Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirikou i czarownica super baj

Co sądzicie o cmentarzach dla zwierząt?

Polecane posty

Gość JezdemJurekKiler
a wiecieeee poebana suko, twoja kupa też zanieczyszcza środowisko i glebe, idiotka to dla ciebie komplement

Gość a wiecieeee
dla mnie pies to nie jest tylko pies, ale do choooja pana jak mozna postepowac tak bezmyslnie i zakopywac psa we wlasnym ogrodzie narazajac glebe na skażenie, narazac sie na trujace opary itp :o tego nie rozumiem :o

Gość do autorki....
Masz chęć, to się sam pochlastaj, a nie czepiaj się ludzi. Miałam w życiu jednego kota, ale kochanego przez wszystkich ponad wszystko i on potrafił się odwidzęczyć za takie traktowanie. Gdybym go nie miała, to nigdy nie doceniłabym wartości kotów. Teraz wiem, że to skarbnica uczuć, szczerości i oddania. O jego kremacji zadecydowaliśmy razem, ale chodzi mi o niepewność, co było dalej, dlatego jestem za cmentarzem dla czworonogów. Kiedyś tutaj na kaffe przeczytałam, że osoby, które nie lubią dzieci, zwierząt i nie szanują osób starszych, to ludzie - bezwartościowi egoiści i ja sądzę, że cos w tym jest!! Osoby, które nie uznają zwierząt niech się stąd lepeiej wyniosą, bo ten topik na pewno nie jest dla nich!!!

Gość a wiecieeee
moze ty srasz do ogrodka i to zakopujesz, ale moje gowno splywa do OCZYSZCZALNI scieków :o nawet neardentalte nie trzymali zwlokow wokol swojej osady :o

Gość sdgdshhdhds
Ewa, 33 A czym innym jest pies dla ciebie?? Nie masz może dzieci i zrobiłaś sobie z psa taką mała zabaweczkę?? Nie rozumie takich kobiet-przecież nawet jak nie mogą mieć dzieci to mogą je adoptować,ale tak jest najwyraźniej wygodniej(Ewa, 33 to już nie jest do ciebie bo nie wiej jak jest w twoim przypadku).

Gość JezdemJurekKiler
a oczyszczalnie ścieków sa ekologiczne, twoje auto jest ekologiczne, jesteś za głupia na taką rozmowe popierdółko

Gość Ruda Zardzewiała
Rzuci ktoś kontrowersyjny temat i od razu wszyscy sobie do oczu skaczą!!!! Jejku!!!! Wyraźcie swoją opinię! A nie obrażajcie tych, którzy mają inne zdanie od was!!! CO jest!!!! Każdy musi myśleć tak samo!!!!!

Gość Ruda Zardzewiała
Teraz pewnie mi się dostanie ;D

Gość JezdemJurekKiler
nie dostanie ci sie i sie nie upominaj bo każdy cie po prostu olał

Gość Ruda Zardzewiała
Nie upominam się! A co może nie mam racji?! Kazdy zachowuje się tutaj, jakby jego zdanie było święte!!! Pf!

Gość czarny nick anonimowo
jest popyt to jest i podaż... ja tam jednak swojego psa pochowałem w ogródku

Gość Jaarexx
Bo dla zdrowych ludzi pies to pies-nie posiada ani iq ani uczuć wyższych, kieruje się w życiu instynktami i zmysłami, debilizmem więc jest uczłowieczanie go na siłę, od pradziejów to zwierzęta służyły człowiekowi i tak już będzie zawsze, zawsze będziemy nad nimi i nasze potrzeby będą ważniejsze od ich potrzeb, w każdym razie w cywilizowanych krajach tak jest, a jak wam coś nie pasuje to proponuje wyprowadzkę do indii- tam zwierzęta traktują jak ludzi, a nawet uznają je za święte- jak taka krowa stanie im na środku drogi to zamiast ją przegonić klękają przed nią i cierpliwie czekają aż się ruszy- to jest dopiero zacofanie

Gość do autorki....
Nie pleć o Indiach, a przynajmniej nie porównuj, bo to pudło a nie porównanie. Wszystkie stworzenia na ziemi są pożądane i to nie ważne czy się komuś to podoba, czy też nie. Podobnie jak my zostały stworzone, aby żyć. Są częścią natury, równie, jak my. Nie widzę powodu, żeby nie opiekować się zwięrzętami domowymi!! A odnośnie tego, co posiada pies, to się nie wypowiadaj Jaarex, bo to jest do udowodnienia i zapewne wszystko przed nami. Oglądałam program naukowy o świni, która po raz pierwszy posługiwała się dżojstikiem przy komputerze, wskazując bezbłędnie (!) odpowiedzi. A małpa potrafiła wskazać kolejno wszystkie cyfry od 1-9, które rozrzucone pojawiły się migawką na ekranie i po sekundzie zgasły. Odpowiedzi padały natychmiastowo! Niestety takiej umiejętności nie posiada człowiek nawet dorosły.

W ogrodzie? To niesmaczne. :P Już lepiej znajdź jakiś cmentarz dla zwierząt, są w większości wielkich miast. :) Pochówek to sprawa bardzo sentymentalna, uważam, że skoro chowa się zwierzę, to znaczy, że było się z nim naprawdę bardzo blisko. Cmentarz dla zwierząt to dobre miejsce. Ogródek? Nie.

Gość jakie znowu uczłowieczanie
Czy gromadząc stare listy o wartości sentymentalnej uczłowieczam je? Czy Muzea są równie idiotyczne, bo zajmują się upamiętnianiem rzeczy martwych? Rzeczy czy udomowione psy sa elementem naszej kultury. Pies, który grał Szarika stoi w muzeum wypchany niczym faraon w piramidzie. Równie dobrze mógłby zostać pochowany w miejscu oznaczonym. Myślę, że niektórzy tutaj przypisują cmentarzom zbyt duże znaczenie religijne. To oczywiście też ważne, dla ludzi wierzących zwłaszcza, ale przecież ateiści tez chowają zmarłych i stawiają im pomniki: nie dlatego, żeby się modlić, tylko żeby mieć miejsce, gdzie mogą wspominać bliską osobę, żeby pozostał po niej jakiś ślad. Cmentarze są rodzajem muzeum. Nie wiem, dlaczego zwierzęta nie mogą być w taki sam sposób upamiętniane, a względy sanitarne to dodatkowy atut.