Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafe zdzir.

przeraża mnie to co się dzieje w naszym kraju

Polecane posty

Gość kafe zdzir.

Codzienne przepychanki w polityce, wszyscy pieprzą o jednym i tym samym lecz w różny sposób, każdy próbuje udowodnić, że jest ten jedyny i najmądrzejszy a tak naprawdę nikt nic nie wie i nie ma szans zaprowadzić spokoju w tym chorym społeczeństwie, nauczonym tylko tego jak się modlić oraz jak zgnoić kogoś kto nie robi tego co reszta, oraz jak zgarnąć najwięcej dla siebie a innym dokopać. Nie mogę słuchać księży, polityków oraz ludzi z szołbiznesu (tak, dokładnie w tej kolejności) którzy pierdolą od rzeczy. Nie mogę znieść codziennej biedy na ulicach i patologii w najbliższym otoczeniu z którą nie da się nic zrobić bo policja zajmuje się "ważniejszymi" sprawami czyli gówniarzami biorącymi dopalacze i oszołomami od krzyża. Nie wiem dokąd zmierzamy i na jaki kraj będą patrzeć nasze wnuki. To wszystko zbliża się do smutnego końca.

Gość gość...
Racja, popieram!! Tylko o narodzie nikt nie myśli!!! Odkąd pamiętam, to u nas zawsze coś nie tak. Oj, dobrobytu to my się nie doczekamy, bo i kto nam go zapewni? Jakby, tam na górze "poucinać" nie tylko języki ale i wysokie pensje, to może świadomość niedostatku przyniosła by opamiętanie!

Za tę polityczną kaszankę odpowiedzialny jest PiS, który stara się w ten sposób sparaliżować funkcjonowanie polskiego rządu oraz społeczeństwa obywatelskiego. W ten sposób PiS stara się zablokować wszelkie reformy w państwie, uniemożliwić modernizację Polski do której dąży rząd PO-PSL premiera Tuska. Nie dajcie się wytrącić z równowagi. Zachowajcie "zimną krew" i popierajcie Platformę Obywatelską.

Strategia PiS-u opiera się właśnie na tym aby wprowadzić chaos i doprowadzić do kryzysu państwa. A wtedy w zamieszaniu PiS spróbuje ponownie sięgnąć po władzę, wprowadzając rządy nacjonalistyczne i autorytarne. Nie pozwólmy na to.

Gość kafe zdzir.
moja siostra po 5 latach studiów zarabia 2000 brutto i musi za to utrzymać siebie i dziecko, dziewczyna z mojego rodzinnego miasta straciła oboje rodziców w wypadku, a jej niepełnoletnia siostra którą się zajmuje jest niepełnosprawna i dostaje marne paręset złotych zasiłku podczas gdy posłowie po zawodówkach srają kasą a bogate rodziny ofiar Smoleńska dostają grube pieniądze. Świat zwariował, czy zawsze taki był?

A co takiego się dzieje w tym naszym kraju? To popatrzcie na takie Włochy - mafia wszędzie, albo mało to o dziwo bogatych krajów a politycy w parlamencie leją się po mordach np Korea Płd.? U nas jest normalnie, nigdzie nie jest idealnie.

Gość kafe zdzir.
Taa z tym, że PiS jest partią, która zatrzymuje rozwój w Polsce to się zgodzę. PO też ma nieźle za uszami więc nie wiem już która partia w tym chorym kraju się do czegoś nadaje :/ z dwojga złego wybieram PO

Gość kafe zdzir.
u nas jest normalnie hahaha to mnie rozbawiłeś, niestety nie jest normalnie a my zamiast porównywać się z krajami w których jest gorzej (twoja Korea) powinniśmy chyba robić tak żeby było lepiej? równać w górę. Czemu zamiast się pocieszać że może być gorzej nie możemy wziąć się w garść i starać się o lepsze życie? Przykro mi, ale zarobków we Włoszech nie przyrównuj do zarobków u nas. oczywiście Włochy czerpią też z turystyki o czym mozemy w naszym kraju zapomnieć a przestępczość w PL jest również dość wysoka więc nie wyskakuj mi tu z tym że skoro mafia się nie panoszy tak jak tam to jest już dobrze.

Słuszna uwaga. Średnie światowe PKB/mieszkańca to zaledwie 10 200 USD. A u nas 19 000 USD. Bogactwo jednak nie jest tożsame ze stabilnością. Spójrzmy na Niemcy - ich PKB/mieszkańca wynosi 34 tysiące USD, a mimo to ich społeczeństwo ledwo ciągnie. Średnia w wieku w Niemczech to aż 44 lata (u nas 38), a do tego naród niemiecki właściwie przestał być niemiecki. Z 82 milionów obywateli, 16 milionów to imigranci. Czyli prawie co piąty.

Gość kafe zdzir.
no no no, Afryka to nie jest dobre porównanie, zła sytuacja jest tam spowodowana między innymi złymi warunkami klimatycznymi, niskim wykształceniem ludzi chciwością innych państw (surowce) itd. a w Polsce czym? głupotą polityków i chciwością

Gość anna maria 22
rudy obiecał druga Irlandię a poza tym żyjemy w czasach ostatecznych

Gość kafe zdzir.
nie uważam że Polska jest "ta najgorsza" ale nie ukrywajmy- mogłoby być o wiele lepiej, gdybyśmy tylko się sprężyli, gdyby rząd przestał patrzeć tylko na własną dupę a wyznawcy radia maryja usunęli się w cień i zamiast kolejnej świątyni jezusowej przeznaczyli pieniądze na pomoc innym i nie mówię tu o alkoholikach którzy wydadzą pieniądze na wódę tylko o prawdziwych potrzebujących

chory kraj:) ceny lecą w górę a pensje stoją:) Dziś dostałam sms że jak za 2 dni nie zapłacę za internet to mi go zablokują. Oczywiście zapłaciłam bo szczerze to zapomniałam ale kurwa czemu mnie wcześniej nie poinformowali że jest już droższy o parę zeta. Na ich stronie sprawdziłam i nic nie było

Gość anna maria 22
polska ma olbrzymi potencjał ale po 90 latach jest hamowany jej rozwój

Gość Gutek Lutek Felek
dobrze , że chociaż tyle katastrof na drogach oraz utrudniony dostęp do lekarzy [ poza lekarzem ostatniego kontaktu] to wskażniki maleją bezdomności czy bezrobocia bo nas mniej a i tak nas zbyt dużo

Gość dfgsdgdfgfdf
taa... może za 50 lat coś ruszy ale musimy wszyscy się wziąć w garść

Gość pytanie na wieczórr
bogaty dba o bogatego...sprawa w smolensku.. a o biednego? ofiary 18 z busa? ci i ci zgineli w drodze do pracy..po co bogatym 40 tys? Nie tak miał wygladac swiat. Wszyscy mieli miec tyle samo.

Gość dfgsdgdfgfdf
a ty jak sie biedny urodziles to zawsze bedziesz chyba że masz cholerne szczęście lub jesteś cwaniakiem :)