Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bakusiowa niunia :)

Prosze o pomoc !! Problem z komornikiem !!

Polecane posty

Witam was :) Mam pytanie ... przyszla do mnie dzis klient i mowi ze komornik zabiera jej 50% wynagrodzenia czyli w jej przypadku 1200zł . KObieta ma do spłaty 10,000zł z w bankach ,,, dowiedziala sie , ze komornik splaca tylko po 30zł do kazdego banku (ma 4 banki do splaty) a reszte kasy zabiera dla siebie ... mowi ze chodzi do niego ale on nie chce z nia ozmawiac.... Normalnie aż krew się gotuje jak to mi opowiadała !!! Prosze poradzcie jak pomóc tej kobiecie

Gość maturks4
Nad komornikiem jest sąd. A on musi się stosować do przepisów. Być może to jest początek egzekucji i on pokrywa w pierwszej kolejności swoje koszty - cztery sprawy kosztują! Potem będzie spłacał więcej bankom. A swoją drogą totalna idiotka z tej "kobiety"

on mi mowi ze to juz 5 lat sie tak ciagnie i nic nie moze zrobic .... poszla do prawnika powiedzial zesie nim zajmie ale ona nie ma kasy na adwokata .... i na tym komornicy żeruja

Gość jak dla mnie
to bardzo mało wiarygodne. Do pracy często przychodzą do nas zajęcia komornicze i jest tam wyraźnie napisane, ile idzie na poczet należności głównej, ile na odsetki, ile koszty komornicze i nwet podane są opłaty za przelew. Komornik nie bierze mało, ale jest to (o ile dobrze pamiętam) 12% pobranej kwoty. W wypadku, o którym piszesz, byłoby to 90%. :o Niech kobieta idzie do komornika, zapyta jak wszystko wygląda. Poza tym są bezpłatne porady prawnicze, warto poszukać. I starać się samemu jak najwięcej spłacić, popożyczać od rodziny, może da się z ZFŚS, odkladać z wypłaty chodciazby po 100 zł i też wpłacać na poczet zadłużenia.

Gość binddr
W kłopoty finansowe wpadłem po wypadku, a potem jeszcze mnie z pracy zwolnili...taką miałem umowę mocną, że wypowiedzieli ją w ciągu tygodnia praktycznie. Teraz jest już dużo lepiej, wszelkie zobowiązania spłacam na bieżąco i duża tutaj zasługa kancelarii Lexa (http://kancelarialexa.pl). Pomogli mi wyjść z długów, wstrzymali egzekucję komorniczą, przez co zyskałem dużo dodatkowego czasu, żeby znaleźć pracę i pieniądze. Teraz już spłacam kredyty bez opóźnień, a mieszkanie i samochód zostały w moich rękach.