Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mngfdrtyuiy

czy moge sie starac o ta prace?jak myslicie?

Polecane posty

Gość mngfdrtyuiy

Jest to stanowisko księgowej w dziale rachunkowości finansowej w urzedzie skarbowym. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku pracy: * obsługa dokumentów płatności, * prowadzenie sum do wyjaśnienia, * ustalanie i przekazywanie należnych wpływów do Budżetu Państwa, * sporządzanie informacji o planowanych zwrotach VAT, * wystawianie zaświadczeń o niezaleganiu w podatkach, * udzielanie informacji o stanie zaległości podatkowych innym urzędom skarbowym. Wymagania związane ze stanowiskiem pracy n i e z b ę d n e * wykształcenie: średnie ekonomiczne * pozostałe wymagania niezbędne: o znajomość ustawy o rachunkowości oraz ordynacji podatkowej wymagania dodatkowe * znajomośc ustawy o opłacie skarbowej z umiejętnym zastosowaniem w praktyce, * umiejętność obsługi komputera, * komunikatywność, * umiejętnośc pracy w zespole, A ja mam liceum o profilu ekonomiczno administracyjnym, licencjat z administracji, i teraz jestem na 2 roku magisterki z administracji publicznej, miałam 2 staze roczne. Jeden jako pracownik ksiegowo kadrowy, drugi jako administracyjno biurowy. znam ordynacje podatkową dobrze. myslicie ze spełniam ich wymagania i moge sie starac o ta prace?

Gość kllllllppp
no jasne

Gość mngfdrtyuiy
nie mam dlatogo jestem bezrobotna :(

Gość fdgd
Starać się możesz, ale nie wiesz czy konkurs nie jest czasem z góry ustawiony.

Gość mngfdrtyuiy
no nie wiem ale bałam sie ze nie spełniam wymogow, wiadomo ze moge sie tych ustaw nauczyc na test.

Gość fdgd
Poza tym do takich konkursów zazwyczaj staje minimum 100 osób. Sa tacy, co tylko czyhają na ogłoszenie na bipie o państwowej posadzie. Spróbować możesz, ale nie oczekuj zbyt wiele. I nie nastawiaj sie na oszałamiające zarobki :)

Gość mngfdrtyuiy
no nie oczekuje ze mnie przyjma od razu ale milo by bylo jakby chociaz zaprosili na rozmowe . a wie ktos jakie sa zarobki w urzedzie skarbowym?

Gość fdgd
Określone w ustawach :) Powinnaś to wiedzieć studiując administrację.

Pewnie, staraj sie, co masz do stracenia? Jesli przyjma - git, jesli nie, to szukaj czegos innego. Warto probowac, nawet jak sie nie nadajesz na stanowisko.

Gość bukaa
Myślicie, ze tam tylu jest chętnych? Jak chodzę do urzędu skarbowego, to tam ciągle wiszą takie ogłoszenia. Myślałam, że nikt nie nadsyła ofert. To chyba jakiś mały urząd, skoro jest taki zakres obowiązków.

Gość mngfdrtyuiy
glownie chodzi mi zeby zdobyc doswiadczenie zawodowe, bo oprocz tych stazy nie mam zadnego na umowe.

Gość sękata28
Próbuj. A zarobki są różne jak ktoś napisał wyżej, określone w ustawie jeżeli chodzi o pracowników urzędu (referent, inspektor itd). Podejrzewam, ze 1500 na rękę na poczatek dostaniesz jak dobrze pójdzie.

Gość pohyćkane wszystko
Konkurencja we wszystkich urzędach jest duża. Zastanów się dlaczego co chwile zamieszczane są nowe ogłoszenia. Może kierownik jest posrany i ludzie nie wydalają? A najpewniej mało płacą i ludzie rezygnują

Gość mngfdrtyuiy
to jest umowa na zastępstwo na okres roku od grudnia 2010 do grudnia 2011. mogliby dawać nawet i 900zł na reke czy 800 bylebym mogła dzieki temu doswiadczenie zdobyc by wpisac do cv. nie mam narazie aspiracji finansowych zeby jak inni zaraiac po pare tysiecy, mogłabym i za 800 pracowac byle by miec te doswiadczenie, bo z tym latwiej cos znalezc potem.