Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załammmmannaanana

czy znacie jakiegoś psychologa udzielajacego pomocy przez internet za darmo?

Polecane posty

Gość załammmmannaanana

nie stac mnie na prywatne sesje u psychologa,miaszkam na zadupiu gdzie w przychodni jest tylko pediatra i dentysta. czy ktos moglby polecic jakiegos psychologa przez internet? mam problem z ktorym sobie nie radza, potrzebuje pomocy. dzieki z gory.

Gość eee32e2
z reguly im sie nie chce robic nnic za darmo.... A co cie dreczy? Moze wyrzucisz to z siebie i bedzie ci lepiej...

Bez względu na to, czy za darmo, czy odpłatnie, zawsze trzeba sprawdzić, w jaki sposób psycholog pracuje, czy ma również kompetencje do prowadzenia psychoterapii, jakie ma kwalifikacje. Jeśli chodzi o porady psychologa online, tym bardziej trzeba sięgnąć po taką wiedzę. Polecam artykuł na temat tego, ja wygląda terapia przez skype http://goo.gl/CqVILy Barbara Michno-Wiecheć, psycholog psychoterapeuta

Gość załammmmannaanana
łaaaaał, super, że ktoś się odezwał po 6 latach, niestety ja popełniłam samobójstwo i już od dawna nie żyję, piszę jako duch

Gość gość
Niestety za darmo nikt nie pracuje. Przecież dla psychologów to jest ciężka praca, pomagać tylu klientom... ale ceny za wizytę nie są przecież zaporowe. Zobacz na www.psycholog-online.org :)

Zgadzam się z Przedmówcą. Dodam tylko, że wybierając pomoc psychologiczną online należy się kierować nie tylko ceną czy kwalifikacjami. Osobiście znam wielu dobrze wykwalifikowanych terapeutów, którzy kompletnie nie lubią rozmawiać dłuższy czas przez telefon czy internet a jednak z różnych względów decydują się na taką formę pracy. Znam również takich, którzy kompletnie nie mają doświadczenia w tym kierunku i nie znają specyfiki pracy online. Warto zawsze zapytać, od jak dawna specjalista pracuje online, czy ma doświadczenie - w sensie nie czy przeprowadził w ciągu kilku lat kilka rozmów, ale czy potrafił nawiązać relację w takiej formie. Nie koniecznie terapeuta na to odpowie, przypuszczam, że w ogóle, jak długo i z jakim skutkiem pracował z pacjentem online. W tym już podczas pierwszej rozmowy można się zorientować czy mamy do czynienia ze specjalistą debiutantem, czy z kimś kto naprawdę zna się na tym co robi, a przede wszystkim, czy ma serce do tego, w jakiej przestrzeni pracuje. Barbara Michno-Wiecheć, psycholog psychoterapeuta