Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOCHANI POMOZCIE MI :(

NIECH KTOS POMOZE PROSZE :( ! PYTANIE DO LUDZI MADRYCH :(

Polecane posty

mam nastepujacy temat wypracowania... : zaprezentuj galerie najciekawszych postaci kobiecych z lektury "Lalka" B.Prusa. Wybor uzasadnij.... no i znalazlam to co mi trzeba ale po prostu nie wiem jak zaczac.. jaki wstep ma byc? :( ktoz pomoze? prosze.... musze dzis to napisac.. :(

wydrukowalam sobie tego troche... jakos dam rade z tym przedstawieniem tych kobiet tylko nie moge wymyslic rozpoczecia :(:(:(:(

musze to dzis napisac :( moze ktos mial podobne wypracowanie hmm ? :( ehhhhh

No ale to zależy kogo wybrałaś, jak z rożnych sfer to ich różnorodność może byc punktem zaczepienia jak same arystokratki to ogólnie warstwa społeczne, tez z perspektywy czasu da się zacząć. A co ty sobie podrukowałaś?

mysle zeby wstepnie odwolac sie do tytulu powiesci.. :( izabela lecka, baronowa krzeszowska prezesowa zdzislawa- arystokracja , helena stawska- mieszczanstwo. o tych mam najwiecej :D ehh :(

No do tytułu możesz właściwie ale to sie nie bedzie tyczyć ich wszystkich. I też o inspiracji autora można napisać (artykuł w gazecie na temat ukradzionej lalki-proces Stawskiej) cytat, zdaje się prezesowej, o lalkach jest fajny. No ale to nie będzie do ogółu się odnosić Lepszy rydz niż nic :)