Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapralski

Opuchlizna po goleniu miejsc intymnych (facet)

Polecane posty

Gość Kapralski

Witam, lat mam 17. Około tydzień temu po raz pierwszy zgoliłem się TAM używając maszynki jednorazowej (teraz wiem, żeby jej nie używać, no tak, po fakcie). Dziś wzdłuż szwu (tego biegnącego od żołędzi aż do jąder) dostrzegłem opuchliznę.. Jest wyraźnie widoczna, opuchła głównie lewa strona między żołędziem, a moszną i stworzyło się coś co wygląda (i tu się nie śmiac) druga mniejsza moszna (no tak najłatwiej to opisać) (mogę chwycić opuchliznę a pod spodem czuję nienaruszony członek). Dbam o higienę, codziennie się tam myję. Opuchliznę poprzedziło swędzenie. Teraz go nie czuję. Może od jutra przejdzie, ale chciałbym dowiedzieć się, czy to tylko następstwo golenia się czy możliwe jakieś gorsze powikłanie. Z góry dzięki.

Gość aha.......
Nie gol się i po problemie.

Gość Kapralski
No ten fakt będe już bardziej rozważał, ale chodzi mi czy ta opuchlizna wynika własnie z tego... i czy to po prostu przejdzie

raczej przejdzie,a jak nie to do lekarza i zamiast sie golic obcinaj sie na krociutko,to o wiele lepiej wyglada

Gość aha.......
Jeśli włosy zaczęły odrastać to właśnie to może być powodem opuchlizny. Nie zaciąłeś się w trakcie golenia?

Gość Kapralski
Nie, nie zaciąłem się. A włoski już odrastają, nawet żwawo. Opuchlizna powoli schodzi. Teraz zostało tylko trochę skóry bo zgrubienie zeszło. Mam nadzieje że to się jakoś wciągnie. Mam nadzieję, że za kilka dni to przejdzie i że nie będzie już żadnych powikłań. I bez golenia maszynką... choć fajnie skóra była gładka ; p