Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonmm2

czy rodzice mogą mnie wyrzucić na bruk?

Polecane posty

Gość anonmm2

Mieszkam z mężem w mieszkaniu które jest własnością moich obojga rodziców. W tym mieszkaniu jestem zameldowana tylko ja na stałe na czas nieokreślony. Mój mąż nie jest w nim zameldowany. Rodzice straszą, ze wyrzucą nas z mieszkania. Mogą to zrobić?

Gość Aldonnciaa
mogą

Gość sdfgsedfsdfsfs
macie dzieci? jak jesteś zameldowana na stałe to będzie im trudno, ale nie jest to niemożliwe, jak mąż nie jest zameldowany to jego mogą

Gość L-o-l-u-s
Ciebie raczej nie....tak latwo...meza bez klopotu

Gość przecież meldunek o niczym
nie świadczy, tylko o tym że w danym miejscu przebywa dana osoba! na pewno nie daje żadnych praw!

lada dzien beda zniesione meldunki (ich obowiazek). ale niedlugo sie zacyna okres, w ktorym nie mozna nikogo eksmitowac z mieszkania - do wiosny

Gość anonmm2
denerwuja sie ze oboje nie pracujemy ,przeciez to nie nasza wina :( tak mamy3 dzieci

Gość po tabletach
nie moga :-).To nie jest take proste.Musza C zaproponowac lokal zastepczy,nie gorszy niz tez.Tobie moze nie odpowiadac on.Ewentualnie, jesli by udalo im sie zalatwic mieszkanie z kwaterunku ale tam sa mega kolejki a poza tym nie sadze bys awanturowala sie, zaklocala spokoj innym czy zalegala z mediami. Ty napewno mozesz byc spokojna .Co do meza twojego nie wiem.Ale zawsze moze Cie rzeciez odwiedzac i zostac nanoc :-P Generalnie moga pocalowac Cie w de.

Gość anonmm2
Nie podszywać sie. NIe, nie mamy dzieci, pracujemy, opłacamy wszystko w terminie, nie robimy awantur, (rachunki są na nazwisko rodziców, ale czynsz na moje) Chodzi o to czy mogą mnie wymeldować? Pójsć do urzędu i wymeldować? hmm

Gość po tabletach
mysle , ze nie.Gdybys nie mieszkala tam 6 miesiecy i nie pokazywala sie to wtedy tak.Najlepiej idz sama do urzeu meldunkowego, przedstaw sprawe tnz. ze mieszkasz caly czas w mieszkaniu rodzicow, ze placisz czynsz , ze nie masz innego lokalu. Uprzedz wydzial meldunkowy :-)

Gość Kto jak nie ja
a przez to że Twój mąż nie jest zameldowany mogą mieć kłopoty. Ciebie nie mogą wyrzucić. Musieli by Ci zapewnić lokum zastępcze.Wiem bo moja mama ma problem z lokatorem w mieszkaniu po babci.Już tyle razy mu mówiła że ma się wyprowadzić,ale nic nie wskóra do póki nie znajdzie mu mieszkania,albo on sobie sam nie znajdzie. No i jest problem :/

Gość ala jesli chodzi o lokal
zastępczy - to przecież może być najęte mieszkanie - co najwyżej stracisz kasę na jeden czynsz! ale pozbędziesz się problemu! Ja miałam lokatora niezameldowanego, który mi nie płacił, to poradziłam sobie odcinając mu media- 2 tyg i po kłopocie było :P

Gość anonmm2
to mogą mi odciać media?:O

obowiązek meldunkowy jest już od dawna zniesiony, ale oznacza to tylko to, że nie musisz się meldować jak nie chcesz. Samo zameldowanie kogoś w mieszkaniu natomiast sprawia nadal, że trzeba iśc do sądu by daną osobę wyrzucić z mieszkania. Tym bardziej jak ma dzieci małoletnie.

nie wiem czy tobie mogą - ja miałam licznik przedpłatowy na prąd - specjalnie pod najem przygotowany - jego się jednym oświadczeniem blokuje! w sumie to nie było tak, że odcięłam- tylko postawiłam warunek - udostępnię prąd jesli uregulujecie rachunki - a zalegali juz za 3 miesiące - nie uregulowali więc... A z wodą - to po prostu rozwiązałam umowę i zdjęli licznik... to był kolejny krok - jak po tygodniu od wyłączenie prądu nadal okupowali moje mieszkanie.

oczywiście można wymeldować, ale tylko jeżeli dana osoba nie mieszka 3 miesiace i nie ma żadnych swoich rzeczy w mieszkaniu. Wysyłają wtedy polecony na nazwisko tej osoby i jak nie odbierze to znaczy, ze nie mieszka. Ale jakby twoi rodzice ukryli przed tobą list to i tak wygrywasz z nimi w sadzie bo znaczy to, ze urząd oszukali.

a czemu rodzice chcą cię wyrzucić? może spróbujcie się jakoś dogadać zamiast walczyć?

Gość po tabletach
nie moga! Nie jestes przeciez najemca a mieszkasz u rodzicow w mieszkaniu.Zglosisz wtedy na policje, ze odcieli Cie od mediow i nawet herbaty nie mozesz ugotowac, ale nie sadze , by tak posuneli sie. Przestan dziewczyno panikowac bo moga Ci naskoczyc. Poki nie dadza a lokalu zastepczego to spij spokojnie.

Gość Levvi powiedz coś durniu
" 11:17 Levviatan Levviatan@tlen.pl' mogą bo są właścicielami." JAKIEŻ TO MĄDRE!! JAKIEŻ ODKRYWCZE!! :classic_cool: :D

Gość anonmm2
wiecie nie chce sie z nimi po sądach, ale jestem ciekawa, czy po prostu mogą... oni nie akceptują mojego męża i robią wszystko by utrudnić mi życie począwszy od zniszczenia nas w oczach całej kochanej rodzinki po teraz straszenie ze nas wyrzucą. Jesli bedą cchieli to pójdziemy stamtąd w diabła, ale jestem ciekawa czy po prostu mogą prawnie to zrobić.

Gość moim zdaniem mogą ci
wypowiedzieć użyczenie- bo moim moim zdaniem z tego co piszesz to korzystasz z tego mieszkania na zasadzie użyczenia i wtedy powinnaś sie wyprowadzić w określonym przez nich terminie, jesli tego nie zrobisz mogą podać sprawę do sądu o eksmisje... tak moim zdaniem to wygląda z formalnego punktu widzenia.

Gość mogą swobodnie
Cię wymeldować, to ich mieszkanie. Mojego kumpla tak matka załatwiła, wymeldowała go i kazała mu wypierdalać. Jak on powiedział, że jeste tu zameldowany i sie nie ruszy zadzwoniła po policje pokazała papier i po sprawie.