Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może mnie natchniecie

co jutro robicie na obiad??

Polecane posty

? ja dzisiaj mialam czerwony barszczyk z ziemniaczkami. juz poprostu brakuje mi pomysłu. Pomocy...

Gość panna w kuchni
ja chciałabym zrobic takie pierożki jak ostatnio były w programie ugotowani z 3 farszami, ale nie pamietam jakie dokładnie to były połączenia:O

Gość Joela
to wejdz kobieto na ugotowani .pl i masz przepisy jak na dłoni

Gość zlot kur domowych?
:o

Gość ćińczyk
jutro jak zwykle zapuszczę swojego węza do klozetu i wyruszę na polowanie

Gość mniaam
jutro ziemniaki + jako sadzone + szpinak :D

Gość panna w kuchni
joela :D dzieki za poddanie pomysłu. a moze ogladalas ten odcinek??

Gość mniaam
do ...... panna w kuchni Jaki to był program i podaj tytuł, kanał też. Pierożki uwielbiam.

ooo szpinak:classic_cool: to jest to co lubie:) ale jako sadzone mialam w tamtym tygodniu az 2 razy. a do czego jeszcze pasuje szpinak?

Gość panna w kuchni
to był program w niedziele, "ugotowani" na Tvn o 17

o tak zono taka wersje ze szpinakiem jutro sobie zapodam . Jest :classic_cool:

aha najlepiej zeby to byl lisciasty szpinak obojetnie czy swiezy czy mrozony, jak jest rozdrobniony to sos robi sie najlepiej laczac ze szpinakiem. aha - ja dodaje do tego jeszcze jedej serek wiejski - dodaje kwaskowatego smaku.

dziekuje kochana❤️

dziekuje kochana❤️

Gość hiiiiiiiiiiii
ńszczyzna: filet piersi w kostkę podsmażony, Zalać gorącą wodą grzyby mun (garść). osobno na patelnię to co się "nawinie": marchewka, ogórek, kapusta pekińska, brokuł, papryka - ja daję zawsze 2-3 składniki + posiekane grzyby, lekko poddusić na patelni, sos zagęścić mąką ziemniaczaną, doprawić solą/pieprzem/cukrem. Podawać z ryżem oczywiście. Z makaronem też jest ok. Szybko, smacznie i kolorowo.

Gość hiiiiiiiiiiii
uciekł, oczywiście też :D

Gość hiiiiiiiiiiii
mieszkam w małej miejscowości i nie ma problemu z nimi w zwykłym spożywczaku. Poza tym z Tesco, Lidlu, Intermarche też na pewno są. Najczęściej są te: http://taotao.pl/produkty_taotao/id,53,grzyby_mun_taotao.html

dzisiaj miałam porzadny obiad;) plastry dobrej pieczonej karkówki z przepisu Jamie Olivera (czosnek, zioła, sok z cytryny)- pyszna pieczone ziemniaki sałata z odrobiną śmietany surówka z jabłka i marchewki a jutro nie mam pojęcia, moze właśnie barszczyk czerwony, do tego gotowe krokiety

jutro nic nie robie, ale moge ci napisac, co robilam wczoraj: kurczak w sosie smietanowym, czyli danie w 10 minut ;) skladniki: lyzka oliwy 1 szalotka (ew. cebula, szczypiorek, por w malej ilosci) pojedyncza piers kurza duzy strak pieczonej/konserwowej czerwonej papryki 1/2 szkl. smietany 1 lyzka startego parmezanu (ew. inny b. twardy ser) sol, pieprz, zielona pietruszka na oliwie podsmazamy (lekko) b. drobno posiekana szalotke, nastepnie dodajemy mieso pokrojone w bardzo cienkie paski, podsmazamy ok. 3 minuty mieszajac, dodajemy podobnie pokrojona papryke oraz smietane i trzymamy na lekkim ogniu jeszcze pare minut. na koniec sos zageszczamy serem, przyprawiamy, mozna dodac dowolna zielenine, mozna przyprawic ostra papryka na ostro (polecam, bo danie inaczej jest bardzo delikatne w smaku ;) ). podajemy z tluczonymi ziemniakami przyprawionymi czosnkiem i galka z odrobina masla. oczywiscie taki sos rownie dobrze nada sie do makaronu lub ryzu, ale ja mam sentyment do ziemniaczkow, bo tak to danie pamietam z karczmy w ktorej je kiedys jadalam, a potem sama jakos odtworzylam na domowy uzytek :) no i koniecznie cos zielonego - brokul, szparagi, fasolka ... szpinak! (tak bylo w oryginale ;) )