Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kirikou i czarownica super baj

Co sądzicie o cmentarzach dla zwierząt?

Polecane posty

Ja mam 2 ukochane pieski, jak byłam mniejsza rodzice chowali zwierzęta gdzieś w lesie ale tym razem na to nie pozwolę, jestem już dorosła i mogę decydować. Poza tym strasznie kochamy te zwierzęta. U nas niestety nie ma takiego cmentarza w okolicy, ale kiedy pieski już odejdą stąd to planujemy je pochować z tyłu domu w ogrodzie.

uważam, że są potrzebne i szkoda, że w Polsce ich nie ma, lub jest ich b.niewiele

Gość .NATALA..............
Cmentarze dla naszych pupilków powinni być.Mój kochany piesek jest pochowany w ogródku pod wiśnią.

Gość JezdemJurekKiler
uważam to za przejaw głupoty i powolnej degeneracji ludzi, żeby takimi snobistycznymi durnotami się zajmować

w dół i zakopać... pieski.... ludzi stalin dołował w lesie katyńskim i sie kuwa nie zastanawiał!

Czasy stalinowskie dawno minęły!!!!!!!!!!!!!!

moim zdaniem pies jest lepszym przyjacielem niż niejeden życzliwy ci człowiek. to są zwierzęta stworzone do kochania. nie wyobrażam sobie że moje psiurki za przeproszeniem gniły w lesie albo żeby jakie lisy rozkopał ich pseudo-grób. te zwierzaki są tak wierne że im się należy wręcz taki pochówek

Gość a wiecieeee
ze moga wyciagnac z tego odpowiednie konsekwencje prawne? jest zakaz chowania psó w lasach i ogródkach

Hamal, nie wszyscy mamy poglądy Stalina... współczuję takiego otoczenia

Gość JezdemJurekKiler
a ja uważam że ci potrzebne leczenie, jeszcze zapewne będziesz niedługo dawać na msze za kundla a w sieto będziesz palić świeczki i się za niego modlić, ja pie r dole co za patologia

co mnie to obchodzi mój pies nie zostanie poddany utylizacji jak jakiś śmieć z ulicy :O pomyślcie trochę albo nie rząd o tym pomyśli, i niech zaczną budować cmentarze

Bardzo proszę wyciągnij ze mnie konsekwencje prawne. Podać Ci adres????????????????

ostatnio w dniu wszystkich świętych na tvnie w programie Uwaga! był reportaż o właśnie takich cmentarzach i ludzie stawiają tam pomniki zwierzętom i palą znicze i nie uważam żeby to było szalone

Gość fajnie by było gdyby u nas
były cmentarze dla zwierząt aczkolwiek wolałabym pochować mojego kochanego pupila w ogródku, żeby był blisko. Teraz nawet o tym nie myśle bo moja psina ma dopiero 3 lata i mam nadzieje że będzie żyła jeszcze dłuuugo :)

Gość uważam że to bardzo dobrze
że takie cmentarze wymyślono, szkoda, że w Polsce ich nie ma (przynajmniej w mojej okolicy). Po pierwsze ze względów sanitarnych - Waszym zdaniem co dzieje się z większością martwych piesków? - właściciele ze łzami zakopują je w pobliskim parku, lasku, kępie krzewów itp. - a czy zwłoki nie zakażają czymś gleby nikt nie sprawdza. Po drugie oczywiście względy emocjonalne: skoro właściciele czegoś takiego chcą i chcą za to płacić, to chyba nie ma przeciwwskazań, żeby ktoś zaspokoił ich popyt.

mój jeden owczarek ma 11 lat a drugi ma niecałe 3 lata i też bym wolała w ogródku ale sąsiedzi jakby się dowiedzieli to by mogli sanepid jakiś zawiadomić albo gdzie indziej na kablować bo drzemy z nimi koty ogólnie

Gość JezdemJurekKiler
no i włąsnie o tym świadczy tvn, naogladasz sie pusty łbie jeden z drugim i znaczy że to sluszne, bo banda snobów lata z nagrobkami jak ze sraczką, zobaczycie coś w usa i idziecie jak choragiewki za modą, puste zdegenerowane społeczeństwo, woggóle pewnie miche cieszysz jak piesek do ciebie merda ogonkiem i kupijesz mu cielęcinke a dziecku dajesz mortadele

w naszym kraju niedługo same cmentarze będą bo kuwa katolik się nie kremuje! tylko gnije w piachu i zatruwa wodę... jeszcze niech psy koty konie chomiki węże i reszta barachła które ludzią zdechnie, zacznie mieć swoje cmentarze...pomniki... nagrobki i posagi to kuwa wogóle będzie jeden wielki cmentarz! nie dość że pieski srają po chodnikach i trawnikach wszystkich miast a kultura gówna w kraju powoduje ze nikt po skurwysynie nie sprzątnie bo i po co? bród smród i ubustwo... Polska Rzeczpospolita Patologiczna! kultura wschodu a nie cywilizowanego zachodu, którym się mienimy być!

Gość Ruda Zardzewiała
Moim zdaniem to zbędne.... mało tego ja w ogóle nie lubię cmentarzy.... Sama wolałabym być skremowana i rozsypana w morskich falach.... Nagrobki są często przejawem hipokryzji!!! ;| Za życia się wyzywają... a potem piszą "ukochany, wspaniały ojciec i mąż" P.S. Przeczytałąm co napisałam - smutne.... Ale tak uważam.... Mam nadzieję, że nie obraziłam tym nikogo....

Gość sdgdshhdhds
Ja nie mam nic do zwierząt bo bardzo je lubię,ale uważam że cmentarze dla nich to jest jakieś chore.A stawiani im pomników i zapalanie zniczy to już w ogóle przegięcie. Pies to pies(czy też kot lub jakieś inne zwierze) nie uczłowieczajmy go za bardzo bo po co?? Ja jestem stanowczo przeciwny cmentarza dla zwierząt!!

Gość do autorki....
Jak najbardziej, że powinny być! Niedawno umarł mój kotek, był z nami długo i miałam problem, co zrobić dalej.. Zapłaciłam weterynarzowi 60 zł. za wywóz i skremowanie ciała kotka do krematorium we Wrocławiu. Ale na tym sie skończyło, nie wiem jakie były dlasze losy mojego kotka, bo ani potwierdzenia za usługę i opłatę nie mam, ani urny z prochami. Wygląda na to, że kotek mógł trafić w różne miejsca, a do krematorium nie koniecznie, nie mam żadnej pewności, co było faktycznie. Takie są moje przypuszczenia, choć nie wiem na ile prawdziwe.

Gość a wiecieeee
jesli chodzilas z tym psem do weterynarza to nie boj sie. moga sie upomniec o tego psa i zaplacisz kare :o moja sasiadka miala chowala koty i psy na podworku i ktos ja podpierdoli i placila wysoka kare. elo🖐️

Gość JezdemJurekKiler
-do autorki.... idź sie pochlastaj, kuźwa biedactwo nie ma urny z prochami, polecam wizyte u psychiatry, załużcie zwierzętoą jeszcze drezba genealogiczne, albymu, zbudujcie i m domki, zatrudnijcie nianie, szyjce ubranka, nieźle macie zryte berety

Gość Ajmdatwmj
Debilizm, niech jeszcze zaczną psom zakładać konta w banku i spisywać za nie testament 🖐️

a wiecieeeeeeeee-----------------------SPADAJ IDIOTKO!!!!!!!

Gość a wiecieeee
pomijajac juz fakt ze popierdolency zanieczyszczacie srodowisko. wiecie ze zwloki sa szkodliwe dla gleby? juz nie mowie o tym, ze jak pochowasz psa niedaleko wody pitnej to nie tylko ty bedziesz pila wode o smaku padliny ale i wszyscy dookola. myslcie popierdolency

Gość a wiecieeee
to ty jestes idiotka i ludzie twojego pokroju. psi nekrofilu

szko9da gadać z takimi kochającymi i inaczej, dla których - pies to tylko pies

Gość a wiecieeee
zreszta jebie mnie to. to ty wdychasz trujace opary:o zwloki we wlasnym ogrodzie trzymac :o