Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yustyniaaaaaaaaaaa

jakie energy drinki najlepsze w ciąży?

Polecane posty

a już myślałam, że byka zrobiłam ale to jednak komp spacjuje

pewnie żadne nie są zdrowe, ale raz na ruski rok jak wypijesz, świat się nie skończy, bez przesady :) Znam matki które w ciąży mają straszną ochotę na fast foody, choć wcześniej wogóle do ust tego nie brały. Swoją drogą czytam właśnie chłopów, jak to Hanka będąc tuż przed porodem golnęła sobie kilka głębszych z sąsiadami aż ją wzięło i zamroczyło ;) no i urodziła sielnego chłopaka ;) Nie żebym zachwalała i propagowała, no ale wiecie o co chodzi ;)

Gość kleopatra2011
co do tego wina czerwonego to nikt mi nie zalecił jego picia, w sumi e musze zapyytac o to lekarza,ale czasem łyczka od męża sobie wezmę;) dokładnie jakby lekarze pozwalali to co by sie działo. moje znajome piły raz na jakiś czas po calych lamkach i urodziły zdrowe dzieci

Powiem Wam Tak z Tym winem to jak na loterii jedna urodzi zdrowe dziecko a następnej będzie miało FAS, a nie jest zbadane jaka dawka alkoholu jest szkodliwa dla płodu, moim zdaniem napewno najgorzej na poczatku ciaży bo wtedy płód jest najbardziej wrażliwy, a Pozatym ja nie słyszałam żeby lekarz zachwalał alkohol w ciaży... I jeszcze jedna sprawa nigdy nie sugerujcie się Tym że jedna w ciazy piła od czasu do czasu i urodziła zdrowe dziecko bo ty możesz tak pić i urodzisz chore dziecko bo jak Pisałam to jest Loteria jak ze wszystkim A co do red bulla i innych tego typu, raz na jakiś czas może nie zaszkodzi ale ja tez nie piłabym całej dawki tzn.puszki bo nasz organizm może dobrze reagować ale tak jak juz jedna dziewczyna napisała powyżej wszystko co ty pijesz pije też Twoje dziecko i wszystko w jego organizmie utrzymuje się 2 razy dłużej niż u nas ( a wyobraż sobie 4 kawy w krwioobiegu takiego malucha które trzymają się 24 h )

Gość kasia0419
no coz... ja jestem obecnie w ciazy wypilam energy jeden raz i dziecko mi swirowalo caly dzien jak by diabel w nie wstapil... mam tendencje do niskiego cisnienia...czesto mam omdlenia, dlatego w jeden tragiczny dla mnie dzien wypilam takiego red bulka, no i zaluje, ja moze sie poczulam lepiej ale dziecku napewno to nie posłzylo... nie pijcie tego bo szkoda dziecka, naprawde... pare miesiecy i bedziecie mogly sobie popijac ile wam w tylek wejdzie. moje cisnienie srednio to 80/55... masakra... mam 2 letniego synka, potrzebuje duzo energi, zeby moc nadazyc za nim, ale red bule to jednak nie jest zadne rozwiazanie, kawy tez nie pije, a wiec...doradzcie mi, jak moge sobie w zdrowy sposob, choc troche podwyzszyc cisnienie.??????????????????

Gość zosia.samosia^^
Kasiu wejdz sobie na stronę klubu miłośników dobrej herbaty ;) herbata ma teinę czyli też pobudza może trochę wolniej więc tego nie czujemy, ale działa i na pewno nie szkodzi tak dziecku jak energetyk ;) Poszukaj an tej stronce poczytaj, jestem pewna , że znajdziesz coś dla siebie ;)

przeciez tepoty wyraznie jest napisane ,ze nie wskazane dla ciezarnych i dzieci.

co innego raz czy dwa w ciąży ale całą ciążę? mam nadziej że to prowo

Gość chichotka^^
kazdy jest inny i kazdy ma swoje potrzeby ale mysle ze nawet najwieksza balangowiczka jesli juz zajdzie w ciaze bedzie myslala o dziecku..dla dzieci nie dobre sa energetyki tak samo jak alkohol i inne uzywki, w koncu jak plod ma sie dobrze rozwija jesli jest od poczatku truty jakimiś specyfikami....polecam jak dziewczyna wcześniej wejsc sobie na stronę klubu miłośników dobrej herbaty i te swinstwa zastapic jakimiś pysznymi herbatkami oczywiscie w rozsadnej ilości :) a jesli to nie pomoże to prooponuje an tej samej stronie pobawić się aplikacjami np scrapbookiem Dilmah ;)wciagajace i zdrowe ;)

Gość Dorszu
Ja w ciąży piłam litrami colę,bo miałam ochotę.Wprawdzie energetycnych napoi nie piłam ale cola to też sam syf jednak dziecko mam zdrowe bez kolek dobrze się rozwija.Myślę że jak raz na jakiś czas napijesz się to nic złego sie nie stanie.Niektóre ćpają chleją wóde jaraja fajki i dzieci zdrowe(nie twierdze że tak trzeba)a te co dmuchaja chuchają specjalne diety stosują mają chorowite dzieci(nie życzę nikomu zle).

Gość wielkie mi co??
moj a kol. wali wode d zgon a ilosci faj nie wspmne:( cola redbulle, nie dba co je , kapie sie w zagoracej wodzie jest juz w 8mc,Ja lezalam i chuchalam nikt nie mogl przy mni e palic, zdrowe jedznko szybki prysznic.... 0 stresu i poronlam w 4 mcy

Moja współlokatorka piła redbulla całą ciąże. Nawet nie wiem czy codziennie, jak nie to co drugi napewno. Popalała bo nie mogła rzucić. Hmm zdrowe dziecko ma. Oczywiście nie pochwalam, ale raz na jakiś czas boooże móóóóóój uwielbiam takie topiki z matkami polkami co tylko wode z leśnego źródełka i marchewki z ogródka wpieprzają całą ciąże.. Tyle chemi wciągamy przed ciążą , że organizm jest przyzywczajony już , to nie te czasy co tylko chleb z pieca i własno ręcznie skubany kurczak na obiad! Jakbym była w PL to bym sobie te green-up sprawiała żurawionowe, pycha.

Gość p1230
też lubię energetyki ale niestety nie można... po dlugim czasie "odstawienia" organizm reaguje na każdą dawkę energii także ja piję danone mleko czekoladowe, dodaje mi energie (może nie wiele) ale smaczne i nie jest bardzo nie zdrowe :D

Raz na jakiś czas nie zaszkodzi - bez przesady. Co do tego ze zaden lekarz nie zaleca wina to Was zaskocze!:) Oglądałam raz DDTVN i tam wypowiadał sie ten lekarz taki "ich expert" i wyraź nie mówił, że przesada w jedną i w druga strone nie jest dobra i tak jak nie jest wskazane picie mocnego alkoholu w ciąży to lampka wina raz na jakiś czas nie zaszkodzi a może pomóc rozluźnić matkę I jak któraś pozwala sobie na lampkę na miesiąc to dziecko napewno nie urodzi sie z FAS. A co do tego, że pisze "nie zalecane w ciąży" czy coś takiego to dam Wam podobny przykład:) Na syropie Ibufen tez pisze "używac od 3 m-ca" a mojej małej jak miała 6 tyg pediatra przepisała bo ja bolała noga po szczepieniu i jakoś jest zdrowa!:) Wszystko z umiarem! To podstawa:)

Gość Mnie brak radości
w ciąży nie wolno pić żadnych napojów energetyzujących bo zawierają one substancje które są nieodpowiednie dla rozwijającego się płodu i działają na niego i niech taka mam wypije , poczuje kopa to i dziecko odczuje to w taki sposób, bedzie sztucznie pobudzone , ruszy jego krwioobieg i praca serca . Jeżeli chcemy sobi epodnieść ciśnienie by poczuć się lepiej to można wypić raz dziennie słabą kawkę (przynajmniej naturalna) abo spróbować coś w rodzaju energo dextrogen czyli naturalną dextrozę z cukru z winogron która dodaje bardoz szybko energii i to jest naturalne a nie jakieś power rade-y czy red bull-e bo to syf

Gość grzenia żałosna jesteś
bo jakiś ekspercina z TVN-u powiedział, że "NA PEWNO NIE ZASZKODZI I ŻE ON GWARANTUJE"... litości... zagwarantować, to on może Tobie, że na pewno umrzesz nic więcej:O

Gość Mnie brak radości
Ja uważam że są rzeczy które oczywiscie jak wszystko trzeba przyjmować czy konsumować z umierem a są takie które lepiej unikać i do takich zaliczyłabym ibuprofen (kobiety w ciąży i małe dzieci) , kwas salicylowy, syntetyczne witaminki ;)i ogólnie farmaceutyki . Wiadomo że żadna chemia przyjmowana doustnie nie jest produktem naturalnym więc niewskazana nikomu ale że żyjemy w takich a nie innych czasach więc to co niezdrowe staje się wręcz popularne i małoszkodliwe (dla ludzi nie będących w ciąży i dorosłych ) ale nie dla płodu czy maleńskich dzieci.

Gość Mnie brak radości
Ja akurat cenię sobie fakt że mieszkając za granicą mam pod nosem wszytkie produkty ekologiczne za niewiele większą cenę od zwykłych i to w każdym sklepie od A-Z (to taki przykład) , nauczyłam sie tez jak zdrowo się odżywiać i czego ogólnie unikać, zresztą żyję w kraju gdzie nie dopomyślenia byłoby podawać niemowlakowi ibuprofen skoro nawet paracetamol jest na receptę i tez przepisywany jak się coś dzieje (czyli gorączka powyżej 38 stopni). Leków i farmaceutyków się tu unika , tak samo jak wiadomo że witaminy z pudełek serwowane dzieciom i dorosłym regularnie w niby zalecanych dawkach mogą sprawić więcej złego niż dobrego jak i to że 80 procent tych witamin nie jest przez organizm wogóle wchłaniana bo to syntetyki i choć wit D czy A owszem można przedawkować to reszta musiałaby być przyjmowana jak cukierki żeby przedobrzyć. To sa takie przykłady na to jak rózni się postrzeganie na te sprawy ludzi z różnych zakątków Europy a już picie alkoholu czy energy drinków w ciąży to głupota i tu już nie sprawdza się zasada złotego środka ;)

Gość nestea..........
a nie lepiej wypić nawet 2 słabe kawy z mlekiem? poza tym z doświadczenia wiem, że czasem nic nie pomaga i trzeba po prostu się położyć. też się strasznie męczyłam w I trymestrze bo zasypiałam na stojąco i cięzko się pracowało, ale piłam duzo zimnej wody i słabą kawe i jakoś dałam radę te 8 godzin, a w domu się po prostu kładłam wcześniej spać. cola tez pomaga a chyba ma mniej syfu niż te energy drinki. poza tym kiedyś w galileo oglądałam program o takich napojach i one działaja trochę jak efekt placebo i w testach lepiej wypadała kawa.

Gość margrafka
A ja mam niskie ciśnienie i kiedyś wpadłam na genialny pomysł (ale nie byłam w ciąży),żeby sobie wypić energy drinka i jak się tym pochwaliłam kardiologowi,to mało mnie nie ździelił przez łeb. Tego typu napoje są wskazane TYLKO dla osób DOROSŁYCH, ZDROWYCH, które NIE MAJĄ problemów z ciśnieniem. Czyli ich ciśnienie nie może być zbyt niskie,zbyt wysokie ani nie mogą mieć skłonności do skoków ciśnienia. Znam jedną dziewczynę,która całą ciążę paliła, popijała sowicie, jadła gorzej jak źle-ale urodziła zdrowe dziecko. I co czy to znaczy,że teraz trzeba robić konkurs kto gorzej się prowadzi w ciąży? Takie napoje nie są wskazane w ciąży i nie powinno się ich pić. Ale róbcie co chcecie to Wasze dzieci. Ale jak macie smaka na coś mega słodkiego to znam kilka dziewczyn które piły rozpuszczone galaretki...

A gdzie ja napisalam, ze ktos powiedzial "ze napewno nie zaszkodzi i ze gwarantuje"? Zalosna to jestes Ty skoro czytac nie umiesz:/ Co do ibufenu to ja lekarzem nie jestem i skoro pediatra zalecil taki a nie inny lek to nie prubuje sie robic na sile madrzejsza od niego i sie stosuje do jego zalecen. Oczywiscie ustalil odpowiednia dawke do wagi ciala dziecka. Pewnie, ze sa zeczy ktorych LEPIEJ UNIKAC ale nie przesadzajmy, ze jak laska napije sie sie raz na jakis czas lyka energy albo wina to Bog wie co sie stanie. Owszem, rozne zeczy moga sie stac ale tak samo jak ktoras zyje na samych korzonkach jak i u tej ktora pozwala sobie czasem na male grzeszki. Dobranoc:)

Gość żadne nie są ZDROWE!
Ale możesz spokojnie podać do sądu producenta,bo w reklamie podają,że uskrzydla ciało i umysł,a Tobie na umysł nie pomógł...:(

Gość marcelinaaaa
Szkoda zdrowia na energy drinki, jeśli chcesz sie napić czegoś lekko pobudzającego i orzeźwiającego to sięgnij po Mojito Sodę, to nowość na rynku i pewnie nie wszędzie można jeszcze dostać, ale poszukaj zamiast faszerować się energetykami ;]