Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadowolona :)

w którym miesiącu ciąży kupowałyscie rzeczy dla dzecka.. ?

Polecane posty

hej, jestem w 5tym miesiacu ciąży .. i z mężem jeszcze nic nnie mamy oprócz paru spioszków, a i odkupione łóżeczko.. chcialam Was sie poradzc kiedy kupowalyscie wózek, kołuderke, posciel itp..? ciagle mi sie wydaje ze na to za wczesnie :( i tak bed emyslec az do porodu hehe

dzieki, sliczny, ale pytanie jest inne ;p

Gość karrakas
Ja zaczęłam tak na dobre chyba w 6 -7 miesiącu.I w tych 2 miesiącach wszystko, co najpotrzebniejsze kupiłam. Nie można czekać do samego końca, bo w 8-9 miesiącu to już ciężko biegać po zakupy, tylko raczej się siedzi i czeka na poród. Ja starałam się wyrobić w czasie, kiedy jeszcze byłam w miarę "na chodzie". Tyle że pokoik dla dziecka zaczęliśmy robić szybko, jak jeszcze brzucha nie było widać i wsumie w 5-6 miesiącu ciąży to pokój razem z mebelkami już stał gotowy.

Gość slask
ja zaczęłam kompletować od 4 mc. lepiej rozłożyć sobie wyprawkę bo gdybym jednorazowo miała wydać 3,5 tys na wyprawkę nie bylo by mi do śmiechu

wiec lepiej rzeczywsicie zacząć wczesniej niz wszystko naraz.. po mnie tez ledwno widac ze ejstem w ciazy.. zamist przytyc to narazie schudłam.. Mamy łóżeczko i pare spiochów i kaftaników.. za co teraz najlpiej sie zabrac, za ciuszki czy meble?

Gość Karrakas
na moje lepiej zacząć teraz od cięższych rzeczy, czyli łóżeczka, wózki, bo potem właśnie, jak człowiek jest tuż przed porodem, to zwyczajnie nie ma siły na takie wielkie zakupy i rozmyślanie, jaki wózek kupić.Pod koniec to najwyżej jakiś śpioszek dokupic, jakies drobiazgi i kompletować torbę do szpitala trzeba.

karrakas masz racje. no łózeczko juz mamy..chociaz tyle. Wóżek wybrany juz, ino zamówic.. Czyli najlepiej by blyo teraz pomyslec o n przewijaku i komodzie.. hmm a na koniec kosmetyki tak ?

ja zaczęłam w 5 powoli po trochę. Nie mamy tylko wózka. Teraz jestem w 8 miesiącu i muszę leżeć, więc gdybym nie kupowała wcześniej, miałabym problem

Gość Mamuśka hihihi
A ja jestem na początku 4 miesiąca i zaczynam się powoli rozglądać. Jednorazowy wydatek u mnie odpada zupełnie:) rozłożę sobie to na poszczególne miesiące. W tym tygodniu kupiłam kocyk, tak żeby się przełamać do zakupów:) ale planuję już większe zakupy:)

Gość mama nie do końca doskonał
Ja w 7 miesiącu, chciałam zacząrobić zakupki, ale pojawiły sie problemy rozchorowałam sie (grypa) póżniej brak sił, w konsekwecji wiekszość rzeczy zamówiłam przez internet, bo nie miałam sił chodzić po sklepach, dlatego rzdziłam bym żebyście zaczeły wcześniej robić zakupy.

polecam zakupy na allegro,upatrzyłam tam piękna pościel i łóżeczko,jakoś nie mam ochoty włóczyć się po sklepach,a jestem w 6 m-cu:)

polecam zakupy na allegro,upatrzyłam tam piękna pościel i łóżeczko,jakoś nie mam ochoty włóczyć się po sklepach,a jestem w 6 m-cu:)

ja pod koniec 8 czyli teraz :D wczesniej jakos tak nie chcialam, bo balam sie, ze zapesze... pojechalam ostatnio w sobote do 2 hurtowni i wszystko kupilam hurtowo ;D oczywiscie czesc rzeczy dostalam od rodziny lub po jakims dziecku z rodziny... co do sklepow internetowych to zakupilam pare ubranek od jakis mam z Allegro, tak samo lozeczko mam z Allegro i koszule do szpitala tez zamierzam kupic na Allegro :D

Rzeczy typu łóżeczko, nosidełko, pościel kupowaliśmy w zeszłym tygodniu :) i uważam, że to w sam raz. Zwykle nie mogę zbyt długo chodzić lub stać a na tych zakupach dostałam takiego powera, że 2h zleciały nawet nie wiem kiedy :)

Gość gryczka
Ok.5 miesiąca zaczęliśmy, teraz jestem na początku 9 i w sumie wszystko mamy oprócz wózka. Bardzo mnie to cieszy, mogę spokojnie czekać na poród, nie zastanawiając się, że coś będzie trzeba w ostatniej chwili kupować.

Ja od razu jak odczytalam wynik testu to kupilam pare ciuszkow. Chcialabym jeszcze raz kompletowac wyprawke szkoda ze to juz niemozliwe :(

ja narazie mam kilkanaście ciuszków, wózek upatrzony, łóżeczko, pościel też, zamierzam powoli już kupować ;)

Gość No to chyba ja najwczesniej
:D Jestem teraz w 7 miesiącu a od 3 kupuje :P

Gość Przyszła szczęśliwa mamusia:D
A ja skończyłam 3 miesiąc i kupiłam pierwszą rzecz:) ale uwaga rozpędzam się i w 4 miesiącu zaczynam poszukiwania okazji i promocji. Nie gra u mnie roli płeć i rozróżnienie na niebieski czy różowy kolor bo chciałabym dobrać wszystko w beżach i brązach. Bardzo mi się podobają te kolory i chyba są uniwersalne:)

Tak od czwartego miesiaca przy pierwszym dziecku, lepiej po trochu zaczac kupowac rzeczy albo choc kase odkladac, bo potem tak w osmym miesiacu, to ciezko wszystko na raz... Przy drugim od konca 7mc, mialam ciaze zagrozona i balam sie co bedzie dalej.... ale kase staralam sie odlozyc tez tak od czwartego miecha:) no i maialam co nie co po pierwszym dziecku wiec spokojniej juz z zakupami.

właśnie, ja raczej stawiam na kupowanie bo do oszczędności nigdy nie miałam talentu:) po prostu nie umiem odkładać:)

Gość porrucznikowa
Ja nie chcę gromadzić gratów, zresztą nie zebym była przesądna, ale gdyby jednak nie daj Boze cos sie stało, to potem oprócz normalnego cierpienia jeszcze dodatkowe - przy każdej oddawanej albo chowanej rzeczy, z którą sie już zwiazało jakieś myśli, jakieś oczekiwania. Nie chcę jeszcze nic kupować. Miesiąc szósty teraz leci. Jak na razie zbieramy kasę, żeby potem nie pójsć z torbami. i kupimy mniej wiecej wszystko hurtem, tak jest w planie. Wybierzemy tak za miesiąc-dwa, a potem kupic to już mój mąż moze sam, gdyby mnie tak cieżko było

To też jakieś wyjście, jednak nie zakładam że może coś iść nie tak. Kocham już moje dziecko i nie wyobrażam sobie, że mogłabym pomyśleć że może stać się coś złego. Po prostu wierzę, że będzie wszystko dobrze, tak jak do tej pory. Poza tym gdy zdarza się nieszczęście to ból jest i tak wielki, więc nie przygotowuję się na taką ewentualność, ze potem będę musiała na coś patrzeć. Już sam fakt że spojrzałabym na inne dziecko sprawiłby że wyłabym jak pies. Długo czekałam na tego malucha, w zasadzie całe życie byłam pewna, że nie będę miała dziecka dlatego teraz gdy jest we mnie, nie myślę nawet o tym, że może go nie być. On już jest i koniec. I Nie myślę, że gdyby coś złego... to.... To moje dziecko i nieistotne, że jeszcze żyje we mnie.

Hej, ja całą ciąże leżałam w szpitalu i wszystkie rzeczy kupowałam w sklepach internetowych, a mąż odbierał w domu. Co prawda od 3 miesiąca ciąży były same problemy, ale nie mogłam oprzeć się pokusie kupna małych ubranek. Większość ubranek była kupiona w internetowych second handach np. www.niemowleceubranka.pl , więc nie były drogie. Rzeczy droższe typu wózek, bujaczek, karuzela nad łóżeczko kupowaliśmy jak już się dzidzia urodziła, w końcu to od zaraz nie było potrzebne.

Gość pinesssssska27
od 20 tyg. ( odkad dowiedzielismy sie ze bedzie dziewczynka) ;) i wcale nie zaluje..wrecz przeciwnie , obecnie jestem na poczatku 9 miesiaca i tak mnie boli spojenie lonowe ze ledwo ciagam nogami, na poczatku 7 miesiaca, po zakupach, bylam zmeczona jak kon po westernie, jedynie z lozeczkiem czekalam az do poczatku 8 miesiaca i to tez tylko dlatego ze lozeczko mielismy dostac, a wyszlo tak ze musielismy jednak zakupic nowe moja rada..nie czekaj, bo pozniej na prawde bedzie ciezko szczegolnie w tlocznych marketach gdzie np mi robi sie od razu slabo..no chyba ze masz plan zakupow poprzez allegro:)