Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekajac na cud

Clostilbegyt - może coś poradzicie....

Polecane posty

Witajcie, mam pewien problem, lekarz zlecił mi badania ponieważ podejrzewał PCO, zrobiłam badania i pojechałam do niego z wynikami, a on powiedział że nie jest źle że z wyników wynika że owulacja była i jak chcę zajść w ciąże da mi coś na wzmocnienie owulacji i zapisał mi CLO. Przeczytałam ulotkę i wiele informacji w necie i nie mam pojęcia kiedy mam zacząć brać te tabletki, z rozpiski jaką dostałam od pana dr wynika ze mam brać w 3, 5, 7 dc po 1 tabletce, ale jakoś dziwnie tak co drugi dzień. Jeżeli po pierwszym cyklu się nie uda to od następnego mam zacząc brac w 2 dc i kolejne tabletki w 3,5,7. Powiedział mi także ze analizując wynik progesteronu powinnam dostać niedługo okres, ale dzisiaj jest 30 dc a @ brak, od stycznia okres miałam zawsze wywoływany luteiną. Nie wiem co mam teraz robić bo z tego co wiem to CLO bierze się po @. Niżej umieszczam moje badania może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Badania robione w 3 dc. Estradiol 28.8 pg/ml Faza folikularna - pg/ml 20 160 Owulacja - pg/ml 120 500 Faza lutealna - pg/ml 27,0 246,0 Nieleczone po menopauzie - pg/ml 19 30,0 Leczone po menopauzie - pg/ml 19 93,0 Tabletki antykoncepcyjne - pg/ml 20 102,0 LH 8.16 mIU/ml Faza folikularna - mIU/ml 1,1 11,6 Srodek cyklu - mIU/ml 17,0 77,0 Faza lutealna - mIU/ml 0.1 14,7 Po menopauzie - mIU/ml 11,3 39,8 Tabletki antykoncepcyjne - mIU/ml 0.8 8,0 FSH 5.43 mIU/ml Faza folikularna - mIU/ml 2.8 11.3 Srodek cyklu - mIU/ml 5,8 21,0 Faza lutealna - mIU/ml 1,2 9,0 Po menopauzie - mIU/ml 21,7 153,0 Prolaktyna w surowicy 6.67 ng/ml Kobiety - ng/ml 1,2 25,0 Ciaza - ng/ml 21 265,0 Testosteron Wynik w surowicy 79.2 ng/dl Kobiety - ng/dl Owulujace - ng/dl < 73 po menopauzie - ng/dl < 43 TSH 1.04 uIU/mL 0.25 4.0 w 21 dc robiłam jeszcze progesteron Progesteron 11,6 ng/ml Norma Faza owulacyjna - 0,12- 6,22 Faza folikularna - 0,10 - 0,54 Faza lutealna - 1,5 - 20,0

mialam bardzo podobna sytuacje do Twojej, niestety nie ma wynikow w domu, ale tez mialam podejzenie PCO i na wzmocnienie owulacji dostalam CLO, bierz tab jak ci przepisal lekarz, on raczej wie co robi;) nie szukaj dodatkowych info w necie, bo od tego predzej zglupiejesz:) ja bralam clo 6 miesiecy u nas nie pomoglo, ale wielu pomaga, zycze powodzenia:)