Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bilecikk

jestem chamska, wredna, niemiła

Polecane posty

Gość bilecikk

.. i bardzo często myślę tylko o sobie. jak się zmienić ?

zacznij myśleć o innych ;) to nie jest jak przepis na ciasto :P raczej sama powinnaś dojść do wniosku,że powinnaś się zmienić,być tego pewna i konsekwentnie do tego dążyć ;) ja też jestem często wredna i chamska,ale nie przeszkadza mi to ;) inni chociaż mają respekt :P

Gość dla swoich bliskich
jestem ok. ale dla obcych ludzi.. jakby to ująć. nie lubię ludzi ;)

Gość ja też...ja teżżz!!!
Bilecik ja mam tak samo...z tym,że ja nawet dla najbliższych jestem wredna.Dlatego nie lubię siebie:(też bardzo bym chciała siebie zmienić,ale nie wiem jak

Gość quantic
a ja bardzo bym chciała być taka wredna.. itd.. bo ludzie wchodzą na głowę i ciągle mi się z czegoś zwierzają... lepiej mieć respekt

Gość bilecikk
ja przez to, również nie lubię siebie.. i to coraz bardziej :( źle się z tym czuje.

A ja z kolei jestem zazwyczaj miły dla ludzi i nie dam się wyprowadzać z równowagi... Szczerze powiem Ci, że i tak źle i tak niedobrze. Jak to w życiu bywa szukamy złotego środka, środka. I właśnie w tych poszukiwaniach pojawia się problem, bo to jest najtrudniejsze.

Gość bilecikk
problem w tym, że ja nie lubię ludzi. jak się do nich przekonać ?

Ktoś Cie zranił w przeszłości? Skąd ta niechęć... ja pomimo wszystkich rozczarowań i upadającego świata wartości, który nas otacza wciąż staram się wierzyć, że w każdym jest coś dobrego;) Jestem wiecznie uśmiechniętym optymistą, więc do wszystkiego podchodzę z uśmiechem. Skoro sama doskonale wiesz, że jesteś tzw. "zołzą" to już połowa sukcesu. Reszta to po prostu praca nad sobą, ciągłe staranie się i patrzenie na świat w kolorowych barwach:)

Gość bilecikk
tak, kiedyś kilka osób dość ważnych w mym życiu mnie zraniła. hm..też bym tak chciała jak Ty, mimo tych upadających wartości, wierzyć, że w każdym jest coś dobrego..

Gość lapucapu
biore cie w ciemno

Często mówi się:"Dla chcącego nic trudnego". Ja jednak wiem po sobie, że do zmian potrzeba czasu. Mówisz o sobie w dość negatywny sposób. Chciałbym usłyszeć jakieś konkrety. W czym ta Twoja wrogość się przejawia? Przykłady sytuacji.

Gość bilecikk
nienawidzę jak ktoś na mnie patrzy, jak ktoś zagaduje, od razu chcę żeby ta osoba dała mi spokój. bardzo często nie odbieram telefonów od znajomych, przedkładam spotkania, nie mam ochoty chodzić na zajęcia na uczelnie. Ciągle mam wrażenie, że jestem gorsza od wszystkich pod każdym względem.

Przeraziłaś mnie... jednak nie na tyle, żebym uciekł:) Zastanawiam się czy naprawdę nie jest tu potrzebna pomoc specjalisty. Obojętnie jak bym się nie starał zapewne Tobie nie pomogę. Mogę starać się Ciebie motywować, zachęcać do zmiany, tylko po co?

Gość bilecikk
pomoc specjalisty?????

Gość bilecikk
a dlaczego tak uważasz? psycholog nic nie pomoże, predzej psychiatra, który przepisze leki i swiat stanie się piękniejszy. Ale po co mi to drugi raz ?

Drugi raz? Po prostu to co opisałaś to mi wyglądało na depresję...

Gość bilecikk
ale przy depresji miałabym jeszcze problemu ze snem, z koncentracją.. z podejmowaniem decyzji, z płaczliwością. choć, jak się głębiej zastanowię to ostatnio to wszystko nawala. Ale wątpię abym miała depresję. To nie może wrócić.

Gość hkjhkhkhk
tia, już myślisz, że dostaniesz leki i będzie ok. dobre sobie. nie jesteś chora psychicznie, żeby brać leki. chcesz osiągnąć jakiś sukces najkrótszą drogą: łyknąć pigułę i myślisz że wszystko już będzieok? niestety ale nie.

Gość hkjhkhkhk
odnośnie depresji - to jakbyś ją miała, to nie dała byś rady na studiach. zawaliła byś je.

Napisałem, co przypuszczałem, nie znam Ciebie na tyle, żeby cokolwiek stwierdzić i coś konkretnego doradzić.

Gość bilecikk
nie tylko chorzy psychicznie biorą leki.

Gość ddffddddf
z jakich okolic jestes ?

Gość bilecikk
ale ja nie mam depresji. wiem, że jakbym ją miała to by zawaliła studia. bo raz już tak było.

Gość hkjhkhkhk
wybacz, ale zdrowym na umyśle nie przepisują psychotropów. jak już to na terapię jakąś psycholog by cię wysłał.

Gość bilecikk
z jakich okolic jestem?

Gość ddffddddf
tak

Gość bilecikk
hkjhkhkh, korzystałaś kiedyś z usług psychiatry albo psychologa ?