Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak mozna?

testy na ojcostwo prosze o porade

Polecane posty

Gość czy tak mozna?

Słuchajcie mam problem,mianowicie jestem w ciąży to 9 tydzien,ojciec dziecka nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci;/ za to jego rodzice i owszem chca zebym jak najszybciej zrobila testy na ojcostwo, czy to wogole jest mozliwe w ciazy a jesli tak czy bezpieczne dla malenstwa? dodam ze jakis czas temu zaczelam plamic i teraz musze lezec,biore leki na podtrzymanie ciazy.Jego rodzice uwazaja bowiem ze to napewno nie jest jego dziecko;/ ja takich watpliwosci oczywiscie nie mam. nie jestem jakas gowniara wrecz przeciwnie, wlasnie koncze studia nie dosc ze szanowny tatus mi nie pomoze to jeszcze robi mi problemy, juz mam dosc , wyc mi sie chce :( Boje sie ze przez te nerwy strace to dziecko a Oni ciagle sie czegos doszukuja i chca mi udowodnic ze ich syn nie jest ojcem mojego malenstwa;/

Gość pearline
miałam w rodzinie podobną sytuację. Robisz tak, ze idziesz do sądu i wsytępujesz o alimenty od tatusia na ciebie, bo przecież chodzisz do lekarza, bierzesz leki i on musi się dokładać do tego. Na tym etapie nie robisz żadnych testów. Po porodzie dopiero robi się testy i jeśli wyjdzie że on nie jest ojcem, to musisz mu wszystko zwrócić co ci zapłacił. A jeśłi on jest dzieckiem, płaci dalej, tylko już pewnie więcej

Gość pearline
tylko musisz mieć świadków oczywiście na to, że sie spotykaliście itp.

Gość czy tak mozna?
Chodzi o to że ja nic od niego nie chce, tylko swietego spokoju nie chce sie wloczyc po sadach nie jest mi to teraz potrzebne, chcialam sie tylko dowiedziec czy mam prawo odmowic im takich testow zanim urodzi sie dziecko bo chodzi mi tylko o dobro dzidziusia.Jestem pewna w 100% że On jest ojcem bo innej możliwosci po porstun nie ma.Wissi mi to czy on chce czy nie chce byc ojcem skoro tak sie zachowal na samym poczatku , chce tylko swietegooo spokojuuu

Gość jeśli Ci chodzi o dobro...
dziecka, to właśnie powinnaś się postarać, żeby "tatuś" poczuwał się do odpowiedzialności i przynajmniej płacił na dziecko. Będzie Ci dużo łatwiej utrzymać się z dzieckiem mając alimenty, a przecież dziecku się należą.

Gość czy tak można?
Ale ja nie napisalam ze nie podam go o alimenty tylko ze narazie nie chce sie po sadach ciagac bo wiem ze to niczego nie zmieni wiem ze on jest ojccem nie chce narazie nic od niego a jego rodzice mnie mecza bo chca miec pewnosc

Gość jeśli Ci chodzi o dobro...
Uważam, że jego rodzice nie mają nic do gadania w tym temacie. On Cię zmusić do niczego nie mogą. Jedyną osobą, która by mogła jest ojciec dziecka. Spokojnie możesz im powiedzieć, żeby się odczepili ;) A po urodzeniu dziecka złożyć sprawę o alimenty.

Gość cóż.........
To zależy czego chcesz. Jeśli świętego spokoju to podaj mu papiery o zrzeczenie się ojcostwa. Ale tak naprawdę, czy na pewno tego chcesz? Wersja nr 2 mówisz niekumatym ludziom, że testy się robi po urodzeniu. Skoro twierdzą, że ich syneczek nie mógł zrobić dzidziusia to niech się od Ciebie odczepią. Przemyśl czego chcesz tak naprawdę.

Jeśli nie jesteście małżeństwem, po urodzeniu dziecka podajesz imię i nazwisko ojca, lub zaznaczasz ojciec N ...(nieznany) w USC podajesz dane ojca - on musi potwierdzić, że tak, jest ojcem. Jeśli tego nie zrobi, a Ty jesteś w 100% przekonana, że to ten mężczyzna jest ojcem twojego dziecka, składasz wniosek do sądu rodzinnego - o ustalenie ojcostwa. Sąd zazwyczaj każe wykonać test - a koszty ... jeśli wyjdzie, że faktycznie jest tatusiem pokrywa wszystkie koszty. Jesteś na wygranej pozycji w polskim prawie - kobieta w ciąży a później matka jest bardzo chroniona przez polski kodeks rodzinny. Nie masz się czego obawiać. Jeśli tylko jesteś w 100% pewna, że to on jest ojcem, niczym sie nie martw i nie przejmuj!!! Na bank wygrasz! Powodzenia!

Jeśli nie jesteście małżeństwem, po urodzeniu dziecka podajesz imię i nazwisko ojca, lub zaznaczasz ojciec N ...(nieznany) w USC podajesz dane ojca - on musi potwierdzić, że tak, jest ojcem. Jeśli tego nie zrobi, a Ty jesteś w 100% przekonana, że to ten mężczyzna jest ojcem twojego dziecka, składasz wniosek do sądu rodzinnego - o ustalenie ojcostwa. Sąd zazwyczaj każe wykonać test - a koszty ... jeśli wyjdzie, że faktycznie jest tatusiem pokrywa wszystkie koszty. Jesteś na wygranej pozycji w polskim prawie - kobieta w ciąży a później matka jest bardzo chroniona przez polski kodeks rodzinny. Nie masz się czego obawiać. Jeśli tylko jesteś w 100% pewna, że to on jest ojcem, niczym sie nie martw i nie przejmuj!!! Na bank wygrasz! Powodzenia!

Gość trzeba bylo wczesniej myslec
no to widać, że dobra byłaś w seksie jak ojciec dziecka ma wątpliwości.

Witam, Standardowo testy na ojcostwo wykonywane są po narodzinach dziecka, ponieważ wtedy badanie jest całkowicie bezpieczne i zupełnie bezbolesne dla wszystkich osób badanych. Materiał (wymaz z wewnętrznej strony policzka) można pobrać od małego dziecka już w drugiej dobie po narodzinach i jest to bardzo prosty sposób pobrania materiału. Wynik badania jest jednoznaczny i potwierdza ojcostwo z prawdopodobieństwem ponad 99,99%lub wyklucza ojcostwo z prawdopodobieństwem 100%. Niemniej jednak z technicznego punktu widzenia, badanie ojcostwa można wykonać także jeszcze w czasie ciąży, ale tylko i wyłącznie przy okazji inwazyjnych badań prenatalnych, które wykonywane są na zlecenie lekarza ginekologa wtedy, kiedy istnieje ku temu konkretne wskazanie, ponieważ pobranie materiału (płynu owodniowego) do takiego badania wiążę się m.in. z ryzykiem utraty ciąży. Część materiału pobranego do badania prenatalnego można wykorzystać w teście na ojcostwo. Więcej informacji na ten temat udziela laboratorium testDNA Polska Sp. z o.o.