Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może mnie natchniecie

co jutro robicie na obiad??

Polecane posty

Gość może mnie natchniecie

? ja dzisiaj mialam czerwony barszczyk z ziemniaczkami. juz poprostu brakuje mi pomysłu. Pomocy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panna w kuchni
ja chciałabym zrobic takie pierożki jak ostatnio były w programie ugotowani z 3 farszami, ale nie pamietam jakie dokładnie to były połączenia:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
to wejdz kobieto na ugotowani .pl i masz przepisy jak na dłoni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zlot kur domowych?
:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ćińczyk
jutro jak zwykle zapuszczę swojego węza do klozetu i wyruszę na polowanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniaam
jutro ziemniaki + jako sadzone + szpinak :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panna w kuchni
joela :D dzieki za poddanie pomysłu. a moze ogladalas ten odcinek??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniaam
do ...... panna w kuchni Jaki to był program i podaj tytuł, kanał też. Pierożki uwielbiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może mnie natchniecie
ooo szpinak:classic_cool: to jest to co lubie:) ale jako sadzone mialam w tamtym tygodniu az 2 razy. a do czego jeszcze pasuje szpinak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panna w kuchni
to był program w niedziele, "ugotowani" na Tvn o 17

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może mnie natchniecie
o tak zono taka wersje ze szpinakiem jutro sobie zapodam . Jest :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha najlepiej zeby to byl lisciasty szpinak obojetnie czy swiezy czy mrozony, jak jest rozdrobniony to sos robi sie najlepiej laczac ze szpinakiem. aha - ja dodaje do tego jeszcze jedej serek wiejski - dodaje kwaskowatego smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może mnie natchniecie
dziekuje kochana❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może mnie natchniecie
dziekuje kochana❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiiiiiiiiiiii
ńszczyzna: filet piersi w kostkę podsmażony, Zalać gorącą wodą grzyby mun (garść). osobno na patelnię to co się "nawinie": marchewka, ogórek, kapusta pekińska, brokuł, papryka - ja daję zawsze 2-3 składniki + posiekane grzyby, lekko poddusić na patelni, sos zagęścić mąką ziemniaczaną, doprawić solą/pieprzem/cukrem. Podawać z ryżem oczywiście. Z makaronem też jest ok. Szybko, smacznie i kolorowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiiiiiiiiiiii
uciekł, oczywiście też :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiiiiiiiiiiii
mieszkam w małej miejscowości i nie ma problemu z nimi w zwykłym spożywczaku. Poza tym z Tesco, Lidlu, Intermarche też na pewno są. Najczęściej są te: http://taotao.pl/produkty_taotao/id,53,grzyby_mun_taotao.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzisiaj miałam porzadny obiad;) plastry dobrej pieczonej karkówki z przepisu Jamie Olivera (czosnek, zioła, sok z cytryny)- pyszna pieczone ziemniaki sałata z odrobiną śmietany surówka z jabłka i marchewki a jutro nie mam pojęcia, moze właśnie barszczyk czerwony, do tego gotowe krokiety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jutro nic nie robie, ale moge ci napisac, co robilam wczoraj: kurczak w sosie smietanowym, czyli danie w 10 minut ;) skladniki: lyzka oliwy 1 szalotka (ew. cebula, szczypiorek, por w malej ilosci) pojedyncza piers kurza duzy strak pieczonej/konserwowej czerwonej papryki 1/2 szkl. smietany 1 lyzka startego parmezanu (ew. inny b. twardy ser) sol, pieprz, zielona pietruszka na oliwie podsmazamy (lekko) b. drobno posiekana szalotke, nastepnie dodajemy mieso pokrojone w bardzo cienkie paski, podsmazamy ok. 3 minuty mieszajac, dodajemy podobnie pokrojona papryke oraz smietane i trzymamy na lekkim ogniu jeszcze pare minut. na koniec sos zageszczamy serem, przyprawiamy, mozna dodac dowolna zielenine, mozna przyprawic ostra papryka na ostro (polecam, bo danie inaczej jest bardzo delikatne w smaku ;) ). podajemy z tluczonymi ziemniakami przyprawionymi czosnkiem i galka z odrobina masla. oczywiscie taki sos rownie dobrze nada sie do makaronu lub ryzu, ale ja mam sentyment do ziemniaczkow, bo tak to danie pamietam z karczmy w ktorej je kiedys jadalam, a potem sama jakos odtworzylam na domowy uzytek :) no i koniecznie cos zielonego - brokul, szparagi, fasolka ... szpinak! (tak bylo w oryginale ;) )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×