynami tak? ale własnie nic nie czułem nie pdobały mi sie fizycznie nie wiem chyba lece tylko na wyglad:(

Gość aeriluth
po prostu kiedy dziewczyna jest ładna dorabiam sobie w głowie jej idelany jak na moj gust charakter nie wiem sam to głupie...

Czemu głupie? Ja mam ogromną wyobraźnię i zawsze wszystko idealizuje, tak przez to się cierpi potem ale nie potrafię powstrzymać natłoku myśli i marzeń Nie rób nic na siłę, może za bardzo chcesz? I tez jest tak, że jak oczekujesz na coś konkretnego, wymarzonego to możesz przegapić okazję, bo jej zwyczajnie nie zauważysz gdyż pozornie nie będzie Ci pasować

Gość aeriluth
jestes jeszcze?? kultura trafiłas w sedno no a skoro masz to samo to powinnas mnie rozumiec czy za bardzo chce? pewnie tak bo dla odmiany w sobote chcialbym posiedziec przed tv w domu z kims zobaczyc jakis film i pójśc spac a nie lazic po klubach a co do tego czy moge przegapic okazje to powiem Ci ze jest nazwijmy to kilka możliwości ale jakos mam tak ze jeśli od razu nie poczuje czegos do dziewczyny to wydaję mi sie ze nie ma sensu tego ciągnąc bo nawet z czasem to i tak nie przyjdzie...

A jestem:) Ja jestem gorsza, jak czegoś nie czuję to nawet nie zaczynam, nie próbuję, bo mi się ubzdurało (a może słusznie?) że będę czuć kiedy to będzie to. A jak się zauroczyłam ze 2,3 razy to bez wzajemności. A po co ciągnąć coś i zmuszać sie do czegoś? Czułabym sie podle, jakbym kogoś oszukiwała I teraz mam okazję i nawet czuję że to coś innego, ale jakoś idzie jak krew z nosa i ogarnia mnie niepewność, mam mętlik Czasami patrzyłam na zakochane pary i zastanawiałam sie jak to jest, co oni czuja, czy faktycznie motylki czy po prostu przyzwyczajenie A rzeczywistość nigdy nie dorówna marzeniom niestety

Gość aeriluth
to fajnie ze jesteś:) no proszę a myslałem ze tylko ja jestem dziwny ;)(zartuje) moj przyjaciel jest z dziewczyna juz jakis czas zaręczyli sie za dwa lata ślub no i on twierdzi ze to juz przyzwyczajenie sam nie wiem troche szybko to nastapilo, z drugiej strony moze własnie takie prawdziwe milości motylki itp to tylko w filmach a w życiu jak to w życiu... z jednej strony chiałbym juz kogos mieć na stałe z drugiej mogłbym ale no własnie jak pisałem wczesniej jakos nie moge sie zmusic...

Może my tak oczekujemy tych motylków, że je sobie wmawiamy. Tak jak ja teraz zrobiłam np. bicie serca, uderzenie gorąca, lekko nieskoordynowane ruchy :D (szczegółów litośnie oszczędze) A może to wszystko jedno wielkie złudzenie? Tak pragnełam w końcu przeżyć to że sama sie wkręciłam? No, sama to może nie :P Też bym chciała z kimś zwyczajnie posiedzieć na kanapie i obejrzeć cokolwiek, po prostu wiedziec że na kogoś moge liczyć i czuć się bezpiecznie Znam parę która jest ze sobą od 17 roku zycia,teraz są juz po 30, mają dwójkę dzieci i budują dom, jak to wszystko działa?

Gość aeriluth
wiesz nie wiem jak to działa drugi moj kumpel był z dziewczyna ponad 6 lat i go rzuciła tak po prostu a nigdy bym nie przypiszczal ze to moze ich spotkac zawsze jak byli razem to po tylu latach zachowywali sie i byli bardziej zakochani niz niektórzy co dopiero zaczynaja czułe sluwka zawsze objęci całusy itp. sam juz nie wiem moze chodzi po prostu o to zeby w miare sie dogadywac tolerować i po prostu z kims być zeby nie zyc samemu... a jeszcze jedna sprawa która mi ostatnio przyszła na mysl to to ze jezeli teraz nie będe tak naprawde kochał tylko bede z kims dla samego bycia a nagle po paru powiedzmy latach poznam kogos i poczuje to co zawsze chciałem czuc co wtedy...

A czułbyś sie dobrze ze świadomością, że jesteś z kimś byleby tylko nie czuć pustki? Tak szanowałbyś tę osobę i staral się, ale jednak... Nawet jeśłi by się po paru latach pojawiła Ona, musiałbyś zranić tę która wypełniała pustke dotychczas

Gość aeriluth
no mam nadzieję ze nie mógłby zdradzic no ale ilez mozna czekac...

Gość aeriluth
no to fajnie że Cie trafilo;) musze uciekać dziekuje za rozmowe milo było:) no i duxzo miłości zycze...pozdrawiam