Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina897

test ciazowy

Polecane posty

Gość nina897

Kiedy najlepiej zrobic test ciazowy ? Kilka dni po stosunku czy kiedy? Kto wie niech pisze

Gość nina897
??No raczej nie:)

Gość azawe
najlepiej zrób przed stosunkiem, wyjdzie na 100^

Gość ocet
ja jeden zrobilam w dniu spodziewanej miesiaczki-negatyw,drugi tydzien po spodziewanej -negatywny,trzeci test to test z kriwi,a czwarty :D wyszedl juz pozytywny,2 miesiace po spodziewanej miesiaczce

Gość ocet
*ten z krwi tez nie wykazal ciazy

Gość zakuta koza
może zaszłaś później :P urodziłaś już? na usg lekarz określił wiek ciąży?

Gość nina897
Azawe ,jak przed stosunkiem? Na testach jest napisane,że najlepiej rano przy jakims zwiekszonym stezeniu jakiegos hormonu czy jakos tak,ja chce miec 100 %pewnosci czy jestem w ciazy.wiec jkiedy najlepiej zrobic? 3 dni po stosunku? Najlepszy jest płytkowy test?

Gość ocet
ostatnia miesiaczke mialam 15 wrzesnia 2010r.i do tej pory nie mam i dlatego wykonalam testy.umowilam sie na dzis do gina zeby mi dal tabletki na wywolanie,ale z ciekawosci i dziwnych przeczuc zrobilam 2 dni temu test.i wlasnie wyszedl pozytywny.w sumie niby juz wiem,ale nadal sie denerwuje czy to rzeczywiście ciaza .okaze sie po 17 tej.ps.w sumie bardzo mnie zdziwolo ze test z krwi wyszedl ujemny.

Gość zakuta koza
owulacja mogła się opóźnić - w ciążę mogłaś zajść znacznie później niż przypuszczasz

Gość ocet
nina'''''zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki ,ale rano,z porannego moczu

Gość alaaaa ma kotaa
w dniu spodziewanej miesiączki najwcześniej w innym wypadku wynik może być niewiarygodny !!! Ja zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki, rano , 11 dni po skoku czyli teoretycznie powinien wykryć i co ? I jajo jednak krecha :o Na drugi dzień dopiero pokazała się blada druga krecha.

Gość nina897
ocet to ciekawe co piszesz,ja niemam od lutego okresu i miałam na wywołanie i wywołały raz i teraz nic i dalej bd szła do gina po tabletki ale wczoraj kochałam sie z mezem i pozostał do konca w srodku i chce wiedziec czy bd w ciazy i niewiem kiedy najlepiej zrobic test

Gość ocet
zakuta>dzieki za rozmowe :) mozliwe ze cos z owulacja,bo odstawilam pigulki anty,pierwsza @ byla z odstaiwienia,druga @ normalna a na trzecia miesiaczke(nie)czekam do dzis.

ocet to logiczne przesunęła Ci się owulacja i dlatego w terminie @ nie byłaś jeszcze w ciąży. Test z krwi daje 100% pewności 14dni po zapłodnieniu, więc zrobiłaś go zbyt szybko. Nie przewidziałaś przesuniętej owulacji nina897 test z moczu w terminie @

Gość ocet
nina>>jezeli bralas luteine(na wywolanie okresu),to moglas zajsc w ciaze i miesiaczki nie dostaniesz :)

Gość nina897
ala i co w ciazy byłas jednak? czy pomyłka jednak? kurcze zebym ja wiedziała teraz kiedy owulacja mi wypada bo kurde nie miałam przez kilka miesiecy okresu i wczoraj ten stosunek,napisałam przed chwila jak to jest ze od lutego

Gość nina897
ocet miałam milvane czy jakos tak i wywołały mi,miesiac czekałam na nastepny okres samoczynnie wywołany i nic nie mam okresu. Wczoraj ten stosunek był i mam nadzieje ze mimo ze nie moge dostac okresu zajde w ciaze? Teraz tylko niewiem kiedy zrobic ten test jak myslisz ocet? czy bez okresy moge zajsc w ciaze czy pierwsze musze dostawac regularnie okres

Gość alaaaa ma kotaa
tak jestem już w 28 tc :) jeśli nie wiesz kiedy była owulacja to najlepiej od stosunku poczekać jakieś 12-14 dni... A jak możliwość to zrób badanie z krwi a nie moczu. U mnie w laboratorium koszt 15 zł wynik w ten sam dzień czyli niewiele więcej niż taki sikany.

Gość nina897
alaa gratuluje,ale popatrz na moje posty i zobacz ta sytuacje z tym brakiem okresu i napisz co myslisz

Gość ocet
nina>>idz do dobrego lekarza,sprawdzi na usg kiedy masz owulacje, porozmawiaj z nim.raczej zeby zajsc w ciaze musi byc miesiaczka,potem dni plodne....itd

Gość nina897
ocet własnie tez tak mysle niestey..

Gość alaaaa ma kotaa
no ciężko coś powiedzieć... tak samo jak się urodzi dziecko miesiączki nie ma od razu dlatego niektóre kobiety myślą, że moga współżyć bez zabezpieczenia bo nie "zajdą" ...ale to , że nei ma miesiączki nie znaczy, że owulacja nie wystąpi :) znam jeden przypadek chłopczyk ze stycznia a dziewczynka z grudnia tego samego roku ;) Zapisz się do lekarza (pewnie na wizytę swoje poczekasz) , przed wizytą zrób badanie z krwi i wszystko będzie jasne. Jesli ciąży nie będzie omów z ginem metody leczenia , pewnie przepisze jakieś tabletki na wywołanie...

Gość nina897
Mam nadzieje ze moze jednak ale wole nie robic nadziei sobie...:/ zapisze sie a musze byc zapisana na to badanie krwi czy od reki mnie pprzyjma?

Gość alaaaa ma kotaa
od ręki :)

Gość nina897
:) ale to na czczo czy bez znaczenia?

Gość alaaaa ma kotaa
ja byłam na czczo bo robiłam jeszcze inne badania więc nie wiem poczytaj o beta hcg na necie :)

Gość Gosia-23
Witam dziewczyny. Ja zrobiłam sobie test ciążowy na: http://www.test-ciazowy.com i dostałam wynik, że nie jestem w ciąży. Pytania nie są głupie i myślę, że na ich podstawie można faktycznie z jakimś prawdopodobieństwem określić czy jesteśmy w ciąży czy nie. Mi się sprawdził. Miesiączka spóźniała się 6 dni. A mam ja zwykle dosyć regularnie. Pozdrawiam Gosia