Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mozna gtreer

Czy mozna stosowac travogen u 2 letniego dziecka na silne odparzenie ktore

Polecane posty

Gość czy mozna gtreer

podejrzewam, ze jest na tle grzybiczym. :( Mnie gin zapisala ale pytala czy na pewno nie jestem w ciazy bo ten lek ma sterydy.

Gość czy mozna gtreer
podnosze

Gość czy mozna gtreer
prosze odpiszcie bo zaraz dziecko bede kapac i nie wiem co robic :(

Gość gruu
takich lekow nie stosuje sie bez zalecenia lekarskiego - idz z dzieckiem do lekarza pewnie on ci cos doradzi - nie ciapraj nic na wlasna reke bo mozesz pogorszyc istniejacy stan

Gość gruu
wykąp dziecko w krochmalu i zasyp mąką ziemniaczaną - a jutro do lekarza

Gość czy mozna gtreer
make stosowalam wczoraj . pomogla tylko na podraznienie a te dziwne kropki/placki dalej sa :(

z tego co znalazlam na necie to chyba jest masc na grzybice a nie na odparzenia,ja bedac na twoim miejscu bym tego nie zastosowala,tym bardziej dla dwulatka:Osrobuj najpierw domowych sposobow,nie uzywaj chusteczek bo tylko podrazniaja,przemywaj chlodna woda wysusz dokladnie i niech malec lata na golasa i wietrzy.

ale maść Ci wypisała lekarka dla Ciebie czy dla dziecka? jak dla dziecka to stosuj - tylko po nasmarowaniu od razu dokładnie umyj ręce. jak jestes panikarą to mozesz smarowac w gumowych paluszkach albo w rękawiczkach, ale uwazam ze to zbytek ostrożnosci :) jesli lek był wypiany dla Ciebie to nie stosuj go u dziecka bez konsultacji z lekarzem absolutnie.

Gość fghjmnoi
jeśli odparzenia sa z grzybicą to nam zawsze pomagała maść clotrimazolum bez recepty za ok 3 zł

no wlasnie nie wiadomo jak to jest z tymi odparzeniami,czy autorka byla z tym u lekarza?czy sama podejrzewa?

Gość czy mozna gtreer
wlasnie nie mam clotrimazolum a do apteki mam daleko :P ehhh masc mi lekarka przepisala dal mniue. Boje sie ze dzecko sie ode mnie zarazilo. :( To mozliwe jest???

Gość czy mozna gtreer
sama podejrzewam bo jak bylam w ciazy to identyczne mialam pod piersiami :(

jak dla Ciebie to nie dla dziecka. najpierw warto by bylo żeby lekarz obejrzał dzieciaka i stwierdził czy to w ogole jest grzybica. czy dziecko mozgo sie od Ciebie zarazic? - jesli zachowujesz podstawową higienę, a myslę że tak, to raczej nie mogło.

Gość Magda 27
Witam. Ja właśnie wczoraj dostałam ta maść dla niespełna trzylatka z tym tylko ze nie na odparzenie tylko na podejrzenie atopowego zapalenia skóry bo podobno tez moze być na tle grzybicznym chociaz troche się dziwie. Mały ma swędzące zaczerwienienia pod pachami i w zgięciach kolan i łokci,troche tez na twarzy przy ustach i mam travogen stosować przez 3 dni.