Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jahaira

6 tydzien ciazy pytanko...

Polecane posty

no i jest\em w ciazy :) dziewczyny mieszkam w japonii i tutaj lekarze wiedza niewiele wiecej ode mnie lub mniej chcialam sie was zapytac w 6 tyg robil mi lekarz usg dopochwowe widoczny byl wyrazny pecherz ale dziecka mowi ze nei widzi ale ze to naturalne ze jeszce nie widac i nie mam sie martwic czy to prawda? dziewczyny niektore pisza na forach ze juz w 6 tyg widzialy bijace serduszko....a u mnie nic?

Gość to znowuuuuuuuu tyyy
zalezy od sprzetu najlepiej wybrac sie ok 8 -9 tyg ale 8 tydzien jest najlepszy :)

no wlasnie kazal mi przyjsc 25 list czyli to bedzie 9 tydz. tak sie boje ze tam jednak nic nie ma staralam sie o ta ciaze 2 lata

Gość to znowuuuuuuuu tyyy
dlatego ja jetsem za tym by isc 1 raz do gina ok 8 tyg po co isc wczesniej , i nakrecac sie ? wszystko bedzie dobrze zobaczysz juz bijace serce, wiele zalezy od jego sprzetu jeden ma lepszy 2 gorszy dzieci rosna w swoim tempie, moze byc mlodsza ciaza :)

tez jestem w ciaży i pierwszy raz bylam w 5 tyg tez widoczny byl tylko pecherzyk teraz bylam w 8 i juz widzialam serduszko mojego malenstwa wiec sie nie mart poczekaj spokojnie na termin nastepnej wizyty

masz racje najlepiej isc wlasnie w 8 tygodniu ja teraz niby powinnam se cieszyc ciesze sie ale nie ma minuty zebym raz nie pomyslala ze to dziecko tam jest czy sie rozwija boje sie cholernie kolejnego usg

U mnie w 6 tygodniu był widoczny pęcherz płodowy, maleństwo słabo było widać, ale tętno już lekarzowi udało się zaobserwować. Tak czy siak sądzę, że nie masz się co martwić na zapas, idź w tym 9 tygodniu i już na pewno będzie ok, pozdrawiam :)

jejku chyba niepotrzebnie sie nakrecam macie racje to moja pierwsza ciaza wyczekiwana 2 lata z daleka od bliskich tzn waznych w tym momencie matki czy siostry i jeszce na dodatek w kraju medycznych polglowkow...

W 6 tyg., zrobiłam test, w 8 tyg., poszłam do lekarza, usg dopochwowe, pecherzyk piekny, ale serduszka nie było widac, lekarz mnie uspokoił ze to normalne, poprostu serduszko jest za male czasem i nie widac. Kazał przyjsc za tydz. i juz serduszko pieknie pukało, jeszcze 4 tyg., i nasza coreczka bedzie na swiecie:):):)

oprocz tego miewam lekkie ale uporczywe mdlosci od 2 dni ale ciesze sie w sumie ze cos sie dzieje mam nadzieje ze malenstwo zyje i ma sie dobrze kluje mnie tak jakby w podbrzuszu i ze tak powiem mam leciutkie ciagniecie w pachwinach szcegolnie jak leze na boku :)

oliwkowa mamusia: to pieknie gratuluje! nie moge sie doczekac kiedy ja zobacze chociaz serduszko mojego dziecka

Gość gość
Ja byłam w 10tyg. i od razu widziałam mini człowieczka :) ręce, nóżki, główka i serduszko :)

hehe super 10 tydzien ...nie moge sie doczekac pobieglam jak szalona do lekarza w 6 tyg i zobaczylam tylko pusty pecherzyk ginekolog okropny \musze isc do innego szpitala kolejnym razem\ wciagal smary na okraglo i cieszyl sie ze bede rodzic w lipcu w najwieksze upaly w japoni o_O?

jahaira u mnie tez na poczatku były dziwne klucia w podbrzuszu, mdlosci przyszły, ale okolo 10tyg. Napewno dzieciatko rozwija sie prawidłowo, nic sie nie martw, nawet sie nie obejrzysz jak Ci zleci te 9 miesiecy:)