Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SYlwia233333333333333

Związki z dużą różnicą wieku. Jest ktoś w takim?

Polecane posty

Witam :) Niedługo biorę ślub z mężczyzną starszym od siebie o 19 lat. Zastanawiam się, czy są tu dziewczyny, ktore sa szczesliwe w zwiazkach z duza roznica wieku ? Zapraszam do rozmowy.

Gość max xander max
Nie jestem dziewczyną tylko mężczyzną, ale z doświadczenia powiem tak. Facet młodszy lub równy kobiecie wiekiem = duża szansa rozwodu i problemów, kłótni, zdrad itp. Facet starszy kilka lat od kobiety = udany związek, udany seks, mniejsza szansa na kryzys wieku średniego gdyż ma już facet młodszą więc za inną młodszą nie musi się oglądać szczególnie jak kobieta dba o siebie, iskrzenie i dobre zrozumienie z uwagi na różnicę w poziomie dojrzewania Facet dużo starszy = dla niego super do seksu, ale dla neigo i dla niej w kwestii poziomu intelektualnego może być problem i kobiety w którymś momencie dla niej jeśli facet już będzie nie mógł, bardziej układy dla kasy i majątku, choć może się i trafiają z miłości Moim zdaniem dobry fajny układ to dziewcznya z facetem 5-10 lat starszym ;) Podobnie jak ze wzrostem partnerów. Zbyt duża różnica to problem. Kobieta wyższa od faceta również. Ale facet wyższy od kobiety z 10-15 cm jest ok. Czy pozycje czy taniec gdy kobieta ma obcas wtedy się najlepiej zgrywa wszystko :) Ale to tylko moja subiektywna opinia ;)

od 3 lat mam chlopaka 2 lata mlodszego i uklada nam sie rewelacyjnie.. takze nie wiem dlaczego poprzednik mysli takimi stereotypami.. nie wierz w nie, wierz po prostu w milosc jesli sie bardzo kochacie to nic nie stoi na pzreszkodzie byscie byli razem :)

Gość aha i achh
nigdy starszego faceta!! Gdy będziesz mieć 40 lat i bedziesz mieć parcie na seks, facet starszy od ciebie już wysiada. :O

uppp

moja mam jest mlodsza od mijego tatay o 18 lat i niestety sa po rozwodzie wiec raczej nie radze..wiele takich zwiazkow sie rozpada, inne charaktery i tak dalej.. ale to twoj wybor zycze ci duzo szczescia,oby sie udalo.

dziekuje za wypowiedzi, ja akurat jestem pewna swego. Nas łączy bardzo wiele i świetnie się dogadujemy ;) W lutym bierzemy ślub i jesteśmy bardzo szczęsliwi.

w takim razie jak juz wczesciej pisalam wiele szczescia i radosci . zapomnialam dodac ze moi rodzice poo 18 lat malzenstwa sie rozstali..

Dziękuję bardzo. Ja wcześniej byłam z chlopakiem 2 lata starszym i był to bardzo nieudany i toskyczny związek. Ale to nie tak, że docelowo szukałam dużo starszego. tak po prostu wyszło, że znaliśmy się już jakiś czas i po moim rozstaniu z chłopakiem zaczęliśmy się spotykać i tak jakoś wyszło.

Gość kobieta 45,
Ile to dla ciebie DUŻO. Jestem 12 lat starsza od męża i dla mnie to akurat. No.... ale odwrotnie bym nie chciała

dla mnie dużo to więcej, niż 10 :) Ja z kolei nigdy nie chcialabym byc z młodszym mężczyzną.

Byłam z facetem 14 lat starszym, ale nie wyszło. Teraz jestem z 9 lat starszym i niestety też odczuwam róznicę wieku w niektórych kwestiach.

Gość femme35
Mam męża starszego o 30 lat. W sprawie intelektu rewelacja. W sprawie sexu supermacho. A poza tym to ja raczej jego utrzymuję, a nie on mnie. Więc na pewno nie jestem z nim dla kasy. Po prostu zaiskrzyło i tak zostało. :D

Gość jestem w zwiazku z mężczyzną
starszym ode mnie o 16 lat,m jest super, ale jest cholernie zazdrosny o chłopaków/kolegów w moim wieku, masakra

Gość max xander max
Wszystko zależy od poziomu intelektualngo i psychicznego osób w związku. Ale docelowo sytuacja gdzie facet jest starszy o kilka lat od kobiety jest właśnie o tyle zdrowa, że psychicznie on się czuje, że ma młodszą, a ona że ma starszego. Jak mówiłem zbyt duża różnica może być problemem ale tak 5-10 jest chyba ok. Znam rodziny równolatków i praktycznie 9 na 10 to rozwody i kłótnie, ucieczki facetów do młodszych, albo kobiet bo niedojrzały facet czy nie ma kasy. Absolutnie nie uogólniam bo wszystko zależy od danej sytuacji, ale mogę z doświadczenia kilkunastu rodzin stwierdzić, że taki układ się najlepiej sprawdził w długoterminowej perspektywnie. I zakładając, że ludzi coś łączy, a nie są ze sobą z rozsądku.

Gość max xander max
jestem w zwiazku z mężczyzną starszym ode mnie o 16 lat,m jest super, ale jest cholernie zazdrosny o chłopaków/kolegów w moim wieku, masakra Ale jest bardzo duża szansa , że będzie ci wierny i nie będzie oglądał się za innymi. Jeśli tylko dogadujecie się na poziomie mentalnym to jest ok. Duża zazdrość wynika właśnie z wieku ;)

Gość swiński blondyn
ooo ktos tu lubi sex ze zwlokami

Gość max xander max
aha i achh nigdy starszego faceta!! Gdy będziesz mieć 40 lat i bedziesz mieć parcie na seks, facet starszy od ciebie już wysiada. Jak będziesz miała 40 lat i o siebie nie bedziesz dbała to facet w twoim wieku cię w dużym prawdopodobieństwie zostawi dla młodszej lub będzie zdradzał.

Gość jestem z młodszym i jest lepie
j niż ze starszymi:-)

Gość aha i achh
dziecko kochane, jestem sporo po 40tce :O i to ja mam ochotę zostawić mojego zramolałego meża, wiec mi nie pisz głupot. :O P.S. Z innych powodów niż seks, to fakt.

Gość aha i achh
i jeszcze jedno, jakos tak sie złożyło, że w otoczeniu mam sporo zadbanych fajnych kobietek po 40tce. Te kobietki mają nieciekawych zramolałych, rozlazłych mężów. Starszych od siebie oczywiscie.

Gość hahahahahahahahahaha.
max xander max------------->urodzil sie ktos durniejszy od ciebie?

Gość herbatka fire
u nas różnica wynosi 9 lat. jest super :)

Gość bylam, na szczescie bylam
!!! oczywiscie nie ma reguly, ale byla miedzy nami roznica 11 lat hmm ujme to tak, facetowi sie wydawalo ze taki kasanowa... w pewnym momencie czuje ze okazaloby sie iz jestem dla niego za stara, haha do tego to zmierzalo o ile 21latka moze byc za stara :D dalam sie wciagnac w to bagno pozniej w wieku lat 25 , i koles niczego sie nie nauczyl, a ja owszem :D jestem z facetem o 2 lata starszym od siebie :D i to jest to :D

Gość juz nie...ale moze zapytjaie
lapickiej

Gość mi-mi-mi
moj chlopak (dziwnie to brzmi w tym przypadku) ma 42 lata, a ja 21, poznalismy sie jak mialam 17. to jest trudny zwiazek i wplywa na to duzo czynnikow. po pierwsze jest anglikiem (inna mentalnosc), po drugie nie wiem czy jego znajomi traktuja mnie powaznie (choc nigdy nie dali mi odczuc), dalej - on boi sie ze go rzuce bo poznam kogos mlodszego i jak powiedzial 'daje mi wolna reke' a mnie to boli, bo wydaje mi sie ze skoro daje mi wolna reke, to nie chce o mnie walczyc......blehhhhhhh

Gość znaczy sie gdzie mieszkacie
w anglii w polsce ?? razem ??