Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julinka11

Szansa zajścia w ciążę

Polecane posty

Gość Julinka11

Ja kochałam się w 12 dniu cyklu, kiedy odczuwałam ból owulacyjny w lewym jajniku. Po kilku dniach zacząły mnie boleć piersi, a w 23 dc kłucie w tym samym jajniku. Testu jeszcze nie wykonałam, ale z tego co czytam - 90% dziewczyn ma negatywny. Mysle, ze nawet jak się współżyje w dni płodne, to mozliwość zajścia w ciążę wcale nie jest taka duża..

Gość jadzkaa
a ile masz lat?

Gość Julinka11
29

no baa! ale szanse zawsze są,my współżyliśmy tylko w dni płodne a udało się nam po 1,5 roku (wszystkie nasze badania były dobre) A tak na przyszłość jakby się okazało,że Ci się nie udało-to nie kieruj się obserwacją śluzu,bo różnie z tym bywa,w moim przypdaku nawet lekarz był zdziwiony,że śluz płodny pojawił się u mnie przed owulacją a co dziwne po niej 2-3 a nawet 4 dni. Owulacja była potwierdzona,bo miałam monitoring cyklu,więc u mnie metoda dająca zadowalający rezultat to temperatura,ale i się powtrzymaliśmy od współżycia,współżyliśmy tylko 1 dnia-gdy temperatura mi opadła o 3 kreski a za drugim razem gdy temperatura mi skoczyła o 3 kreski,bo w tym cyklu spadku nie zaobserwowałam i się udało,najpierw poroniłam,ale za 2 razem się udało

Gość Julinka11
Myslę, że najważniejsze to zrobic badania jak dłuższy czas coś nie idzie, np. na prolaktynę, a przede wszystkim nie nastawiac się na siłę, bo mozna dostać co najwyżej ciązy urojonej. Wiele dziewczyn, które są na forum robią po 5, 6 testów a potem płaczą, że nie ma ciązy. Dlatego ja się nie nastawiam, jak będzie - to dobrze, jak nie to też dobrze.. Najważniejsze to się nie nastawiać i nie stresować, tylko wyluzować!

Gość no oczywiście że najważniejsz
e to się wyluzować, ale o tym pogadamy jeśli w upragnioną ciążę nie będziesz mogła zajść przez rok...dwa...trzy....

Gość Julinka11
Ostatnie kilka m-cy brałam Bromergon, na zbicie prolaktyny, więc i dlatego się nie nastawiam..

julinka i jak tam po bromergonie ?- bo ja tez to biore i jestem ciekawa :), a ile bromka bierzesz 1 tabletke raz dziennie czy jak?

Gość julinka11
Biorę 0,5 tabletki na noc. W sumie tak jak bym brała wit.C - żadnych efektów ubocznych nigdy nie miałam. Ale na razie odstawiłam, na wszelki wypadek. Bromergon się bierze w ciązy tylko jeśli lekarz zaleci, a na razie czekam na okres i na zrobienie testu. Myslę, że po niedzieli...