Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja68

Palenie a ciąża

Polecane posty

Gość Alicja68

Mam pytanie ostatnie usg miałam robione we wrześniu (29 tc) i wyszedł mi 3 stopień łożyska . Przyznaję palę ale w małych ilościach . Tylko proszę bez zbędnych komentarzy na temat palenia w czasie ciąży gadałam na ten temat z lekarzem i jestem świadoma wszystkiego . czy mam prawo prosić lekarza o kontrolę na usg ?? bo tego niewiem. Teraz jestem w 38 tc i niewiem czy usg mi zrobią w szpitalu czy jeszcze mi je zrobi lekarz?? liczę na szybką odpowiedź

Gość tez ten problem...
a dlaczego lekarz ma ci nie zrobic skoro cie prowadzi??

Gość Alicja68
ale mam go o to poprosić czy sam powinien mi to zaproponować??bo niewiem to moja pierwsza ciąża dlatego pytam

Gość tez ten problem...
ja powiedzialam gdy widzialam ze sie do tego nie zabiera ze chcialabym by mi zrobil USG bo sie martwie czy wszystko ok i juz. Nie robil zadnych problemow....

skoro miałaś w 29tc 3 stopień dojrzałości łożyska, a ma aparat usg u siebie to na każdej wizycie powinien był kontrolować, czy maluszek jest dobrze odżywiony

Gość Przyszła szczęśliwa mamusia:D
Alicja68 - z doświadczenia wiem, że najlepiej się upomnieć. W końcu to czas dla ciebie i twojego dziecka. Nie bądź w tych sprawach nieśmiała, a raczej wymagaj. Ja mam taką postawę, jeśli jestem na wizycie pytam o wszystko i wymagam odpowiedzi. Na pierwszej wizycie mój pierwszy lekarz wręcz obraził się, że zapytałam o ważną dla mnie kwestię. Nie umiał mi udzielić odpowiedzi, i zasłonił się obrażając się i mają pretensje, ze go o to pytam. Widział mnie po raz ostatni. Pytaj i wymagaj by cię dobrze diagnozowano. Takie twoje prawo. Nie ma co rozpieszczać lekarzy, zwłaszcza za nasze pieniądze.

Gość Alicja68
u mnie to jest tak lekarz w swoim gabinecie nie ma usg i musze się umówić na termin właśnie dzisiaj do niego idę i powiem że chciałabym skontrolować zdrowie dziecka .

Wymagaj! Umawiaj się. Kontroluj zdrowie twojego maluszka.

Gość Alicja68
dzisiaj mu powiem na temat tego usg . A mam jeszcze jedno pytanie . Czy w czasie ciąży ciekła lub cieknie wam ropa z pochwy wiem że to intymne pytanie ale licze na odpowiedz

Hmm ja jestem dopiero na początku 4 miesiąca ale temat jest mi znany. Mianowicie cały czas czuję się nieświeżo. Mój doktor na ten sygnał wykonał mi badanie na czystość i mówi, że nie może być lepiej. Mam dobre PH i nic nie wskazuje na infekcję. A ja wciąż czuję się nieświeżo, wciąż widzę na moich wkładach dziwne zabarwienie. Jeśli nie ma więc żadnego stanu zapalnego podobno jest to normalnym fizjologicznym objawem. Każda kobieta jest inna. Mi się wydawało, że coś jest nie tak, że wciąż czuję swój zapach, widzę te upławy. Jednak wykonane badania wskazują, że wszystko jest w porządku. Nie potrafię też określić czy twoje objawy są fizjologiczne. Tym powinien już zainteresować się twój doktor. Musisz mu o tym powiedzieć. Ja sama czułam że coś się dzieje bo upławy były ciemniejsze ale jednak to tylko moje odczucie.

Gość Alicja68
Powiem tak gadałam na ten temat z lekarzem i na początku stwierdził że to normalne ale niedawno się dowiedziałam że to ropomocz czyli inaczej zakażenie w pochwie . W czasie ciąży nie jest to zagrożenie dla dziecka ale jeżeli bedzie to nie leczone to może dojść do zakażenia w czasie porodu . trochę się tym martwię bo mój lekarz też niewie co na to poradzić brałam różne leki ale nie pomagały . Powinnaś poprosić lekarza o skierowanie na posiew z wymazu i wtedy się dowiesz co to . Ja tego nie zrobiłam i żałuję . A tym bardziej się martwie bo już mam bardzo nisko brzuch i wiem że z tygodnia na tydzień mogę urodzić dlatego tak mnie to dręczy.

Hmm teraz mnie zmartwiłaś. Osobiście uważam, że mój mocz jest inny niż przed ciążą, że jest ciemniejszy, że ma intensywniejszy zapach i byłam pewna ze skoro wszystko jest ok to nie muszę dodatkowo się diagnozować. Byłam pewna, że te ciemniejsze upławy są wynikiem barwienia przez mój mocz.... No to teraz mam zgryz.

Gość Alicja68
dlatego radzę ci lecz to jak najszybciej żeby dzieciątku nic przy porodzie się nie stało wie m już teraz co nieco na ten temat dlatego wolę uprzedzić

A jakie badanie muszę zrobić w tym kierunku?? Wystarczy badanie moczu??

Gość Alicja68
Niewiem czy badanie moczu wystarczy . możesz je zrobić ale do tego najlepiej zrobić posiew moczu i posiew wymazu wtedy bedziesz pewna co to jest

Hmm idę teraz w sobotę na badania, muszę zapytać w laboratorium czy mogę to u nich wykonać.

Gość Alicja68
napewno bedziesz mogła wykonać

Gość Alicja68
no i co zrobiłaś te badania ?? Bo jestem ciekawa czy coś wyszło czy się myliłam

Gość o zgrozo
takim powinno się podwiązywać jajowody życzę ci byś się zadławiła tym dymem palaczka -absytynentka bo w ciąży

Gość ojej noooooooooo
a po cholerę ci to usg?? obchodzi cie jego zdrowie?? chyba nie skoro palisz!! Ty tępa krowo ciekawe co zrobisz jak ci sie pewnej nocy dziecko nie obudzi czy bedziesz miała wyrzuty sumienia??

Gość xxxxxxxxx________
napewno jej usg juz nie potrzebne bo zalozyla temat w listopadzie i dawno cieszy sie maluszkiem......co za tepe dziewuchy hehe