Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DMER

Młode małrzeństwo zaadoptuje małego ANIOŁKA

Polecane posty

Gość sorry ze sie pytam ........
jestescie malzenstwem bardzo krotko skad wiecie ze na 100 % nie mozecie miec biologicznych dzieci ? Robiliscie badania w tym kierunku ? Bezplodnosc tez sie leczy . Czy po prostu nie chcecie bilogicznych dzieci tylko adoptowane tak ?

nawet jesli znajdziesz tu dziecko i tak bedziesz musiala przejsc przez osrodek adopcyjny wiem bo moj siostrzeniec jest dzieckiem adoptowanym.Wiec albo nie jestes doinformowana albo chcesz sobie kupic "aniolka":O

tego wy nie musiceie wiedziec czy mozemy czy nie.. nie chce wam wszystkim mowic o zyciu prywatnym abyscie sie wysmiewały.. poprosy nie mozemy miec własnych dzieci

masz juz przyznany status rodziny adopcyjnej chyba nie bo zbyt krotko jestescie malzenstwem procedury trwaja test i inne okolo 2 lat a potem w kazdej chwili moze pojawic sie dziecko u nas to byla kwestia 2 tygodni i byl z nami w domu.

eterno prosze mnie tu nie oczerniac nie zycze sobie tego po 2 nie musze przejsc przez osrodek tylko przez sad... to ty nic nie wiesz .. a jak nie wiesz to nie pisz i nie oczerniaj....

Gość Znalazły się sprawiedliwe
NIe wiem skąd u was wszystkich takie podejście do tematu. To, że jesteście matkami nie upoważnia was do takich osądów. Takim osobom, które nie mogą mieć własnych dzieci trzeba współczuć, a to że zamieszcza dziewczyna ogłoszenie to nic strasznego, lepiej żeby gimnazjalistka napisała do niej niż ma porzucić dziecko na śmietniku co o tym nie pomyślałyście? Znalazły się polonistki i psycholożki, zajrzyjcie wgłąb swojego sumienia jak je w ogóle macie i dajcie jej spokój.

nie wciskaj tego czego nie wiesz mam ten przypadek w rodzinie wszyscy musielismy sie z tym zmierzyc trwalo ale sie udalo maly mial 7 miesiecy.

Nieeeeeeeee i tak was sprawdza:O staz malzenski tez masz za krotki.

falea Nikt się tu nie wywyższa, napisałyśmy Ci żebyś poszukała w innych miejscach, a pisanie o aniołkach na forum, gdzie sporo mam straciło swoje dzieci jest nie na miejscu. Skoro pisanie o dzieciach jest na tym forum nie na miejscu to dlaczego to forum ma tytuł "Ciąża, macierzyństwo..."??? Chyba głównym tematem na tym forum są dzieci prawda? A to, że ktoś stracił dziecko nie znaczy, że ktoś kto je ma lub chce je mieć nie ma prawa o tym napisać. Autorko byla tutaj jeszcze kilka dni temu taka dziewczyna, ktora chciala oddac dziecko do adopcji ze wskazaniem. Podam Ci nazwę tego topiku- "Jestem w ciąży a nie chce tego dziecka. Jak wygląda adopcja ze wskazaniem?' Powodzenia:)

Magdo! Aniołków się nie adoptuje, to miałam na myśli. I tyle. Bez docinania, złośliwości czy złego życzenia. Przeciwnie, życzę autorce by doczekała się pociechy, swojej, czy adoptowanej. Tyle dzieci czeka w domach dziecka, szkoda, że procedury są tak skomplikowane i tak duże wymagania wobec rodziców.

Ale co jest złego w nazwaniu dziecka Aniołkiem? Sama tak mówię do bratanka i do swojego też będę tak mówić. Nic dziwnego.

MagdaKielce chyba nie zrozumialas co Falea miala na mysli. nie chodzi o to aby nie pisac o dzieciach tylko o to ze ogolnie przyjete jest ze aniolek to jest zmarle dziecko. owszem autroka uwaza ze aniolek to cud od Boga ale wiekszosc osob uzywa tego wyrazu w innym znaczeniu. nie spotkalas sie nigdy z nazwa np. aniolkowa mama? a autorkce juz kilkakrotnie zyczylam powodzenia jak i pare innych osob i pewnie ze lepiej jak oni dostana jakies dziecko niz jak ma wyladowac na smietniku. po prostu nie bardzo wierze w znalezienie dziecka na forum, moze na jakims adopcyjnym portalu juz predzej ale i tak zycze jej powodzenia.

Ale co jest złego w nazwaniu dziecka Aniołkiem? - nie ma w tym nic złego, ale dla matek które straciły swoje nienarodzone dzieci to słowo będzie się kojarzyło z jednym.

Gość a moze gwaizdke z nieba
aniołki są w niebie i nie ma możliwości ich adopcji

Gość glupkowate jestescie...
Ja do swojego dziecka tez nieraz mowie "Aniolku" :D I tylko dlatego, ze komus kojarzy sie to ze zmarlym dzieckiem mam tak nie mowic?

Gość czemu do 2ch
lat dziecko?

Gość takkkkkkkkkkkkkkk to jest
haha lepsza adopcja za wskazaniem :) moja kolezanka wyszla za maz w wieku 23 lat , starali sie o dziecko , pozniej werdykt: nie moga miec swoich biologicznych w wieku 30 lat poszli do osrodka adopcyjnego i wiecie co uslyszeli ? ZE SA ZA STARZY na dziecko adopcyjne :O:O:O TAK TAK WLASNIE IM POWIEDZIELI nie wiem co oni tam robia obijaja sie , wogole te wszystkie procedury sa do dupy za przeproszeniem .

Gość takkkkkkkkkkkkkkk to jest
gdybym ja nie mogla miec dzieci i by mi tak powiedziano za dupe bym ich wziela ten caly osrodek adopcyjny :O

staż małżeństwa powinien wynosić 5 lat,a różnica miedzy rodzicami adopcyjnymi a dzieckiem nie może wynosić więcej niż 40 lat więc 30-latkowie nie mogli usłyszeć że są za strzy.poza tym rodzicom którzy przekroczyli 40 lat proponuje się starsze dzieci.