Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodka_idiotka_głupotka

mam 10 tys zł i problem!

Polecane posty

Bo nie wiem, co z nimi zrobić. Chciałabym je jakoś zainwestować, nie wiem tylko, jak. Nie wiem, co z nimi zrobić. Tak zwyczajnie odłożyć na konto oszczędnościowe? W skali roku to zysk może 200 zł... A ja chciałabym jakichś spektakularnych efektów. Gdyby było tego więcej, kupiłabym jakieś mieszkanie i wynajmowała je, a później miała dla siebie, albo ziemię i nie wiem, też bym sprzedała z zyskiem. A tak? Co zrobić z taką kwotą? Wydać na głupoty szkoda... Macie jakieś pomysły?

Gość ______66666666667777
daj mi

Ale ja się w ogóle nie znam na giełdzie :O Oddawanie komuś odpada :P Ciężko uciułane i wychuchane... Kłopotliwe, ale nic z tego :P

Gość lamcia
ja też sie nie znałam na giełdzie. Ostatnio przez 2 miesiące zarobilam 30 procent :)

lamcia a jak to zrobiłaś? Dałaś na jakiś fundusz inwestycyjny? 30% brzmi zachęcająco...

Gość sylwia 2er3
ja mialam 15 tys i kupilam dzialke rekreacyjną z domkiem murowanym w ogrodach dzialkowych ,na tym napewno nie strace bo zawsze jak cos mozna sprzedac a na lato super sprawa z rodzinką na dzialce mozna fajnie spedzic czas

Gość lekooomankaa
giełda. Są takie sytuacje że syzkasz na 100% jak zainwestujesz. ostatnio znajomy zainwestowal 2000zl a wyjał prawie dwa razy tyle. :)

Gość lamcia
a potem straciłam wszystko i jeszcze narobiłam długów teraz muszę zarabiac tyłkiem na ich spłatę

jak sie nie znasz na giełdzie, to równie spektakularnie możesz wszystko stracić, więc nie polecam przejdź sie po bankach i załóz lokatę

Gość wypada nie wypada
ja też bym stawiała na lokatę, bezpieczna i pewny zysk a oprocentowanie w pl ciągle wyższe niż w innych krajach unii

Dzwoniłam w tej sprawie do radia Maryja i powiedzieli mi "Córko wpłać pieniążki na nasze konto a zrobisz dobry uczynek i Pan Cię wynagrodzi"

Właśnie dlatego sama się giełdy boję, ze mnie naprawdę debilka ekonomiczna... Myślałam o lokacie, ale nie umiem ich porównać, nie wiem, które byłyby najkorzystniejsze. Myślałam o kupieniu jakiejś ziemi czy domku, ale akurat to taka suma, że nic sensownego nie widziałam za takie pieniądze. A rodziny jeszcze nie mam :O Wolałabym teraz jakoś to pomnożyć, a za jakieś trzy lata, jak już rodzinę będę miała, korzystać chociaż odrobinę z "mądrej" inwestycji zrobionej teraz. Szkoda tylko, że tej mądrości brak.

Gość lamcia
na funduszu byl czas ze stracilam całkiem sporo więc teraz gram sama. Ale wtedy była bessa więc każdy stracił. Koninktura sie poprawiła więc kupiłam poprostu akcje konkretnej firmy. Niestety jest to zabawa dla ludzi o dosc silnych nerwach, zawsze mozna stracić..

Hehehe, świetny podszyw :D dyrektore tylko gdzie ja kupię mieszkanie za 10 tys? I nie wiem, czy dałoby radę je wynająć, bo ostatecznie to pewnie jakaś klitka by były. Mieszkam na śląsku i tu mieszkania są cholernie drogie :O

Gość sylwia 2er3
na lokate wplac i juz .tylko znajdz dobry bank np ING

Hm, a może wiecie coś o jakiejś korzystnej lokacie? Ja w ogóle nie rozróżniam, lokata stała czy składana, czy cokolwiek. I to oprocentowanie niby wszędzie takie samo, a chwalą się, że u nas 4,5 to więcej, niż gdzie indziej 5 i tak dalej... Dla mnie to czarna magia :O

Nigdzie nie kupisz mieszkania za 10 tys. :o U mnie po 200 tys. kosztują, nie wiem ile mają m2 ale trzeba być rypniętym, żeby za tyle kasy chcieć się cisnąć w jakimś kurniku.

Gość dobra rada za darmo
słuchaj kupuj akcje Kopeksu na GPW pod koniec roku z 10 tys będziesz mieć 30 tys Idz do jakiegoś banku z biurem maklerskim i jak najszybciej otwórz rachunek inwestycyjny Tylko sie spiesz bo mało czasu już zostało!!!

No już na pewno wolałabym domek na wsi, niż mieszkanko w bloku. Ale na to raczej też nie starczy, chyba, że za te trzy lata... Albo na samą ziemię. Jeszcze żebym miała głowę do interesów, to bym próbowała z tego i jakichś dotacji rozkręcić firmę, ale do tego to się nadaję jak wół do karety :O

Google mówi: "Kopeks ma kłopoty, będzie zwalniał 15 Sty 2010 ... Prezes Tagoru: Około 300 osób, czyli trzecia część załogi straci pracę. praca.money.pl/wiadomosci/artykul/kopeks;ma;klopoty;... - Kopia - Podobne"

Gość lamcia
Kopex? Pewnie koleżanka/kolega chce sprzedac heh

Zakłopotana bo mam gdzie mieszkać, a za wynajem dostawałabym kasę... Sama byłam takim wynajmującym, prócz rachunków płaciłam właścicielowi mieszkania. Zarabiał na mnie 500 zł miesięcznie, więc w ciągu roku mu się uzbierało. A utrzymanie mieszkania miał darmo, bo przecież wszystkie rachunki i czynsz płaciłam też ja :D

Gość dobra rada za darmo
podajesz stare info poza tym to była tylko restrukturyzacja to jest tylko złe info dla ludzi tam prasujących, na GPW liczy się co innego tu sobie poczytaj rekomendacje w dziale wiadomości w przyszłym tygodniu Kopex wygra wielki przetarg i stanie się gigantem http://gielda.onet.pl/kopex,18648,101,0,391,0,profile-spolka

''mam gdzie mieszakc'' czyli rozumiem ze u rodzicow... nie wolalabys mieszkac sama ? chyba kazdy by wolal no to za takie pieniadze kup sobie auto np jesli nie masz wlasnego. albo poprostu odloz na lokate i bedzie na umeblowanie mieszkania kiedy juz go bedziesz miala kiedys

starterka no dla niektórych nic, a dla mnie dużo. Pewnie, że wolałabym więcej, ale jak nie ma, to nie ma, muszę myśleć o tym, co mam ;) dobra rada za darmo ale ja się boję ryzykować w takim wypadku...

Gość że coooo??
A gdzie są mieszkania za 10 tysia?? To ja się tam przeprowadzę, bo w Kraku za 10 tys to mogę ewentualnie półtora metra mieszkania na Hucie kupić :)

wlasnie, dobry pomysl tam podali. ja np za taka kase otworzylabym cos swojego. cos na co by oczywiscie byl popyt w danym miejscu i czasie